Vatandaş yazıyor... Biz yayınlıyoruz...

Vatandaş yazıyor... Biz yayınlıyoruz...

çoktandır okuyucu mesajlarını yayınlamayı ihmal ettik.. Gerçi mail adresime yazanlara mümkün mertebe dönüyorum ama bu defa da sütundan cevaplayayım.. Nasılsa ligler bitti..
Yazacak konu da az.. Hiç değilse siz değerli okuyucularımla konuşayım köşemde!..
önce Kadıköy-İkbaliye’den Suat Eren’in mesajı var.. Suat Sakaryalı ve de Sakaryasporlu.. Sakaryaspor’un Süper Lig’e çıkamamasına çok üzülmüş..
“Yazık oldu Sami abi” diyor!.. “Uçtu gitti bir senelik emek.. Müthiş üzüntülüyüm.. Bu sezon açık ara şampiyon olacakken çıkamadık.. Sami abi, size bir sitemim olacak.. Sizi ve gazetemiz Vakit’i çok seviyorum ancak bizim Sakaryaspor’dan pek bahsetmiyorsunuz..”
Ne diyeyim Suat’a?.. Suat şu an yaralı.. Takımı lige çıkamadı.. O bakımdan bize düşen görev, “canın sağolsun Suat’cığım” demek!.. Sakarya’ya yer verme meselesine gelince; samimi söyleyeyim ki kasıt yok!.. Diğer takımlara ne kadar yer veriyorsak Sakaryaspor’a da o kadar veriyoruz.. Ben yine de Vakit’in spor sayfasını hazırlayan ve üstelik de Sakarya’lı olan Akif çamlı’nın dikkatini çekeceğim.. Hatta sıcağı sıcağına sesleniyorum; “Akif, hemşehrilerini duy ve ona göre hareket et değerli kardeşim!.”
Selam ve sevgilerimi yolluyorum Suat Eren’e..

Eskişehir’den bir mesaj.. Yavuz Aktaş; “Şampiyon olduk sevgili Sami abi” diyor.. Ve ardından da ekliyor;
“Ne bir tutku, ne bir heves..
Her şeyimsin Es-Es-Es!..”
Selamlar, sevgiler Yavuz’a!.. Şampiyonlukları kutlu olsun..

İstanbul-Kasımpaşa’dan Ali Silahtar mesaj göndermiş.. “Sami abi, seni zevkle okuyoruz.. Allah razı olsun, bu sezon yazılarında Kasımpaşa’mıza oldukça destek oldun.. Geçen gün senin yazını Kasımpaşaspor web sitesinde görünce arkadaşlarımızla birlikte iftihar ettik Sami abi.. Gönlüne sağlık..”
Ben de Ali Silahtar kardeşimin gözlerinden öpüyorum.. Elbette tüm takımlarımızı sevdiğimiz gibi Kasımpaşa’yı da seviyoruz.. üstelik şunun şurasında İstanbullu olarak kaç kişi kaldık ki?.. Kasımpaşa bu sezon düşmeyi hak etmedi.. Ama futbol böyle işte.. Dileğimiz Kasımpaşa’yı tekrar Süper Lig’de görmek.. Ali Silahtar ve arkadaşlarına selamlar..

Ahmet Akbulut, Aydın’dan yazmış ve “Sami abi, bu Kezman Fener’e yapıştı sanki.. Fenerbahçe ne zaman kurtulacak bundan” diye soruyor..
Bilmiyoruz Ahmet kardeşim!.. Bir alıcısı çıkar herhalde.. Ama dışarıdaki adamlar Fener gibi gözü kapalı eleman almıyorlar.. Eliyorlar, dokuyorlar, araştırıyorlar.. Millet golcü futbolcu arıyor.. Topları ezen, topu ayaklarına dolaştıran elemanı kim ne yapsın?.. Kezman hikayesini böyle görüyorum ve bu sezon da Fener’in elinde kalırsa şaşırmam..
En kalbi muhabbetlerimi yolluyorum Ahmet Akbulut’a..

Afyon-Bolvadin’den Galatasaraylı Abdullah Altan layık olmadığımız kelimelerle bizi onurlandırıyor.. Sağolsun!.. Selam ve sevgiler yolluyorum kendisine!.. Şampiyonluklarını tebrik ediyorum..

Bursa-Teksas tribününden gönlü yeşil-beyaz renkler için çarpan Hasan Dere mesaj göndermiş.. “Sami abi, Bursaspor acaba biz yaşarken şampiyon olacak mı?..” diye soruyor.. Olur inşallah be Hasan!.. Neden olmasın?.. Un var, şeker, yağ, var.. Usta yok ama!.. Bütün mesele ustada!.. İyi bir usta bulursanız Bursa zirveye niye yapışmasın?.. Değil mi sevgili kardeşim?..

Almanya-Duisburg’dan Mehmet Tatlı soruyor: “Beşiktaş’ın bu yönetimle şampiyon olacağına inanıyor musunuz Sami Bey?..” Ardından da yorum yapıyor Mehmet Tatlı; “Ben kesinlikle inanmıyorum.. Bir kere başkana inanmıyorum.. Sinan Engin’e inanmıyorum!.. Bir tek Ertuğrul Hocaya güveniyorum ama onun da takım tesbitinde yanlışları var.. Avrupa’daki gurbetçi Beşiktaşlılar olarak takımın durumuna üzülüyoruz..”
Hayırlısı diyelim.. Duisburg’daki gurbetçilere selamlar..

Avusturya-Viyana’dan Sırrı Akdeniz, önce bizim Lalegül FM’de yaptığımız programları hiç kaçırmadığını söylüyor.. “Pazartesi günleri arkadaşlarla oturuyoruz, internetten sizi bir güzel dinliyoruz Sami abi” diyor!.. Ardından da Fatih Terim’in Hakan Şükür’ü Milli Takım kadrosuna almamasını eleştiriyor.. Devam ediyor; “Ne olurdu ki Terim Hakan’ı alsaydı.. Hakan gibi bir futbolcunun kulübede oturması bile prestij.. Ne kaybettirir Fatih Terim’e.. Sami abi, bunu da yaz; Fatih Hoca ayıp etti..”

Son olarak, Diyarbakır’lı ve Diyarbakırspor taraftarı olduğunu söyleyen Mehmet Şerif Saygılı bize selam ve teşekkürlerini sunduktan sonra sitemlerini aktarmamızı istiyor.. “Sami abi, Diyarbakırspor’dan ne istiyorlar.. Centilmence mücadele ediyoruz.. Nereye gitsek rakip takımın taraftarları takımımıza ‘PKK DIŞARI’ diye bağırıyor.. Eğer biz PKK’lıysak Federasyon bizi neden oynatıyor?.. Bıktık usandık Sami abi.. Biz futbol gönüllüsü insanlarız.. Diyarbakır insanı da yurdunu milletini seven, bu vatan için gerekirse ölmeyi göze alan insanlardır.. Ama bu söylemler gücümüze gidiyor abiciğim!.. Futbola siyaset sokanları Allah’a havale ediyorum.. Bir de sizin aracılığınızla Diyarbakırlıları dağ insanlarına benzeten şarkıcı bozuntusu kadını da kınıyorum.. Eğer onda bir gram haysiyet varsa Diyarbakır’ı bir daha ağzına almaz.. Sami abi, başını ağrıttım.. Hakkını helal et.. Selam ediyorum, ellerinden öpüyorum..”
Mehmet Şerif Saygılı gerçekten içten yazmış.. Diyarbakır’ı iyi biliriz.. Daha geçen ay Deniz Feneri Derneği’nin bir organizasyonu sebebiyle Diyarbakır’daydım.. Orada gördüğüm misafirperverliği unutmam mümkün değil.. Sıkma canını Mehmet Şerif!.. Sizler mert insanlarsınız..
PKK dışarı, temposuna gelince..
Bazı kendini bilmez seyirci kılıklı fanatikler, fair play’ın ruhuna uygun düşmeyen bir kısım tribün magandaları, her yerde bulunuyorlar ve maalesef onların bu söylemleri tribünleri etkiliyor.. Diyarbakır insanının, Diyarbakırspor’un, terör örgütüyle ne alakası var?.
Orasını burasını havalandırarak sanatçı olduğunu sanan şarkıcı hatunun söyledikleri ise hokkabazlık!.. Hiçbir Diyarbakırlı onu kaale almasın!.. Dikkate alınırsa şayet, kendisini matah bir şey zanneder!..
Reklamını yapıyor çünkü.. “Delidir” deyip geçin!..
Gözlerinden öpüyorum Mehmet Şerif..
Diyarbakır’lı dostlara selamlar, sevgiler..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi