Rahim Er

Rahim Er

Somalili bir yetime de siz yetin

Somalili bir yetime de siz yetin

İHH Somalili yetim çocuklar için ‘Sponsor Aile Kampanyası’ başlattı. Her çocuk için ayda 70 TL verilmesi o çocuğu büyütmeye yetecek. Yılda bin lira bile yapmıyor.

> WashIngton, DC

Bizim medeniyetimiz, bir sivil medeniyettir, dünden kalan bütün eserler de şahsi fedakârlıkların eseri. Bugün sivil toplum kuruluşlarımız aynı ruhla dünyanın neresinde bir felaket olsa oraya koşturmaktalar.
Bu devirde felaket denince deprem, sel gibileri hatırlanıyor. Şu yüzyılda açlığın bir felaket olarak dünyanın önüne çıkacağı düşünülemezdi. Fakat bu acı gerçek şu günlerde bütün dehşetiyle yaşanıyor.
Halbuki bu çağ bir lüks ve israf çağıdır. Demek ki birileri, doyma sınırlarını aşmışken, birileri açlıktan ölümle pençeleşmiş. Amerika’da evlerdeki köpek sayısının 80 milyonun üzerinde olduğu ifade ediliyor. Bilmiyoruz Somali, kaç Amerikalı, İngiliz, Fransız, Türk köpeksever ailenin umurunda?
İnsanlığın Somali’ye borcu var. Hele vaktiyle Afrika’yı sömürge olarak kullanmış Portekiz, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa ve İngiltere gibilerin sadece sorumluluğu değil vebali de var. Somali’de açlıktan 30 bin çocuk ölürken, her altı dakikada bir ölüm olurken, bir koca memleket insanlık için yüz karası bu hallere düşerken, bir damla su, bir lokma ekmek bulamazken nerelerdeydik, medya nerelerdeydi, şirketler, zenginler, Başkentler, Parlamentolar, İİT, BM nerelerdeydi?
21. Yüzyılda insanlık, yüz kızartıcı bir suç işlemiştir.
Bütün insanlık Somali’deki her açtan ve her ölümden mes’uldür. Giyilmeyen dolaplar dolusu her giyecekte, çöpe dökülen her yiyecekte, lüzumsuz yakılan her benzinde Somali’nin hakkı var.
Asalete bakınız, Somalili ölmeye razı olmuş fakat feryat etmemiş. Beklemişler ki insanlar onları görsün. Ama görmediler. Ne Afrika’yı her şeyi ile sömüren uygar Batı, ne petrol zengini gamsız Doğu onları gördü. Somali’yi, Afrika’yı gören, yine vaktiyle oraya huzur ve adalet götürmüş Osmanlının evlatları oldu. İçeride bu denli kesif işler mevcutken Somali’ye giden Türkiye başbakanıdır. Sayın Tayyip Erdoğan, 17 Eylülde BM’deki konuşmasını tamamen Somali’ye ayırıp ayıplarını yüzlerine haykıracak.
Hükümet olarak Türkiye Somali’ye sahip çıkıyor.
STK’lar olarak sahip çıkılıyor.
Ama yetmez, çok daha yüksek gayretler gerekmekte. Biliniz ki bütün çağrılara rağmen sömüren uygar Batı ve petrol zengini gamsız Doğu oralı olmayacaktır.
İş başa düşüyor.
Hizmet şerefi yine milletimizde.
İHH Somalili yetim çocuklar için ‘Sponsor Aile Kampanyası’ başlattı. Her çocuk için ayda 70 TL verilmesi o çocuğu büyütmeye yetecek. Yılda bin lira bile yapmıyor.
Haydi, o masum yavrular ölüme, organ tacirlerinin eline, fuhuş şebekelerinin bataklığına terk edilmesin.
Sizin hem merhametiniz ve hem de 70 liranız vardır.
Varsın uygar Batılının, gamsız Doğulunun olmasın.
Somalili kardeşimizdir.
Bir yetime de siz yetin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi