Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Allah'tan başkasının emirlerine göre yaşamak

Allah'tan başkasının emirlerine göre yaşamak

Zamanımız şirk ve müşrik kelimeleri üzerinde pek durulmuyor.

Denilebilir ki:

- Zamanımızda müşrik de mi var? Onlar 1400 küsur sene evvel Mekke'de yaşamışlar ve ölmüşler. Onlar Lât, Menat.. vesaire isimli putlara taparlardı.

Günümüzde insanlar Allah'a şirk koşmanın yalnız put'a tapmak olduğunu zannediyorlar.

Çoğunluk bilmiyor ki:

Allah'tan başkasının emirlerine göre yaşamayı kabul etmek ve yaşamak şirktir. Irk sevgisi, güzellik sevgisi, meşhurlar ve kahramanlar sevgisi, evlat sevgisi belli sınır ve gayeleri aştığı zaman hep birer putturlar. Bunlar yeni medeniyetin Lât, Menat ve Uzza'larıdır. Eski cahiller taştan, ağaçtan, topraktan, madenlerden putlar yaparlarmış. Şimdiki eşyaları, çamaşır-bulaşık makinaları, müzik setleri, televizyonlar, yemek takımları; bunlar sanki birer kutsal emanet. Şimdi şu bilgileri ilave bilgi olarak verelim:

Müşrikler:

• Kendilerinin Allah tarafından yaratıldıklarına inanıyorlardı, şimdikiler de böyle inanıyorlar.

• Yaratan'ın Allah (c.c.) olduğuna inanıyorlardı.

• Kâinatı Allah (c.c.) idare ediyor diyorlardı.

• Tesadüfler nazariyesini kabul etmiyorlardı.

• Ölünce dirileceğiz, diyorlardı.

Peki, bunlara neden müşrik deniliyordu?

Bu sorunun cevabını veren ve meseleyi aydınlatan ayetlerin bazılarının meallerini şöyle sıralayabiliriz:

• "Andolsun ki, onlara (Müşriklere)gökleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan; "onlara şüphesiz güçlü olan, her şeyi bilen Allah yarattı" derler" (Zuhruf Suresi, Ayet: 9)

• Andolsun onlara (müşriklere) kendilerine kimin yarattığını sorsan elbette "Allah" derler. O halde nasıl (Allah'a kulluktan) çeviriyorlar?" (Zuhruf Suresi, Ayet: 87)

• "Andolsun ki onlara (Müşriklere): "Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?" diye sorsan, mutlaka "Allah" derler. O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar?" (Ankebut Suresi, Ayet: 61)

• "Andolsun ki onlara (Müşriklere) "Gökten su indirip onunla ölümünün ardından yeryüzünü canlandıran kimdir?" diye sorsan, mutlaka "Allah" derler. De ki: (Öyleyse) hamd de Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu (söyledikleri üzerinde) düşünmezler." (Ankebut Suresi, Ayet:63)

Bu ayetleri okuyup tekrar tefekküre dalın. Onların küfrüne sebep olan şeyleri öğrenin. Kendinizi ve Bu ayetleri okuyup tekrar tefekküre dalın. Onların küfrüne sebep olan şeyleri öğrenin. Kendinizi ve Müslüman gördüklerinizi bu ayetlerle tartın. Bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi