Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Paşa'nın hakkı

Paşa'nın hakkı

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda maç gece 9'a 5 kala değil, ertesi gün gece 9'a 5 kala bitse Fenerbahçe'nin kazanma şansı yoktu; bu bir.. Belki bir puan alabilirdi. Ama oyunun başından sonuna kadar Kasımpaşa takımı "1 puan bana yetmez" dedi. Doğru, dikkatli, çok risk almadan, doğru çıkışlarla hak ettiği üç puanı aldı; bu da iki...
Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçında oyun genelinde iyi oynamamıştı. Hatta kötü oynadığı bölümler de vardı. Ama o maçtan farklı olarak bir tek Bekir-Egemen değişikliği olmuştu. Trabzonspor maçında üç tane pozisyon vermesine rağmen yine de savunma iyi oynamıştı. Dün takımın kötü oyununa savunmanın da kötü oyunu eklenince kaybetmek kaçınılmaz oldu.
Taktik anlamında maçın ikinci yarısında değişiklik yapmadı, sadece oyuncuların ismini değiştirdi Aykut Hoca... Sola Stoch'un yerine Caner'i, ortada Alex'in bölgesine de Kuyt'ı koydu. Ama bu da fayda getirmedi. Çünkü Kasımpaşa zaten Fenerbahçe'nin kurgusuna göre bir şablon kurmuştu. Fenerbahçe de şablonunu aynen devam ettirdi. Kasımpaşa, orta sahasını hep kalabalık tuttu ve savunma arkasına etkili koşularla sonuç arama planı tuttu. Uche'nin attığı ilk gol gibi, Hüseyin'in attığı ikinci gol gibi müthiş oynayan Adem Büyük'ün boşalttığı yerlere çok güzel koşular yaptılar.
Fenerbahçe takımının fizik ve psikolojik olarak bir molaya ihtiyacı olduğıunu düşünüyordum. Dünkü maçta bu tamamen ortaya çıktı.
İlker Meral temiz bir maç yönetti. Maç da temiz oldu. Kasımpaşa asla sertlik yapmadı ve hak ettiği şekilde sahadan üç puanla ayrıldı. Sancak, iyi oynayanlar arasında sırıttı. Sahanın en iyisi de Adem Büyük'tü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rıdvan Dilmen Arşivi