Ali Haydar Bahtiyar

Ali Haydar Bahtiyar

İslamcılar Ahmak Mıdır?

İslamcılar Ahmak Mıdır?

Fethullah Gülen Bediüzzaman Said Nursi (rh.a.) yi hep “pîri mugân” diye anar ve fikirlerine referans gösterir. Fakat “siyasal İslam” karşıtlığında Bediüzzaman Said Nursi (rh.a.) yi bu görüşlerine alet eder. Bence hiçbir aklı başında nurcu bunu kabul edemez, etmemelidir.

O büyük insan şartlar gereği olabilecek iman hizmeti için çalıştı, cihat etti. Şartlar müsait olmadığından doğrudan bir “İslam devletinden” ve “hilafetten” söz etmedi. Ama bu onları istemediği anlama gelmez ki!

Hele karşı olmaya asla!..

Şu sözler Bediüzzaman Said Nursi (rh.a.) yi açıkça istismardır:

“Bediüzzaman Said Nursinin şeriat'tan kastettiği de, bugün bazılarının iddia ettiği gibi, teokratik bir devlet özlemi değildir. Çünkü, 'İslam'ın yüzde 95'i iman, ibadet ve ahlaka mütealliktir, ancak yüzde 5'i idareye bakar, onu da idarecilerimiz düşünsün' diyen de odur ve bu sözü tek parti döneminde söylemiştir.”

O zaman adama sormazlar mıydı, madem öyle de bu adama yıllarca zulüm edenler, onun fikirlerini anlamadan mı eziyet ettiler?

Hadi farzı muhal onlar ahmak idi, anlamadılar, Bediuzzaman da mı onlara anlatamadı (haşa) aynı düşüncede olduğunu?

İşte istismar bu demektir. Çarpmaz mı adamı eninde sonunda?

İşte size Gülen’in devlet hakkındaki sözlerinden bir bölüm:

“Devleti ele geçirme, bir yerleri kuşatma gibi işlerle hiç ilgim olmadığı gibi, bu hususlarda hiçbir hevesim de olmadı. Teokratik devlet kurma çalışmaları yaptığım iddiasında bulunanlar gibi, bu konudaki isnatları da haklı çıkaracak tek bir müşahhas delil ortaya koysunlar, çok sevdiğim bu ülkeyi terk etmeye ve hayatımın gayesi bildiğim ülkeme ve milletime hizmeti bırakmaya hazırım.”

“Onun içine giren yani dinin, İslam'ın ve şeriatın % 95'leri aşar. % 95, Allah'ın insana yüklediği bu şeyleri yapması için insanı zorlayan herhangi bir mani yoktur, insan herhangi bir mania ile karşı karşıya kalmaz. % 5'i idareyle alakalı, bazıları hukuk sistemiyle alakalı % 4, % 5 nispetinde bir yanı vardır ki, o teker teker fertleri alakadar etmez, idare edenleri alakadar eder.

- Yeniden sormamı bağışlayın. Ben şeriat istiyorum diyen gerçekte neyi istiyor?

- Belki çokları neyi istediklerinin farkında değillerdir yani.

- Aslında neyi kastediyor?

- Ben onu bilemeyeceğim. Belki % 95'in yaşandığının farkında değildir de. Belki onu istiyordur yani yaşadığı şeyi istiyordur belki.” (http://tr.fgulen.com/content/view/227/141/)

Demek bu ülkede yaşayan İslamcılar, ne istediklerini bile bilmeyen cahil ahmaklardır.

Ne dersiniz, öyleler mi acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Haydar Bahtiyar Arşivi