Rahim Er

Rahim Er

Celladına meftun aptal

Celladına meftun aptal

Farkında olmalısınız, son zamanlarda bazı ucubelerle karşılaşıyoruz. Birincisi ‘ucube’ sözünün gündeme girmesine sebep olan heykel.
Bitmemiş bir heykel, neden götürülüp üstelik de sit alanına, tarihî eserin üzerine konmuştu? Tarihî eserin kaide olarak seçilmesindeki sakatlığa dikkat çekildi, fakat heykelin nâtamam olması konuşulmadı. Şimdi numaralanmış olarak depoda. Ama bir şey yine gözden kaçtı. Bu heykel, 275 Bin liraya sökülmüş. İnanılır gibi değil. Apartman mı satın alınmakta, heykel mi nakledilmekteydi? 3 tane inşaat işçisi 3 bin liraya o işi yapamaz mıydı? Ortada büyük bir anormallik var.
Heykel, depoya kaldırıldı ama derdi bitmedi. AB bayağı bir burukmuş. Bakın şu dostlarımızın gericiliğimiz uğruna çektiği ızdıraba? Sevgi dediğiniz böyle olur, hasreti 61 sene sürer. Ey AB, sen Türkiye’deki beton heykele yanacağına, Yunanistan’a ağla! Uğruna çok ter dökülmüş sanat eseri eski Yunan heykelleri, bu gidişle bakımsızlıktan ziyan olabilir.
İkinci ucube ise Stockholm Sendromu lakırdısı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, bir kaset entrikasıyla dublör niyetine sahneye çıkartıldı. Ama ‘el mi yaman, bey mi yaman?’ Sözü bir kere daha gerçek oldu, ummadık taş baş yardı, ‘güderiz’ dedikleri, polit büro şeflerini tasfiye edip koltuğa yerleşti. Ne var ki muarızları da çetin cevizlerdi. Kendisini seçimlerde koşturduktan sonra oklarını mızraklarını çekerek had bildirme kavgasına giriştiler. Oy arttırmış, vekil çoğaltmış bir yönetim, ‘ama sen yüzde 30 demiştin!’ gerekçesiyle hedefe oturtulmuş vaziyette. İşin esasına bakarsanız bunlar, devrini tamamlamış halk partisinin tükeniş manzaralarıdır.
Parti, bu çalkantıda iken Kılıçdaroğlu, dikkatleri güya bir başka tarafa çekmek istedi. Sözcüleri gazetenin ‘hem gider hem ağlarım’ deyimini değiştirip müstehcenleştirerek manşetten halka galiz hakarette bulunması gibi, hıncını saklamış ateist bir Tatar’ın ‘Türk milletinin yüzde 60’ı aptaldır’ demesi gibi, zevzek bir tiyatrocunun ‘AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 60’ı aptaldır’ demesi gibi, ismini borçlu olduğu İslam dinine düşman bir akşamcı fıkra yazarının memleketin kahir ekseriyetini teşkil eden muhafazakâr kitleye ‘bidon kafalı’, ‘göbeğini kaşıyanlar’ demesi gibi CHP’nin iğreti genel başkanı da AK Parti’ye oy veren yüzde 50’lik kitleyi Stockholm Sendromuna yakalanmış hastalar olarak ilan etti. Devasa seçmen kitlesine dolaylı olarak ‘celladına meftun manyak’ diyen bu politika acemisinin Stockholm Sendromu’nun ne manaya geldiğini bildiği şüphelidir. Duyduğunu seslendirdi.
Garip olan, bu hakarete maruz kalanlardan 100 Kişinin CHP genel merkezi önünde buluşarak ‘devam edin, siz hakaret ettikçe biz şuurlanıyoruz!’ dememesidir.
Onu da mı Genç Siviller yapsın?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi