Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Kredi Cristian'dan

Kredi Cristian'dan

Üç maçta 4 puan kaybetmiş Fenerbahçe sahasında Mersin İdman Yurdu karşısında kaza yapmamak ve daha sezon başında şampiyonluk yarışında bütün kredisini kaybetmek istemiyordu. Fenerbahçe bu düşünceyle maça da yüksek tempoyla başlayıp işi daha ilk dakikalarda bitirmeyi amaçlamıştı. Aslında ilk iki dakika görüntü buydu. Ama Gökhan'ın topu stop ederken yaptığı hata faulü getirdi, frikik de Mersin İdman Yurdu'nun golünü... Bu golden sonra Fenerbahçe tempoyu iyice yükseltti, hatta ilk yarıyı 9 kornerle bitirdi, 3-4 tane de pozisyon buldu. Devrenin sonunda da Alex'in kornerden klasik birinci direğe ortasını Gökhan'ın aşırtmasıyla Mehmet Topal'ın ayağından gole ulaştı.
Tabii 0-1'den sonra ilk 45 dakika çok yüksek tempo yapmak zorunda kaldı Fenerbahçe...Mersin İdman Yurdu'nu sahasına hapsedebilmek için sarı lacivertliler 70-80 dakikada yapacağı presi ilk 45 dakikaya sığdırdı. Bu da ikinci yarı için soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Meireles'in tercihi
Bunların en önemlisi de hem Mehmet Topal'ın olmaması, hem de Mersin İdman Yurdu'nun bu ligin en çok pas yapan bir kaç takımından bir tanesi olmasıydı.
İkinci yarı Mersin İdman Yurdu, Fenerbahçe'yi kendi silahıyla vurdu desek yeridir. Oyuna hep ortak oldular, hatta ikinci yarının ortalarında çok pas yaparak Fenerbahçe'nin oyun sistemi olan pas trafiğini sahaya yansıtarak rakibini oyundan düşürdüler. Bu anlarda ancak ya uzaktan atılacak bir şut, ya da bir duran top organizasyonu Fenerbahçe'yi kurtaracaktı. Nitekim öyle de oldu. Burada yeni transfer Meireles'in topu Mersin kalesine doldurmayıp, Cristian'a oynaması da bu futbolcuya şut imkanı sağladı.
Gol öncesi tartışılan bir faul pozisyonu vardı. Hüseyin Göçek'in hatası faul kararını vermek değil geç vermekti. Yoksa Göçek maçın tamamına yakınını iyi yönetti.
İlk yarı yüksek temposuyla maçı farka götürmesi beklenen Fenerbahçe, ikinci yarıda Nurullah Sağlam'ın birinci felsefesi olan pas oyununa çare bulamayınca oyun beraberliğe kilitlenmişti. Ancak bu gidişat Cristian'ın şahane vuruşuyla Fenerbahçe lehine çözüldü.
Fenerbahçe'nin Alex'in göbekten ikiye birleri veya driplingleriyle gol aramaktan başka silahı yok. Buna da alternatif üretmesi lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi