Rahim Er

Rahim Er

BDP bu kompleksten kurtulmalı

BDP bu kompleksten kurtulmalı

BDP tahlil edildiğinde bu partide bir kompleks fark ediliyor. Kendini sürekli ötekilenmiş hissetmekte. Bu durum, bu partinin kendi kendisine kötülüğüdür. BDP bilmeli ki O, Türkiye’nin esas partilerinden biridir. Başka memleketlerde iki parti ne kadar o memleketlerin gerçeği ise bizde de dört parti aynı gerçektir. BDP ülkemizin ana renklerinden Kürt unsurunun partisidir. Fakat Kürtleri temsil eden tek parti değildir. AK Parti’de hemen hemen 3 BDP mevcudu bulunuyor. BDP ideolojik Kürtlerin temsilcisidir ama bütün Kürtlerin temsilcisi değildir.
Bunu kabul ettikten sonra problemler daha kolay çözülür.
CHP ile meclisin boykot edilmesi krizi aşıldı. CHP meclise giriyor, fakat faaliyetlere iştirak etmiyordu. Nihayet akla aykırı bu yoldan vazgeçildi. Eğer ısrarcı olsaydı 3 ay sonra kamuoyundaki desteği grup kurmaya yetmeyebilirdi. O’nu bu tehlikeden bir akil adam çıkışı kurtarmıştır. Kuyunun dibinden Deniz Baykal yukarı çekti.
Şimdi sırada BDP var. BDP hâlâ yanlış yapıyor, vatandaş onlara Diyarbakır’a gidin, orada toplanın, demokratik özerklik lafları ederek zaman tüketin diye oy vermedi.
TBMM’de her türlü dert ve dileğine çare bulması için oy verdi. Haksızlığa uğramış olabilirler. Ama bunun muhatabı diğer partiler değil. Mahkemeler kendi tasarruflarından kendileri sorumlular. Eğer mahkemelerin hükümleri hatalı bulunuyorsa onların uyguladıkları hukuk mevzuatını değiştirmek gerekir. Bu da TBMM’de olur. Ortada bir gölge boksu var. CHP gibi BDP de bu hayali kavgayı terk etmeli.
BDP, AK Parti kurucu çekirdek kadrosunun yaptığını yapabilmelidir. Bu kadro, Milli Görüş akımından gelirken bir gün toplumun önüne çıkarak ‘bu gömleği çıkartıyoruz, bundan böyle Muhafazakâr Demokratız’ dediler. Çünkü çok partileri kapatılmış, çok düşüp kalktıktan sonra kendilerini hesaba çekmişlerdi. Böylece duruşlarını tashih ettiler. Büyüyüp gitmeleri bundan sonradır. BDP de Marksist bir Kürtçü akımdan geliyor. Bugünkü Türkiye ve dünya şartlarında bu partinin bu akımlarla büyümesi mümkün değildir. İdeolojiler geçen asırda kaldı. Bu ideolojilerden kurtulmadıkça karışık kompleksler içinde boğuşup duracaktır. Diğer partiler profesyonel ligde iken bu parti amatör kümede ısrarlı. Hele ideolojisinin silahlı eylemcilerinin asker ve memur kaçırması ise ilkel bir şantajdır.
BDP’nin aklıselim çizgisine çekilmesi Türkiye’nin bir büyük yarasının tedavi edilmesi demektir. Bu küskün parti dahil Meclisteki Doğulu ve Güneydoğulu vekillerden makul bir kısmı Mehmet Şimşek başkanlığında bir araya gelerek BDP’yi meclise getirecek ortak mutabakata varabilirler. Zaman Türk’ü ve Kürt’üyle bütün ülkenin aleyhine işliyor.
Anayasa yerine neleri konuşuyoruz.

> CHP ile meclisin boykot edilmesi krizi aşıldı. Kuyunun dibinden Deniz Baykal yukarı çekti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi