Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sanki veda eder gibi!

Sanki veda eder gibi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamaları bize sanki Genel Başkanlığa veda eder gibi geliyor!
Belki de yanılıyoruz! Belki veda etme gibi bir niyeti hiç yoktur!
Ama "morallerinin bozuk" olduğunu söyleyen o! Seçim öncesi "yaşadıkları heyecanı" şimdi "yaşamadıklarını" söyleyen de yine o!
Siyaset öyle bir iş ki heyecanınızı yitirdiğiniz anda her şey biter! Siyaset öyle bir iş ki moraliniz tükendiyse artık kendinizi boşuna yormanın bir âlemi yok demektir!
Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan anketlere güvenmediğini ilan ediyor bir yandan da "Yüzde 40 bekliyorduk yüzde 26 aldık" diye hüsranını dile getiriyor! Evet, seçim öncesinde yaptırdıkları anketler "yüzde 40" alacaklarını söylüyordu!
Ama bunun doğru olmadığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha o günlerde bilmesi gerekmiyor muydu? Nasrettin Hoca'nın "Parayı veren düdüğü çalar" hikâyesini hiç duymamış olabilir miydi?
Para verdikleri anketçilerin kendilerini birinci göstermekten başka çaresi var mıydı?
Demek ki bilmiyormuş, demek ki duymamış!

Şimdi ise "yüzde 40 bekleyip yüzde 26 ile yetinmek zorunda" kalışın hüsranını yaşıyor! "Morallerinin bozuk" olduğundan söz ediyor!
"Heyecanlarının kalmadığından" bahsediyor!
İşte bütün olumsuzluk yüklü açıklamalar bizde Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa veda etme gibi bir hazırlık içinde olduğunu izlenimini doğuruyor!
Belki yanılıyoruz! Belki de yanılmıyoruz!
Ancak şu kadarını söyleyelim ki genel başkanlığa veda etmese bile bu moralsizlik ile genel başkanlığı daha uzun süre taşıyamaz!
O bırakmazsa başkaları elinden alırlar!
Daha moralli olanlar, heyecanlarını henüz yitirmemiş olanlar genel başkanlık koltuğunu elinden kapıp götürürler! Koltuğu böylesine kaptırmaktansa kendiliğinden bırakmak daha mantıklı değil mi?
"Yapamadım, beceremedim emaneti buyurun alın" demek bize göre daha güzel daha hoş bir siyaset biçimi olur!
O koltuktan zorla uzaklaştırılmak yerine kendiliğinden bırakmak hiç şüphesiz daha şık olur!
Bir süre önce eşi tarafından da dile getirilen şikâyetlerin benzerlerinin şimdi bizzat kendisi tarafından söyleniyor olmasını biz manidar bulduk!
Ve veda ediyor gibi geldi bize! "İktidar olamıyorsak dönüp kendimize bakmamız gerek, halkın bir suçu yok" diyen de bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'nun ta kendisi değil mi? CHP'de dönüp kendisine bakmalı! Kemal Kılıçdaroğlu'da dönüp kendisine bakmalı! Dönüp kendilerine baktıkları anda başarısızlıklarının nedenini ayan beyan göreceklerinden eminiz!
Yeter ki bir dönüp kendilerine bakabilsinler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi