Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Doğru haber doğru yorum

Doğru haber doğru yorum

Muhterem Müslümanlar!

İnanmışlar olarak en zayıf noktalarımızdan birisi de bir fâcirin, bir fâsığın, bir mürâi'nin getirdiği/yaydığı habere hemen inanıvermemizdir. Halbuki bu zaafımızı yenmemiz için Rabb'ül-Âlemin bizi uyarmıştır. Kur'an'da buyurulur ki:

"Ey iman edenler! Eğer fâsığın birisi size bir haber getirirse, iç yüzünü araştırın... (Hemen inanmayın. Yalana inanırsanız teşebbüslerinizde pişmanlık duyarsınız...)" (Hucurat Suresi Ayet: 6)

Fâsık çokça yalan söyleyen, açıkça günah işleyen, Allah'tan utanmayan, büyük günahları işleyen, küçük günahlarda ısrar eden, Allah'a isyan eden, hakikatları örten kimselerdir. (Kurtubi c/16. sf: 312 - Elmalılı c/1. sf: 282)

Muhterem Müslümanlar!

Zamanımızda Müslümanların darmadağınık oluşu, sonu gelmez belalara düçar olması, kâfirlerin insiyatifine girmeleri fâsık haberler ve fâsık çalışmalar sonucu olmuştur.

Tarihin her döneminde tevhid ehli Müslümanlar kılıç ve silah yolu ile müşrikleri/kâfirleri yenmiş, fakat müşriklerin Müslümanları mağlup edişi mertçe, silahla değil Müslümanların içinde başlattıkları fesat dolu haberlerle/açıklamalarla olmuştur. Yani kâfirlerin Müslümanlar aleyhinde başlattıkları soğuk harbin temeli fâsık habere dayanır.

Müslümanlar için bu kadar tehlikeli olan fâsık, günahkâr mü'mindir. Fâsık mü'minin haberi karşısında Müslümanın tavrı böyle olursa; kâfirlerin/ilam düşmanlarının haberleri karşısında mü'minin durumu ne olmalıdır? Onların haberleri ne derece dinlenmeli/gazeteleri ne derece okunmalıdır? Bu sorunlar üzerinde hassasiyetle düşünmeliyiz.

Bugün fâsıklığın ötesinde kâfirlerin basın-yayın organları (Tv, radyo, gazete, dergi, takvim... Vesaire) ile verdikleri haberlere kulak verenler/izleyip inananlar, onların haberlerini ciddiye alanlar ve hatta "doğru, anında haber verir" diye onlara destek olup bel bağlayanlar, onlara abone olanlar, onların haberleriyle Müslümanları yargılayanlar yaptıklarının veballerini derin derin düşünmelidirler. Tarihin seyri içerisinde ve günümüzde Müslümanlar fâsık ve İslâm düşmanlarının haberleriyle birbirlerine düşmüşlerdir.

Bu korkunç olayların ve kardeşliği zedeleyici hareketlerin meydana gelmemesi için mü'minlerin firaset sahibi olması gerekir.

Muhterem Müslümanlar!

Ülkemizde garip medyanın haber anlayışı son derece ciddiyetten uzaktır. Haber bilgi vermektir. Kanaatler habere katılırsa o haber olmaktan çıkar. Bir haberi haber yapan kamu yararıdır.Maalesef bugün haber bültenleri gereksiz defilelerle, paparazzi haberleriyle, iftiralarla doludur. Güzellik yarışması artığı haber spikerleri haber değil, göğüs şovlar sunuyor.

Haber yerine çamur atıyorlar. Saatlerce lüzumsuz olaylarla seyredenleri oyalıyorlar. Olumsuz olayların artmasının birinci sebebi haberlerdir. Kötülükler teşvik ediliyor, kötü haberlerle.

Muhterem Müslümanlar!

Duyduğumuz haberlerin aslını araştırıp doğrusunu öğrenmeye çalışalım. Yoğun haber bombardımanı altında yaşıyoruz. Bu durumda İslâm'ın haber konusunda belirlediği kurallarla titizlikle uyalım. Başka çaremiz de yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi