Abdullah Yıldız

Abdullah Yıldız

Namaz gönüllüleri doludizgin

Namaz gönüllüleri doludizgin

Bu köşenin takipçileri iyi bilirler ki, Abdullah Yıldız kardeşiniz, Namaz Gönüllüleri Platformu’nun sözcüsü olarak, Ağustos 2006’dan beri Platform faaliyetleri hakkında okuyucularını daima bilgilendirir.


Bu köşede “yeniden bismillah” dediğimiz 1 Recep’ten bu yana, Platform çalışmalarımızı paylaşmak bugün nasip oldu. Evet, Namaz Gönüllüleri 2012 yılında da doludizgin koşturuyorlar hamdolsun...


Bildiğiniz gibi, Namaz Gönüllüleri Platformu 6 yıldır il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle “Namazla Diriliş” programları düzenliyor. Son iki yılda ise, yurtdışındaki çalışmalar katlanarak arttı. Balkan ülkeleri dahil tüm Avrupa ülkelerinde yüzlerce program icra edildi. Tespit edebildiğimiz kadarıyla, 2006’dan beri yapılan Namazla Diriliş panellerinin sayısı 1000’i geçti. Bu programlarda 100 kadar “namaz gönüllüsü” hocamız görev aldı. Yüzbinlerce insanımıza ulaştığımız bu programlar, binlerce insanımızın namazla buluşmasına veya namaz bilinci kazanmalarına vesile oldu. Altı yıl önce 20 civarında olan “namaz bilinci” kitapları şu an 120’ye, toplam tirajları ise 6 milyona ulaşmış durumda. Namaz Platformu, böylece insanımızın daha çok İslami kitapla buluşmasına da doğrudan bir katkı sağlamış oluyor.


Namaz Gönüllüleri olarak 2012 yılını Gençlik ve Namaz Yılı ilan ettik. Yaklaşık 20 milyon öğrencinin eğitim gördüğü okullarımızda, gençlerimizin rahatça namaz kılabilmeleri için yeterli ve nezih mescidler açılmasını, Cuma namazı için ders saatlerinin uygun hale getirilmesini; yine tüm resmi-sivil işyerleri ile alışveriş ve kültür merkezlerinde nezih mescidler açılmasını ve mesailerin namaza göre düzenlenmesini teklif ettik. ‘Camiler kadın ve çocukların namazlarını rahatça eda edebilecekleri şekilde düzenlenmeli’ dedik. Okullardaki Din Dersinin, “Kur’ân’ı anlamıyla birlikte ve Peygamberimizin hayatını yeterli seviyede öğretecek şekilde yeniden düzenlenmesini” istedik ki, hamdolsun bu teklifimiz gerçekleşti.


2012 Gençlik ve Namaz Yılı kampanyamızın asıl amacı ise, inşallah daha çok sayıda gencimizin namazla ve dolayısıyla günde beş kez Rabbleri ile buluşarak, O’na gereği gibi kul olmalarıdır. Ankebut suresinin 45. âyetinde beyan edildiği üzere, gençlerimizin ve tüm müminlerin dosdoğru kılacakları namazlar, onları her türlü ahlâksızlıktan ve kötülükten alıkoyup koruyacaktır. Bu çerçevede gençlik dernekleri ve diğer kuruluşlarla işbirliğimiz sürerken, özellikle çocuklarımızın namaz ve cami ile buluşmalarını sağlayan ödüllü “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.


Tüm bu çalışmaları Kızılcahamam Türkiye Namaz Gönüllüleri Buluşması’nda etraflıca istişare ettik.


Şimdi okulların tatil olduğu yaz döneminde, çoğu camilerimizde Kur’ân öğretimi yapılıyor hamdolsun. Namaz Gönüllüleri Platformu olarak, “din gönüllüleri” kardeşlerimize destek olmak suretiyle, bu yaz Kur’ân kurslarını, çocuklarımızın beş vakit camiye gelmelerini sağlayacak bir ödüllü kampanyayla kalıcı kılmaya çalışıyoruz. Osmaniye’de, Konya/Seydişehir’de, İzmir/Bayraklı’da ve Balıkesir/Havran’da çok verimli çalışmalar yürütüldü. İstanbul/Tuzla ve Kağıthane, Hatay/Kırıkhan, Manisa/Kırkağaç’ta da öyle. Binlerce gencimizin katılımıyla çok güzel sonuçlar alınan bu kampanya şimdi tüm yurda yayılıyor elhamdülillah. Mesela Muğla/Milas’ın tüm camilerinde başladı, Ordu’da ve Balıkesir/Edremit’te başlıyor. Bursa/İnegöl’de ise, 4 bin gencimizin katılımı ile bir rekora koşuluyor... Duamız, inşallah bütün gençlerimizin ve tüm insanımızın hatta tüm insanlığın secde ile buluşmasıdır. (Yeri gelmişken, bu çalışmalarda olağanüstü gayret gösteren “din gönüllüsü” kardeşlerimizi ve onlara destek olan sivil kuruluşlarımızı yürekten tebrik ediyoruz. “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyasını kendi yöresinde başlatmak isteyenler gerekli, bilgi ve dokümanları www.haydicocuklarcamiye.org sitesinde bulabilir, [email protected] adresinden de bilgi isteyebilirler.)


“Kutlu Doğum Haftası” ile özdeşleşen Nisan ayında İstanbul ve Edirne’de üniversite gençliği ile yaptığımız “Hz.Peygamber ve Namaz” konferanslarından başlayarak; K.Maraş/Elbistan ve Göksun’da, Kayseri’de, İzmit ve Gebze’de, İstanbul/Bayrampaşa, Maltepe, Pendik, Fatih, Eyüp ve Arnavutköy’de, Balıkesir/Sındırgı’da, Ankara’da, Malatya’da, İzmir/Bayraklı’da, Adana/İmamoğlu ve Saimbeyli’de, Almanya/Mainz ve Hessen’de, Zonguldak ve Bartın’da, Antalya ile Finike ve Kumluca ilçelerinde ve Adapazarı/Geyve’de ve Balıkesir/Havran’da icra ettiğimiz “Namazla Diriliş” panellerini organize eden kardeşlerime ve bu programlara yoğun ilgi gösteren namaz ve Kur’ân aşıklarına dualar ediyorum.


Mübarek “Üç Aylar”ın ortalarına yaklaştığımız şu günlerde, gençlerimizi namazla ve Kur’ân’la buluşturmak için yapılacak çalışmalar, geleceğimizin İslâm’la şekillenmesinde oldukça hayati ve belirleyici özelliğe sahip olacak; Recep, Şaban ve Ramazan aylarımız ancak böyle bereketlenecektir.


Davet: 29 Haziran Cuma gecesi, Konya Kültür Park’ta A.Yıldız ve D.Ali Taşçı’nın sunacağı Namazla Diriliş paneline davetlisiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Yıldız Arşivi