Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kaşıyana ikaz!

Kaşıyana ikaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “bedelli askerlik” ile ilgili görüşlerini açıklarken, “Başbakanlığım döneminde konuyla ilgili hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu anda bunun artıları var eksileri var, böyle bir dönemin içindeyiz. Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyor, bunlar doğru yaklaşım tarzı değil” diyor!

“Kim bu zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyanlar” diye hafızamızı şöyle bir yokladığımızda aklımıza ilk gelen isim Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş oluyor!

“Acaba yanılıyor muyuz?” diye geçmişe yönelik bilgilerimizi bir kez daha test ediyoruz karşımıza yine aynı isim çıkıyor!

Daha Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemlerden itibaren Numan Kurtulmuş “bedelli askerlikle” ilgili beklenti içinde olanların sesi olmuş durumda!

Numan Kurtulmuş isminin “bir kereye mahsus” gibi, “son defa” gibi kayıtlarla hep “bedelli askerlik” beklentisi içinde olanların hislerine tercüman olduğunu hatırlıyoruz!

O’nun hep bu talepte bulunduğunu, Milli Savunma Bakanı’nın ise hep konuyla ilgili olarak “askerin görüşünün alınması” gerektiğini hatırlattığını biliyoruz!

Ancak bu son bedelli talebinde ise Numan Kurtulmuş’un adının geçtiğine tanık olmadık!

Ama “bedelli askerlik” talepleri gündeme geldiğinde aklımıza düşen ilk isim hep Numan Kurtulmuş oldu!
Hâl böyle olunca da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyor” dediğinde yine O’nu hatırladık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “birilerinin çıkıp zaman zaman bu işi kaşıdıklarını” söylemekle kalmıyor aynı zamanda “doğru bir yaklaşım tarzı” olmadığını da söylüyor!

Keşke bu düşüncelerini Başbakan ve AKP Genel Başkanı olduğu günlerde yardımcısı Numan Kurtulmuş ile paylaşmış olsaydı!

“Belki paylaşmıştır, paylaşmadığını nereden çıkarıyorsun” diyecek olanlara, “Hiç paylaşmış olsa Numan Kurtulmuş Genel Başkanı ve Başbakanı olan Erdoğan’a rağmen böyle bir talepte bulunur muydu?” diye sormak isteriz!

Başbakan, “Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil” diyecek yardımcısı ise O’na rağmen bu işi “kaşıyacak” ve “bedelli askerliğin” “son kez ya da bir kereye mahsus” diye çıkmasını talep edecek!
Hiç olacak iş mi?

İktidar sözcüleri her ne kadar topu Başbakan’a atarak “son kararı o verecek” demiş olsalar da Cumhurbaşkanı Erdoğan elini çabuk tutup Başbakan’dan önce “bedelli askerlik” konusundaki kararı açıklamış bulunuyor!

Neymiş efendim? Konuların artıları varmış, eksileri varmış! 

Ve de “zaman zaman bu işi kaşımak” doğru yaklaşım değilmiş!

Bilmem konu anlaşılabildi mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi