Ayhan Demir

Ayhan Demir

Gülen grubunun Diyanet kuşatması

Gülen grubunun Diyanet kuşatması

Bu yazımızda bolca alıntı yapacağız. İşte ilk alıntımız…

“Özverili ve uzman öğretim kadrosu, altyapısı kapasitesi ve öğrencilerle çalışma sistemi, başarı ve hedefe ulaşmayı garanti ediyor.”

Gelelim ikinci alıntıya…

“Hizmet’in, 120 ülkedeki eğitim kurumlarının sayısı 2 binin üzerindedir. Dünyanın her yerine okul ve kolejleri kurmak fikri, düşünür ve manevi akıl hocası Fethullah Gülen’den geliyor.”

Ve üçüncüsü…

“Hizmet’in medya kurumları olan Samanyolu TV ve Zaman gazetesini de ziyaret ettiler. 1.250.000 tirajlı Zaman gazetesi, Türkiye’de günlük gazetelerin arasında en yüksek tirajlı gazete iken, Samanyolu TV ve onun 14 programı da Türkiye’de en profesyonel ve reytingi yüksek televizyonudur.”

Son bir alıntı daha…

“Hizmet’in hem yaşam, hem çalışma biçimi olarak parlak bir geleceğe sahip olduğunu söylemeden geçemeyiz.”

Şimdi, soru şu: Bu abartılı övgü ifadeleriyle dolu metinler, nereden alıntılanmış olabilir?

El-Cevap: Bosna Hersek’in üçüncü büyük şehri olan Tuzla’nın İslam Birliği (Diyanet İşleri) web sitesinden.

Tuzla İslam Birliği’ne bağlı 27 imam, 14-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında, bir İstanbul seyahati gerçekleştirmişler. Gülen grubu organizasyonuyla gerçekleştirilen bu seyahatte, bu gruba bağlı eğitim kurumları ziyaret edilmiş.

Daha önce de ifade etmiştik: Gülen grubu, kendisi açısından önemli bulduğu kişiler ile yakınlaşabilmek adına, geziler düzenliyor. Gezileri, Gülen grubuna yakınlığı ile bilinen, Fidan Tour organize ediyor. Gülen grubuna ait fabrika ve mağazalar gezdiriliyor ve hediyeler veriliyor.

Bu seyahatte de aynı şeyler gerçekleşiyor. İmamlar, Gülen grubuna bağlı okullara ve medya kuruluşlarına götürülüyor. Ardından İstanbul gezdiriliyor, hediyeler veriliyor.

Beş gece, altı günlük böyle bir gezinin maliyeti, kişi başı bin 500 TL’den (500 Euro), 40 bin 500 TL.

Tuzla İslam Birliği web sitesindeki bu metinleri görünce, bu ‘ücretsiz’ seyahatlerin neden yapıldığı daha iyi anlaşılıyor. Tabiri caizse, ‘kaz gelecek yerden, tavuk esirgenmiyor.’

Bu, hiç de lokal bir hadise değil. Düzenli aralıklarla, benzer organizasyonlar düzenleniyor. Mesela, Hersek-Neretva Kantonu’ndaki devlet okullarında düzenlenen ‘Fethullah Gülen kitabını okuma yarışmasını’ kazanan,  40 öğrenci ve 40 öğretmen de aynı yöntemle Türkiye’ye getirilecek.

Böyle bir gezinin yaklaşık maliyeti ise 100 bin TL.

Bu tür gezilerin karşılığı ise Blagay’daki Alperenler Tekkesi’nin 33 yıllık işletme hakkı devralınarak, çoktan alınmış durumda.

HAMİŞ: Basın İlan Kurumu raporlarına göre; Zaman’ın Nisan 2013 tirajı 1.053.056 ve Mayıs 2013 tirajı 1.033.889 olarak gerçekleşmiş. Ayrıca, TOTAL ve AB raporlarına göre; aynı tarihlerde STV, ne prime time ne de tam günde, ilk beşe dahi girememiş.

ARZ ve TALEP

Başbakan Erdoğan, seçim kampanyası boyunca, hemen hemen her mitingde; “Bize kendi okullarımız yeter, devletin okulları yeter” dedi. Ardında önemli bir çağrıda bulundu: “Çocuklarını bu paralel örgütün dershanesine, okullarına gönderenler, lütfen alın.”

Bu çağrıyı tamamen destekliyoruz. Ancak sadece Türkiye’de değil, dünyanın 120 ülkesinde okulları var. Bu okulların en büyük müşterileri de, yurt dışındaki temsilciliklerimizde görev yapan bürokratlar. Bu sebeple, öncelikle Büyükelçilik, TRT, Anadolu Ajansı, TİKA ve Yunus Emre Kültür Merkezi çalışanları, bu çağrıya kulak vermeliler. Malum, arz ve talep meselesi…

MEZAR…

Gülen grubunun, Bosna yapılanmasına dair kaleme aldıklarımız, bazı ‘lejyonerleri’ oldukça rahatsız etmiş. Öyle kendilerinden geçmişler ki, ‘şecaat arz ederken, sirkatin söylediklerinin’ farkında bile değiller.

Gelen e-postalardan bir tanesinde şu ifadeler yer alıyor: “Sırbistan’da sadece dil merkezi yok kolej de açıldı. Sana bu yalan bilgileri kim verdiyse gitsin öğrensin.” Yani hem ‘yalan’ diyor, hem de ‘eksik’ diyerek onaylıyor. Kabul, eksik söylemişiz: Sırbistan’daki örgütlenmeye okulu da eklemişler.

Bu kadarla kalsalar, gene razıyız. Tehdidin bini bir para… “Bir daha Bosna’ya giremeyeceksin” diyenlere, tek bir sözümüz var: Biz, Allah’ın izniyle, Bosna’ya ya da Kosova’ya gireriz. Fakat siz mezara nasıl gireceksiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ayhan Demir Arşivi