Abdullah Yıldız

Abdullah Yıldız

Haydi Sultanahmet’te Bayram Namazına!

Haydi Sultanahmet’te Bayram Namazına!

Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrab Gönüllüleri Platformu olarak, Sultanahmet Camii’nde eda edilecek olan Ramazan Bayram namazına bütün İstanbulluları davet ediyoruz. Bu bayram namazı; engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların da katılımı ile coşkulu bir dua ve bayramlaşma için, hediyeleşme, kucaklaşma ve kardeşleşme için güzel bir vesile olsun istiyoruz.

Camide yer bulamama ihtimaline karşı, herkesin seccadelerini ve abdest için gerekebilecek paket sularını da yanlarına almalarını ve ulaşım için erken hareket etmelerini hatırlatıyoruz.
Özellikle, her kardeşimizin, yanındaki bir kardeşine vermek için küçük ve basit de olsa, bir lokum, şeker, tesbih, başörtüsü, kitap, kalem gibi hediyelerle gelmesini tavsiye ediyoruz. Bu bağlamda, hayırsever kuruluşları da Sultanahmet’te basit yiyecekler ikram etmeye çağırıyoruz. Ayrıca, bütün kuruluşları, Bayramlaşma programlarını, namaz sonrası Sultanahmet’te icra etmeye davet ediyoruz.
Coşku ile eda edeceğimiz bu Bayram namazının; ülkemiz, bölgemiz ve tüm insanlık için barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesine ve ümmetin birliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Müslümanların birlik ve beraberliklerini tüm dünyaya göstermek için bir vesile olacağını ümit ettiğimiz bu Bayram’da, kardeşçe kucaklaşmamızın ve birlikte dualarımızın bereketi ile daha iyi bir geleceğe ulaşmayı diliyor; ülkemizde, bölgemizde, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada adaletten, barıştan, hürriyetten yana bir düzenin gerçekleşmesi için gönül birliği içinde olmayı arzuluyoruz.
“Topyekûn Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, tefrikaya düşmeyin!” (Âl-i İmran 103) “Eğer tefrikaya düşer, birbirinizle çekişirseniz, rüzgârınız/gücünüz gider!” (Enfal 46) ayetlerini ser-levha yaparak, bütün Müslümanları Sultanahmet’teki Bayram namazına çağırdığımız bildirimizi özetle takdim ediyorum:
“Namaz da hepimizin, cami de. Aynı Allah’a, Resulüne ve Kitaba iman eden her mümin kardeştir ve bizler “âlemlere rahmet” olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Bayram namazı vesilesi ile Allah’ın huzurunda saflarımızı sık ve doğru tutmak sureti ile bir araya geliyoruz. Birlikteliğimizin, yalnız İslam dünyası için değil, bütün insanlığın kurtuluşu için bir umut vesilesi olmasını temenni ediyoruz.
Bilindiği gibi, Ramazan ayı, Müslümanlar için bir arınma ve öze dönüş vesilesi olmakla birlikte aynı zamanda rahmet, şefkat, merhamet ve yardımlaşma iklimi; zekât ve fitrelerin verildiği, farzı kifâye sorumluluklarının gözden geçirildiği ve etkilerinin bütün bir yıl devam ettiği bir kutlu zaman dilimidir.
Bu ayda, madden ve manen kirlenen dünyamızın arınması için fiili ve kavli dualar ettik, ediyoruz.
Ramazan-ı Şerif bir şekli ile bedenimizi ve nefsimizi terbiye ve ilahi rıza çerçevesinde disipline etme çabasıdır. Bu çabaların hedefine ulaştığı düşüncesi ile bayram ederiz. Bu ayda elde edilen yüce ruhluluğu bayram ile taçlandırmak İslam’ın güzelliğidir. Peygamberimiz (s) kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanları Mescidin yakınında geniş bir alanda toplayıp coşkulu Bayram namazı kıldırmış, hatta özürleri olan kadınların da kenarda durmalarını söyleyerek bu coşkuya katılmalarını sağlamıştır.
Her konuda olduğu gibi bu konuda da yegâne örneğimiz olan Efendimizin yaptığı gibi, bu bayramı, Medine’deki bayram şenliği coşkusuna, ruhuna ve temel esprisine uygun olarak kutlamak istiyoruz. Böylelikle insanımızın fark gözetmeden bir araya gelmesine ve ortak ibadet etmesine vesile olacağız.
Bu Ramazan bayram namazında, tüm halkımızı temsilen İstanbullu kardeşlerimizle Sultanahmet Camii’nde bir arada olmak ve bayram sevincini millet olarak hep birlikte yaşamak istiyoruz.
Bireyselliğin teşvik edildiği, kimsenin kimseye ihtiyaç duymadığı, aile içinde bile ebeveynle çocukların birbirinden koptuğu günümüzde bu bayramlaşmanın, aynı zamanda dayanışma ruhumuzu da besleyeceğini ve diğer toplumsal görevlerimizin de hatırlanmasına vesile olacağını ümit ediyoruz.
Dua ve niyazımız; Ramazan’da yoğunlaştırılmış mümin ömrünü, kalan on bir aya ve tüm zamana yaymaktır. Gelin, bu ayda zincire vurulan şeytanların prangalarını yeniden çözmeyelim, emeklerimizi zayi etmeyelim, yeniden günah bataklığına saplanmayalım. Böylece bütün ömrümüz Ramazan olsun. Ramazan’da doya doya yaşadığımız arınma ve kulluk bilincini, kesintisiz ve sürekli kılalım. Ramazan’la yufkalaşan yüreğimizi, doruğa çıkan merhametimizi bütün bir hayata yayalım. Alvarlı Efe der ki:
“Hüzn ü keder def ola / Cümle günah af ola / Bayram o bayram ola.
Can bula cananını  / Kul bula sultanını / Bayram o bayram ola.” Bayramınız mübarek ola…
TAZİYE: Muhterem ağabeyim, namaz davasının samimi müşevviki Mustafa Miyasoğlu’na Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekânı Cennet olsun. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Yıldız Arşivi