Rahim Er

Rahim Er

“One Minute”a eş değerde

“One Minute”a eş değerde

Türkiye, kan tazeliyor. Hiç taviz vermeden dipli köşeli temizlik yapılmalı ve herkes icraatının ve ihmalinin hesabını vermeli.

Kurumlar temizleniyor. Siyaset kurumu, medya, üniversite, TSK, emniyet, adliye, kulüpler bile... Temizlik daha da sürmeli.
Türkiye, kan tazeliyor.
Hiç taviz vermeden dipli köşeli temizlik yapılmalı ve herkes icraatının ve ihmalinin hesabını da vermeli. Ödül varsa, plaket varsa hesap da olmalı.
Nasıl oluyor da Mehmetçik, bozuk para gibi harcanıyor? Kimlerin ihmal veya ihaneti tesbit edilirse mutlaka gün yüzüne çıkmalı. Evet, cephede şahadet olur ama onun da bir makul ölçüsü vardır.
İnternet andıcı da Başbağlar katliamı da Madımak Oteli de, Diyarbakır Cezaevi utancı da Dağlıca dramı da hepsi bütün sebep ve failleriyle meydana konmalı. Türkiye, kendi kendisiyle asırlık bir yüzleşme içinde.
Özel Harekât Polisi, bölücülükle aslanlar gibi mücadele verirken, teröristlerin korkulu rüyası olmuşken 28 Şubat Darbesi yollarını kesti. Askere ise yanlış düşman algılaması yaptırıldı. Düşman, başörtülü kız, sakallı vatandaş, ibadetindeki insandı. Böylece hedef şaşırtıldı. Mücadele başka sahaya kaydı. Dikkat dağıldı. Sloganlar, ideolojik zekâ ön plana geçti. Bundan dolayı silahlı mücadele kabiliyeti zaafa uğradı.
Şimdi bu hatalardan kurtuluyoruz. Yeni ve sivil bir anayasa yapabilir ve darbe mahsulü bu yamalı anayasa arşivdeki yerine konursa çok daha güzel gelişmeler bekleyebiliriz. 2023 Büyük Türkiye, 2071 Cihan Devleti Türkiye diyoruz.
Kurumları bozulmuş bir memleket, bu hedeflere varabilir miydi?
28 Şubat rejimi, yine IMF’ye, Dünya Bankasına, Avrupa devletlerine el açan 70 Cente muhtaç bir Türkiye hazırlıyordu. Nitekim ekonomiyi, 2001 Ekonomik krizi uçurumuna düşürdü.
3 Kasım 2002 Türkiye için bir Milad olmuştu.
29 Temmuz 2011 ise Vak’ayı Hayriye’dir. Bugün devlet, kurumlarına gücünü yetirebildiğini ve sözünü geçirebildiğini fiilen göstermiştir. Aciz ve boynunu büken iradenin yerini kudretli devlet iradesi aldı. Gitmek isteyen başarısız paşaya ‘ver dilekçeni, haydi selametle!’ diyebilmek dışarıya söylenen ‘one minute’a eş değerdedir.
.....
Yarın: VATANDAŞ, ELİNDEKİ OYUN GÜCÜNÜ KEŞFETTİ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi