Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Ramazan Ayı'na Hazır mıyız?

Ramazan Ayı'na Hazır mıyız?

ömür büyük bir süratle geçiyor. Günler, geceler, haftalar, aylar ve yıllar korkunç bir süratle akıp gidiyor. Bu akış içinde insanoğlu her an biraz daha mahşere doğru yaklaşıyor. Mahşer için hazırlıklı mıyız? Bu konuda kendimizi hesaba çekmeye büyük ihtiyacımız var.

Muhterem Cemaat!..

Ramazan ayına yaklaşıyoruz. Bu sultan aydan faydalanmaya hazır mıyız? ömrümüzün bu yılına kadar nice Ramazan aylarını idrak ettik. Oruç tuttuk. İbadetlere ağırlık verdik. Fakat Ramazan ayının bitimiyle birlikte eski yaşantımıza döndük. Yaşantımızı değiştiremedik nice Ramazan aylarında ve takibeden günlerde. Oysa Ramazan ayı bizim için en büyük fırsattır.

Bu ayda Cennet'in kapıları açılıp cehennemin kapıları kapanıyor ve şeytan da zincire vuruluyor. Böyle bir ayda kendimizi İslâm'a ısındırmazsak, La ilahe ilallah davasını gerçekleştiremezsek bizden bizim imanımızdan kime hayır gelir. Eğer bu Ramazan ayını faydalanmadan geçirirsek ahirette bize kim sahip çıkacaktır?

Muhterem Mü'minler!..

Geliniz yaklaşmakta olan Ramazan ayına kendimizi hazırlayalım. Tevhid inancının gerçek yerini bulması için üzerimize düşen görevi yapmak üzere kendimizi bu sultan aya hazırlayalım. Rehberimiz Kur'ân, önderimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) olduğu halde Rabbimizin programladığı hayat düzenini yaşamaya azmedelim.

Peki nasıl hazırlanacağız buna? İşte önemli olan budur. Hakk'ın yoluna revan olabilmek için:

1) Akidemizi temizleyeceğiz. İmanımıza musallat olan pislikleri söküp atacağız. öyle bir iman edeceğiz ki, sahabe misali.

2) Kalbi, Allahu Teâlâ'dan gayrısından temizlemek mecburiyetindeyiz. Kalbimizi dolduran Allah aşkı mı yoksa O'nun gayrısındakiler mi? Bunu çok iyi tesbit etmemiz gerekir. Kalbimizi Allah'ın gayrısındakilerden temizleyerek Ramazan ayına hazırlanmalıyız.

3) Kalbi, kötü huy ve sevilmeyen adi hasletlerden temizleyerek Ramazan ayına hazırlanacağız. Her günah kalbi karartan lekelerden biri olduğuna göre bunlardan vaz geçeceğiz artık.

4) Azalarımızı cürüm ve günahlardan temizleyerek Ramazan ayına kendimizi hazırlayacağız. Hatalarımız için pişmanlık duyup, tevbe etmedikçe cürüm ve günahlardan temizlenmek mümkün değildir. İşte Ramazan ayına tevbe-i istiğfar le temizlenerek gireceğıiz.

5) Bedenî pislik ve kirlerden temizlenerek Ramazan ayına hazırlanacağız, inşaallah...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi