Hoşgeldin mor menekşe...

Hoşgeldin mor menekşe...

Birkaç gün önce Ankara’da enteresan bir şey oldu.. Gençlerbirliği Oftaş’ın adı ve rengi değişti.. Kulübün Emek’teki binasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da, kulübün adının Hacettepe Spor Kulübü olarak değiştirilmesine, karar verildi..
Ayrıca karara, 0ftaş’ın mevcut kırmızı, siyah ve beyaz renklerine ek olarak bir zamanların ses getiren ekiplerinden biri olan Hacettepe’nin orijinal renkleri menekşe moru da eklendi..
Bu iş kimin aklına geldiyse kutluyorum.. Hacettepe ismini duyduğumda inanın heyecanlandım.. Bir an gözümün önüne Ankara Demirspor geldi.. PTT geldi. Şekerhilal’i hatırladım.. Hatta Altındağ’ı bile andım..
Ankara, Türk futboluna iyi golcüler, kaliteli futbolcular, armağan etti..
Kimler mi?..
Hadi hatırlayalım;
Rüzgârın oğlu lakaplı Zeynel Soyuer... Fenerbahçe’nin unutulmaz golcülerinden Abdullah çevrim, gol kralı Fikri Elma, Burhan Tozer, Cahit Dikici, Coşkun Ferman, gol kralı Ertan Adatepe, Muzaffer Sipahi, Onursal Uraz, Ziya Şengül, Yaşar Mumcu.
Hey gidi yıllar hey!..
Hacettepe, Ankara’nın vasat takımlarındandı.. Hiçbir zaman bir Ankaragücü ya da bir Gençlerbirliği olamadı. Ancak, canlı ve heyecanlı bir seyirci kitlesine sahipti.. Tarihini incelediğinizde taraftarlarının futbolcu olarak hizmet verdiğini görüsünüz.. Bu çok ender bir görüntüdür. Futbolcusuyla taraftarlarının bütünleştiği bir kulüp olarak zihinlerde kaldı Hacettepe!..
1959-60’ta 2. Lig’e düştü.. 62-63’de tekrar çıktı.. 1967-68’de geri gelmemek üzere gitti..
Gençlik yıllarımda Hacettepe’nin İstanbul’da Fenerbahçe’yle Galatasaray’la, Beşiktaş’la oynadığı pek çok maçı izledim..
Kaleci Baskın vardı.. Hacettepe’nin unutulmaz kalecisiydi Baskın Soysal.. Daha sonra Ankaragücü’nde oynadı.. Plonjon ustası bu sarışın eldiven bir ay kadar önce de vefat etti...
Yine, Hacettepe dendiğinde aklıma takım kaptanlığı da yapmış olan 0nursal Uraz gelir.. Hacettepe’nin Milli futbolcusuydu 0nursal ve daha sonra da yıllarını hakem olarak geçirdi..
Tabii, düşenin dostu olmuyor.. Her zaman söylediğim bir söz var.. Yine söyleyeyim. İkinci Lig’e düşmeye gör!.. Düştün mü yandın!.. 0rası, kelimenin tam anlamıyla gayya kuyusu.. Giden çok zor dönüyor..
Netice-i kelâm; Gençlerbirliği 0ftaş yöneticilerini kutluyorum..
Tarihi bir iş yaptılar.. Unutulmuş bir nostaljiyi su yüzüne çıkardılar..
Bu işte Ankara futbolunun duayeni İlhan Cavcav’ın parmağı olduğu kesin.. Hacettepe Spor Kulübü’nün Süper Lig’e renk getireceğine inanıyorum..
Hayırlı olsun..

TEBRİK; Değerli kardeşim 0sman Nuri özturan ve eşi Gülseren özturan Hanımefendi, kızları Hatice Mine’yi evlendirmenin mutluluğunu yaşıyorlar..
özturan ve Karaköse ailelerini tebrik ediyor, Hatice Mine ve Mustafa kardeşlerime ömür boyu mutluluklar diliyorum..

TEBRİK; Bir mutluluk dolu sahne de Yalova-Esenköy’de yaşandı.. çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, kalabalık davetli eşliğinde oğlu ömer’i sünnet ettirdi..
Esenköy Milli Eğitim Tesisleri Havuz Başı’nda gerçekleştirilen sünnet merasimi pek çok dostu bir araya getirdi..
Murat Erdoğan kardeşimi tebrik ediyorum..
ömer’in gözlerinden öpüyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi