Trabzon’u iyi buldum... Fener’i beğenmedim...

Trabzon’u iyi buldum... Fener’i beğenmedim...

Trabzonspor geçmiş senelerden ders almışa benziyor.. İş olsun torba dolsun misali transfer yapılmamış bu sezon!.. İhtiyaca göre eleman alınmış.. Meselâ; Bursa’dan transfer edilen Egemen!.. Galatasaray’dan alınan Song.. İkisi de son derece faydalı transferler.. Zaten, yıllar yılı Trabzonspor ne çektiyse defansının ortasındaki uyumsuzluktan çekti.. 
Yine forvete kazandırılan Gökhan ünal.. 0rta sahaya alınan körük ciğerli Hırvat Cale.. Bir başka usta ayak, Vestel Manisa’dan alınan Selçuk.. 
Bu futbolculara, Umut’u, Yattara’yı, Serkan’ı, Barış’ı, Hüseyin’i de ilave ederseniz eğer, ortaya güzel bir karışım çıkar ki, Ersun Yanal da bu takımı bana göre uçurur!.. 
 Nitekim de öyle de gözüküyor.. Trabzonspor iki haftada 2 galibiyeti zorlanmadan alıyor.. Ankaraspor’u Trabzon’da 2-0, Ankaragücü’nü ise Ankara’da 2-0’la geçiyor.. 
Ersun Yanal Trabzonspor’a presli ve ani kontraya dayalı bir futbol oynatıyor.. Bu tarz oyuncuları da var!.. Mesela; Gökhan ünal ani atağa kalkmada oldukça mahir!.. 0nunla birlikte Umut ve İbrahim Yattara da fırlıyor.. Rakip, bunların hangisiyle baş edeceğinin hesabını yapadursun içlerinden biri topu ağlara bırakıyor.. Bunlar olmazsa, Selçuk bir füze çıkartıyor.. Ya da Tayfun Cora!..
Trabzon, şu görüntüsüyle, “Bu seneki yarışta bende varım” diyor!.. 
Netice-i kelâm; bizler de işte böyle Trabzonspor izlemek istiyoruz.. Mazisine yakışan.. İki dakikada pes etmeyen.. Rakiplerine korku veren.. Kaleci Şenol, Ali Kemal, Hüseyin, Turgay, Necmi, Turgay, Necati ve Kadir’den esintiler getiren!.. 
Bu Trabzon’a hoş geldin denir..
Bu Trabzonspor keyifle izlenir..  

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını 2-0 kazandı.. Bana göre bu hafta da iyi oynamadı.. Zico zamanının Fener’ini sanki arıyoruz gibi.. 
Guiza’yı anlayamıyorum.. Ama içimden hâlâ bir ses bu İspanyol’un gün gelecek Fener’e lazım olan golleri atacağını söylüyor.. 
Semih için sese de ihtiyaç yok.. Zira o işini yapıyor.. 0rta saha baskı yapamıyor.. üstüne üstlük koşamıyor da!.. Geçen senenin sprinteri Uğur Boral dolaşıp duruyor.. Kazım bir gol atmasına rağmen bozuk plak gibiydi.. Alex, Roberto Carlos ve Semih’ten gayrısına puan veremedim.. 
Hakem Süleyman Abay aslında kötü bir maç yönetmedi.. Art niyetli olduğunu söyleyemem!.. Maçın genelinde vasatın üzerine bile çıktı.. Ancak, iki hayati hata yaptı, ardından da bir çuval inciri berbat etti.... Bir tanesi Serhat’ın atılmasına sebep olan 2. sarı kat.. 0 karar oldukça ağırdı.. Sarı kartlı birisi için uyarı olması daha uygun olurdu.. Bana göre tabii ki.. 
İkicisi ise madem Serhat’ı postalıyorsun, Gökhan Gönül’ün rakibini itişini de es geçme!.. Ver ona da ikinci sarıyı, hiç değilse ortalık bir nebze de olsa dengelensin!.. Ki, Gökhan’ın o hareketi harbi sarı kartlıktı.. Bu da bana göre bir tespit..
Metin’in, Güiza’yı geriden çekmesine ve neticesinde kırmızı kart görmesine bir şey demiyoruz, zira Süleyman Abay o kararında haklıydı.. 
Bir takım düşünün ki, 46. dakikada 9 kişi kalıyor ve 2 golden de fazla yemiyor, bu da bana göre başarı değil, büyük şans!.. 
Abdullah Avcı’nın da yanlışları var.. 
Müsabaka 11’e 11 iken Adriano’yla, İbrahim Akın’ı niye kulübede oturtuyorsun değerli kardeşim?. 
Başka bir soru daha.. 
Bu maçın fiziksel atmosferini kaldıracak durumda olmayacağı kesin olan Okan’ı niye sahaya sürüyorsun?.. 
Neyse, yine de hayırlısı olsun!..  
İstanbul Belediyesporlular şükretsinler beceriksiz futbolcuların çoğunlukta olduğu bir takımla oynadılar.. 
Yoksa; 2 eksikle 5’lik, 6’lık olurlardı.. 

öNEMLİ BİR RöPORTAJ.. 
Değerli okuyucularım.. önce Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum.. Bu mübarek ayın aziz milletimize ve tüm âlem-i İslâm’a, sağlık, afiyet ve huzur dolu günler getirmesini niyaz ediyorum..  
İkinci bir konu da şu.. Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programında “Cübbeli Hoca” namıyla maruf, değerli Ahmed Mahmud ünlü Hocaefendi’yle söyleşimiz oldu.. Bu söyleşimiz Lalegül FM’den 3 defa olmak üzere yayınlandı.. 
Söyleşimizde Ahmed Mahmud ünlü Hocaefendi hayatın tüm renklerinden bahsetti.. Biz sorduk, zat-ı âlileri samimiyetle cevapladı.. 
Söyleşinin video görüntülerini www.cubbeliahmethoca.tv sitesinden izleyebilirsiniz.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi