Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Atan galip

Atan galip

Yetersiz kadro akıl oyunuyla toparlanmış. Riera'nın sol bekte oynaması ters gibi gelebilir ama işlevde doğru. Riera sol önde rakiple çok boğuşmak durumunda kalınca boğuluyor. Sol geriden çıkışlarda önünde boş alan bulunca topa daha iyi hükmediyor. Ayağı düzgün olduğu için de atak gole kadar gidiyor. Galatasaray'ın kazandığı golde çok kişinin payı var. Önce Elmander santra civarında iki kişiden mükemmel sıyrıldı Melo'ya, ondan da öne hamle yapan Riera'ya... Çabuk gezen bu topla Kayserispor'un bütün savunma dengesi bozuldu. Riera'nın adrese ortasına kafayı vuran da Melo. Akıl ürünü gol alkış aldı.

İşte iki kanat farkı. Sabri tarafı körün taşı, sol kanatta Emre, Riera farkı. Ancak şunu da belirtmek gerek ki Kayserispor'un sağ kanadı Riera'yı hiç zorlamadı. Hep Sabri yönünden Amrabat'la geldiler. Amrabat sağada olsa Riera bu kadar rahat olamazdı bu da Kayserispor'un hocası Şota'nın hatası.

Kayserispor forvetinde çoğalamadı. Abdullah, Furkan, Riveros orta sahada çabalarken, Troisi ve Kujkovic oyuna giremedi. Amrabat da topla nikahlanınca Galatasaray savunması durumu idare etti.

İlk yarı topu kapan atağa kalktı, kaptıran faul yaptı. Hakem Özgür Yankaya'nın kartlarında yanılgılar vardı. Riveros haksız sarı görürken, Yankaya'nın es geçtikleri bilek kırardı. Başa baş bir oyun oldu, başlarda Galatasaray kalesi de çok tehlike atlattı. Şans yardım etti gol yemediler.

Elmander'i seyretmek benim için zevk. Futbolun bütün gereklerini yapıyor. Presin babası. Takımın temel direği. Selçuk verimsiz, Necati'yle takım bir kişi eksik. Melo ve Engin de karta dik!... Engin'in yerde kıvranmaları akrobatik gösteri!... Tahammül edilir gibi değil.

Golden sonra kenardaki teknik heyetin sevinci de aşırı. Alt tarafı bir gol... Takımın rengi de sarı-kırmızı.

Şota'nın Gökhan, Sefa değişimi gole dönüktü. Terim de Necati'yle Sercan'ı değişince iki taraf da birbirine göz dağı vermiş oldu. Sonlarda Muslera golü önledi, akabinde Elmander'e yapılan fauldü hakem devam dedi. Mücadelesi yüksek hatası az maçta gol atan galip geldi. Haftaya Mersin deplasmanında Melo'yla Riera sarı kart cezalısı. Terim yine zorlanacak. Yazık ama, futbolcular daha dikkatli olmalılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi