Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Cahiller arenası

Cahiller arenası

Allah'ın emir ve yasaklarına uyuyor musunuz? Uymuyor ve aykırı bir yaşam tarzınız varsa bilin ki, kafanızın içinde şeytanın çalışma odasını tanıyorsunuz demektir. Çünkü aykırı bir kafa şeytanın çalışma odasıdır.

İnsanlar ilim ve kültürde ne kadar yüksek seviyeye tırmanırlarsa tırmansınlar eğer Allah'ın emir ve nehiylerine uymuyorsa cahilin daniskasıdırlar.

Cahiliye denilince sadece İslâm'dan önceki dönem akla gelmemelidir. Şu müşterek özelliklerin bulunuşu her zaman, cahiliye çağı, her insan cahiliye insanıdır.

1- Samimi bir imân yokluğu,

2- Allah'ın hükümleriyle hükmetmemek,

3- Şehvetine esir olmak.

İslâm'ın en büyük düşmanı cehalettir. Cahillik üç şeyde olur: Bilgide olur, amelde olur, güzellikte olur.

Cahil, tahsili olmayan adam değildir. Dünyanın en büyük üniversitesinden diplomalı olan kişi de pekâlâ cahilin teki olabilir.

Mağrur, kibirli, gösteriş budalası kişiler cahildir. İlmiyle amel etmeyenler cahilin ta kendisidirler.

Herif profesör olmuş hem de İlâhiyat profesörü kalkıyor Sünnet'i inkâr ediyor, bu da cahildir.

Cahillik sadece bilmemek değildir, bildiğinin tersini yapmak da cahilliktir. Herkese nasihat edipte, söylediklerinin aksini yapanlar cahilin daniskasıdırlar.

Ortalık edeb ve hayâ bilmez, faziletten mahrum bir sürü cahil ile dolu. Bunlar dururken başka düşman gerekmez bu milletin başına.

Adam gazetenin köşesini kapmış habire İslâm'a ve Müslümanlara saldırıyor. Kendisini de bir herze zannediyor. Bu herif cahilin ta kendisidir. Cahil olmasa İslâm'a savaş açar mı?

Televizyon ekranlarında arz-ı endam edenler, vücutlarını vitrinleyenler, uzuvlarını, hem de en mahrem yerlerine varıncaya kadar ona buna peşkeş çekenler bu işi cahilliklerinden yapıyorlar. Cahil olmasalar bedenlerine ihanet ederler mi?

Bir insan güzelliğinin, makamının, mevkiinin, parasının, servetinin hülâsa elindeki imkânların geçici olduğunu bilse serserilik yapabilir mi? Biliyor bilmesine de nefsine tapındığından yapmadığı melanet kalmıyor. İşte bunlar cahilin daniskasıdırlar. Böylelerinin şerlerinden korunmak lazım.

Bu millet böyle bir duruma nasıl düştü? Bunu mutlaka sorgulanması gerekiyor.

Cehalet, dünyevi bilgileri bilmemek değildir. Cehâlet, hakkı ve hakikati görmemektir. Cahillik karanlıktır. Karanlıkta kalmak insanı körleştirir. Bu hayatta bakış için görmek lâzımdır.

Asıl adı Ömer olan Ebu Cehil'in lâkabı zekâsı ve Kureyş'teki üstünlüğüne binaen Ebu'l Hakem idi. Böyle çağırılırdı. İslam'ın gelişinden sonra küfür üzere ölme cehaletini gösteren bu kafasıza, işin tam tersinden alarak bu defa cahillerin babası anlamındaki Ebu Cehil lâkabını taktılar. Çünkü o, kafasında şeytanın çalışma odasını taşıyordu.

Siz, siz olun; şeytana kafanızda yer ayırmayın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi