Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Üç Vasiyetim Var

Üç Vasiyetim Var

Türkiye’nin önünde 3 büyük tehlike var. Ben ölür giderim 20-30 sene sonra bu tehlikeler yine devam eder. Dinler arası diyalog, Vehhabilik ve Şia tehlikesi. Bu üçü içinde Türkiye’de en kolay zemin bulanı Şia tehlikesi.

Veh­ha­bi­lik, din­ler ara­sı di­ya­log ve Şi­a’­dan et­ki­len­me. Bu üç teh­li­ke­yi ben soh­bet­le­rim­de çok di­le ge­tir­dim. “Üç va­si­ye­tim var, ben ölü­rüm ka­lı­rım, Tür­ki­ye­’yi bek­le­yen teh­li­ke 3 ta­ne­di­r” de­dim. 

Bu üçü hiç gün­dem­de düş­mü­yor. Din­ler ara­sı di­ya­log öy­le bir be­la ki, Ya­hu­di, Hris­ti­yan cen­ne­te gi­de­cek di­yor. Ka­ide­dir; Ehl-i Ki­ta­p’­tan kız alı­nır ama kız ve­ril­mez. Ama bu di­ya­lo­ğun için­de kız ve­ri­lir teh­li­ke­si de var. Ben bun­la­rı bir­çok prog­ram­da ve soh­bet­te be­yan et­tim. 

Ama şim­di be­ni it­ham edi­yor­lar. 

Ha­ber­tür­k’­ün ya­za­rı Ni­hal Ben­gi­su di­ye bir ka­dın ne di­yor be­nim için: “Din­ler ara­sı di­ya­lo­ğa çat­tı­ğı için ona da kum­pas ku­rul­du.” Bu ye­ni ope­ras­yon olan ki­şi­ler de din­ler ara­sı di­ya­lo­ğa ça­tı­yor­muş da ora­dan bağ­lan­tı ku­ru­yor. Ta­mam, ola­bi­lir, bu mem­le­ket­te her şey ola­bi­lir. Din­ler ara­sı di­ya­log ma­son lo­ca­la­rı­nı, Ya­hu­di lo­bi­le­ri­ni et­ki­li­yor. Ar­ka plan­da Hris­ti­yan lo­bi­le­ri­ni et­ki­li­yor. Din­ler ara­sı di­ya­log bü­yük pro­je, mis­yo­ner pro­je­si.

EL İN­SAF, EL VİC­DAN!

Be­nim bun­dan do­la­yı has­mı­mın ço­ğal­ma­sı, ba­na kum­pas ku­rul­ma­sı muh­te­mel ve do­ğal. Her­kes işi­ni ya­pa­cak. Bu­na bir şey de­mi­yo­rum ama kal­kıp bu ha­nım kar­deş de­mez mi “Ha­pis­ten çık­tık­tan son­ra söy­lem­le­ri­ni de­ğiş­tir­di.” El in­saf, el vic­dan! Han­gi söy­le­mi­mi de­ğiş­tir­dim. Sen şim­di be­ni ne ka­dar ta­kip edi­yor­sun da bu ka­na­ate va­rı­yor­sun. Bu if­ti­ra ol­maz mı? Soh­bet­le­rim­de teh­li­ke­yi sa­yar­ken il­la din­ler ara­sı di­ya­log teh­li­ke­si­ni söy­lü­yo­rum. “H­ris­ti­yan­lar cen­ne­te gi­re­cek di­yen­ler cen­ne­te gi­re­mez” di­ye ta­koz gi­bi ki­tap yaz­dım. Ka­fa­na at­san ka­fan ya­rı­lır. Oku­dun mu? Ki­ta­bı pi­ya­sa­dan çe­kip, özür mü di­le­dim?

TEMCiT PiLAVI GiBi HEP AYNI ŞEYi Mi KONUŞACAĞIZ

Abant top­lan­tı­la­rın­da bu işin fet­va ba­ba­sı olan Hay­ret­tin Ka­ra­ma­n’­a özel 75 say­fa­lık özel red­di­ye ki­tap yaz­dım. Şim­di Ye­ni Şa­fa­k’­ta ya­zı ya­zı­yor in­kâr edi­yor söy­le­dik­le­ri­ni. Ma­dem öy­le “Po­le­mik de­ğil di­ya­lo­g” ki­ta­bı­nı ni­ye pi­ya­sa­dan top­lat­tın? Pi­ya­sa­da ki­tap yok. Ben kay­nak ol­sun di­ye bir ta­ne ken­dim­de sak­lı­yo­rum. Bun­la­rı in­kâr edi­yor­san, “Ba­na if­ti­ra at­tı­la­r” di­ye­cek­sin, tek­zip da­va­sı aça­cak­sın. Ben­de an­la­ya­ca­ğım ki sen bu gö­rüş­te de­ğil­sin. 

Se­nin bu gö­rüş­te ol­du­ğu­nun baş­ka bir ala­me­ti ne­dir? Sen Di­ya­ne­t’­in tef­si­rin­de­ki 4 ki­şi­den bi­ri­sin. Ve on­la­rın ağır ba­sa­nı­sın. Ho­ca­la­rın ho­ca­sı­sın ya! Ora­da Ba­ka­ra Su­re­si 62. aye­tin­de “İ­man eden Ya­hu­di, Hris­ti­yan, ate­şe, yıl­dı­za ta­pan hep­si için iki şart kâ­fi­dir; Al­la­h’­a ve ahi­re­te inan­ma­la­rı ye­ter. Pey­gam­be­re inan­mak, İs­lam yok.” di­yen ma­son ol­du­ğu tes­cil­li Ab­duh ma­so­nu­nun fet­va­sı­nı ora­da ya­yın­la­mış­sın. Sen de o 4 ki­şi­den bi­ri­sin. Al­tı­na da ben onun gö­rü­şü­nü nak­let­tim ya­zı­yor­sun. 

FİT­NE­Cİ­SİN O ZA­MAN

Bir gö­rü­şü nak­le­dip al­tı­na red­di­ye yap­ma­dı­ğın tak­dir­de o gö­rüş sa­na ait­tir. Red­di­ye­siz nak­le­di­len gö­rü­şü teş­hir edi­yor­sun, ya­yı­yor­sun, be­nim­si­yor­sun. Ama al­tı­na dip­not dü­şer­sin “Bu gö­rüş uy­gun de­ğil­dir.” şek­lin­de. Ta­bi o da âde­tin­de gö­rüş­le­rin tü­mü­nü alıp tah­lil yap­mak var­sa! Hiç­bir yer­de böy­le bir şey yap­maz­ken ora­da ya­pı­yor­san fit­ne­ci­sin o za­man. 

Abant top­lan­tı­la­rı­nın ba­şı de­ğil miy­din sen?! Or­da Ali Bu­laç ile rö­por­ta­jın var. Ora­da “Ya­hu­di olup da ha­len kâ­fir ol­ma­yan var.” di­yor­sun. Irk ma­na­sın­da ko­nuş­mu­yor­sun. Bu laf­lar ba­na ait de­ğil di­yor­san tek­zip eder, da­va açar­sın. “Bun­lar ba­na if­ti­ra at­tı ben bu laf­la­rı de­me­dim.” der­sin. Ben de se­ni an­la­rım. 

MU­TA TEH­Lİ­KE­Sİ

Şim­di ben bun­la­rın hep­si­ne red­di­ye yap­mış bir adam ola­rak, üç ta­ne ki­ta­bım, yüz­ler­ce soh­be­tim or­ta­day­ken hep ay­nı şe­yi mi ko­nu­şa­ca­ğım tem­cit pi­la­vı gi­bi. Şim­di de Şi­a teh­li­ke­si çık­tı. Ajan­lar, ca­sus­lar dol­muş. Mu­ta ni­kâ­hı teh­li­ke­si var. Mil­le­ti sa­ha­be­ye söv­dür­me teh­li­ke­si var. 

Işid teh­li­ke­si var. Çık­mış or­ta­lı­ğa mil­le­ti ke­si­yor. Tek­fir teh­li­ke­si var, her­ke­se kâ­fir di­yor­lar. Bu se­fer ne olu­yor; ma­lı he­lal, ca­nı he­lal, ka­rı­sı ca­ri­ye­… Bu teh­li­ke­ler var. Ta­bi ki bun­la­rı ko­nu­şu­yo­rum. Her za­man da ay­nı şey­ler ko­nu­şul­maz ki! Sü­rek­li de ay­nı şey­le­ri ko­nu­şur­sak, be­ni ta­kip eden ce­ma­at “Ho­ca baş­ka bir şey bil­mi­yo­r” de­me­ye baş­lar.

İF­Tİ­RA EDİ­YOR

Onun için bu ha­nım kar­de­şi­miz “Söy­lem­le­ri de­ğiş­ti­” der­ken ba­na hak­sız­lık ve if­ti­ra edi­yor. Hiç­bir söy­le­mim­de de­ği­şik­lik yok, hiç­bir ki­ta­bı­mı ge­ri çek­miş­li­ğim yok, hiç­bir ifa­dem­den de özür di­le­miş­li­ğim yok. Hep­si or­ta­da­dır. Ko­nuş­mu­yor­sam baş­ka ko­nu­lar gün­de­me gel­di­ği için­dir. Ben on bin­ler­ce gen­cin ona bu­na kâ­fir de­yip, gi­dip Müs­lü­ma­nı kes­me­si­ni ön­le­me­ye ça­lı­şı­yo­rum. Be­nim der­dim bu.
5-6 ay­dır be­nim yap­tı­ğım hiz­met sa­ye­sin­de Ha­ta­y’­dan ve baş­ka yer­ler­den sel gi­bi ge­ri dö­nüp töv­be eden in­san­la­rın müj­de­li ha­ber­le­ri­ni alı­yo­rum. 

Ya­zık de­ğil mi bun­la­rın ana-ba­ba­la­rı­na?! Ya­zık de­ğil mi bu ço­cuk­lar gi­dip Müs­lü­man­la­rı ke­se­cek!
Ben bun­lar­la uğ­ra­şı­yo­rum. Tek­fir­ci­ler­le, Veh­ha­bi be­la­sıy­la uğ­ra­şı­yo­rum. Veh­ha­bi­lik 200-250 se­ne­lik geç­mi­şiy­le İn­gi­liz Hamp­her aja­nı gi­bi ajan­la­rın kur­dur­du­ğu sa­pık bir mez­hep­tir. 

KA­FİR Dİ­YOR­LAR

Bun­lar­da her yol var. Mek­ke­’yi bas­tı­lar 10 bin âli­mi Ta­if’­te kes­ti­ler. Ta­if kan gö­lü­ne dön­dü. Her­ke­si müş­rik gö­rür­ler. Söy­lem­le­ri ara­sın­da “Tür­be­yi zi­ya­ret eden din­den çık­tı. Şe­fa­at is­te­yen gâ­vur ol­du.” söz­le­ri var­dır.  

Ha­şa! 

Böy­le ezi­yet et­ti­ler in­san­la­ra. Ne şe­ref­siz­lik­ler et­ti­ler, İn­gi­li­z’­in ken­di gel­se yap­maz. Çok teh­li­ke­li bir ör­güt. Bu­nun uzan­tı­la­rı ge­li­yor bu­gün­ler­de te­za­hür edi­yor. Na­maz kıl­ma­ya­na kâ­fir di­yor bun­lar. Gü­nah iş­le­ye­ne kâ­fir di­yor­lar. En bü­yük özel­lik­le­ri kâ­fir de­mek. “Al­lah gök­te­” di­ye­rek me­kân is­nat edi­yor­lar. Ha­şa! “Ra­sû­lül­lâh (Sal­lâl­lâ­hu Aley­hi ve Sel­lem) öl­dü, işi bit­ti.” di­yor­lar ha­şa! Öl­dü ama işi bit­me­di, pey­gam­ber­lik de­vam edi­yor. 

iBNi TEYMiYYE BELASI BAŞ ÇIBAN

Bu işin baş çı­ba­nı İb­ni Tey­miy­ye­’dir. İb­ni Tey­miy­ye­’nin ci­hat fet­va­la­rıy­la mil­le­ti mah­vet­tit­ler. Bu fet­va­lar­da yo­rum­la­ma ha­ta­sı ola­bi­lir ama onun­da aşı­rı­ya gi­den be­yan­la­rı var. İb­ni Tey­miy­ye­’ye ken­di dö­ne­min­de Şa­fi­le­rin en bü­yük müf­tü­sü İmam Sub­ki red­di­ye yap­tı. 

SAP­KIN GÖ­RÜŞ­LE­Rİ VAR

İb­ni Tey­miy­ye “Ra­sû­lül­lâh (Sal­lâl­lâ­hu Aley­hi ve Sel­lem) zi­ya­re­te gi­dil­me­z” de­di. İb­ni Tey­miy­ye be­la­sı­nı ve onun fet­va­la­rı­nı baz alan bu ra­di­kal grup­lar bir ame­li terk ede­ne ka­fir de­me­ye baş­la­dı­lar. Ta­bi İb­ni Tey­miy­ye bu­nu mil­le­tin ka­rı­sı­nı-kı­zı­nı al­mak için yap­ma­dı. Bu onun ken­di sap­kın gö­rüş­le­ri. Bu ada­ma Tür­ki­ye­’de “İ­mam Zü­fer gi­bi müç­te­hit­ti­r” di­yen ho­ca­lar var. Hak­kın­da bu ka­dar ih­ti­laf olan bi­ri na­sıl müç­te­hit olu­yor?! 

Nİ­YE TÖV­BE EDİ­YOR­SUN

Bu ada­mı ha­pis­ler­de çü­rüt­tü­ler. Kaç ke­re gel­di töv­be et­ti. Ma­dem da­van­da hak­lı­sın ni­ye töv­be edi­yor­sun?! Di­ren­se­ne da­van hak ise ölü­rüm de­se­ne. Şim­di bu­ra­dan ra­di­kal grup­lar çık­tı. Ira­k’­ı, Su­ri­ye­’yi kan gö­lü­ne çe­vir­di­ler. El-Kai­de irti­bat­lı sü­rek­li çı­kı­yor. Ye­me­n’­in­den tut Bo­ko Ha­ram fa­lan Af­ri­ka­’ya ka­dar çık­tı. 

En büyük tehlike Şia

Teh­li­ke­ler­den bir di­ğe­ri de Şi­a teh­li­ke­si. Hat­ta en teh­li­ke­li ola­nı. Çün­kü ze­mi­ni faz­la. Veh­ha­bi­’nin ze­mi­ni az, di­ya­log­cu­la­rın ze­mi­ni çok az. Bir­bir­le­ri­ni kan­dı­rı­yor­lar.  Şi­a’­nın teh­li­ke­si ise ko­lay ze­min bu­lur. Çün­kü Hal­ka­lı­’nın or­ta­sın­da Ca­fe­ri­yiz di­ye­rek­ten on bin­ler­ce in­san top­la­nı­yor. Bun­lar Ebu Be­kir (Ra­dı­yal­lâ­hu Anh)ı sev­mez­ler, Ömer (Ra­dı­yal­lâ­hu Anh)ı sev­mez­ler. Ku­lak­la­rım­la duy­dum Ca­fe­ri­le­rin li­de­ri Hi­lal Tv’­de Mu­avi­ye (Ra­dı­yal­lâ­hu Anh) efen­di­mi­ze res­men kâ­fir de­di. “Sev­mi­yo­ru­m” da de­me­di res­men “e­zan düş­ma­nı kâ­fi­r” de­di. Bu ka­dar ze­min var­ken Tür­ki­ye­’de en bü­yük teh­li­ke Şi­a teh­li­ke­si­dir.  Alt ya­pı­dan Ra­di­kal grup­lar­la da bir­le­şe­bi­li­yor­lar. Ar­ka­la­rın­da dev­let­le­ri de var. Eh­li-i Sün­ne­t’­in dev­le­ti yok dün­ya­da şu an ama on­la­rın var. Dev­let olun­ca mad­di ma­ne­vi güç olu­yor ar­ka­la­rın­da. Ajan ve ca­sus­la­rı mil­le­te mu­sal­lat et­miş­ler. 

SA­HA­BE­Yİ KO­RU­MA­LI­YIZ

Tür­ki­ye­’de bir de 12 imam Ehl-i Beyt eko­lü­nü se­ven çok in­san var. Bun­la­rın ço­ğu me­se­le­nin ger­çe­ği­ni bil­mez. Şi­a on­la­ra “12 imam bi­zim de ima­mı­mız, Mu­avi­ye­’ye biz de sö­vü­yo­ruz, Ebu Be­kir yan­lış yol­da, Ömer bo­zuk, Ay­şe bo­zuk.” di­ye­rek ya­na­şı­yor. Ha­şa! Bu müş­te­rek nok­ta. Tür­ki­ye­’de yüz­de 20 fa­lan ze­mi­ni var. Ha Ye­zi­d’­e ben de sö­ve­rim ona la­fım yok. Ama sa­ha­be­nin ır­zı­nı ko­ru­mak zo­run­da­yım. Din bi­ze sa­ha­be­den gel­di. 

REBîULEVVEL AYINDA KILINACAK BiR NAFiLE NAMAZ

İlk Ge­ce (22 Ara­lık Pa­zar­te­si­’yi 23 Ara­lık Sa­lı­’ya bağ­la­yan ge­ce) Na­ma­zı: Ak­şam na­ma­zın­dan son­ra iki re­kât kı­lı­nır, her re­kat­ta Fa­ti­ha­’dan son­ra üç ke­re İh­las Sû­re­si oku­nur. Se­lam ver­dik­ten son­ra Efen­di­miz (Sal­lâl­lâ­hu Aley­hi ve Sel­lem)e yüz ke­re: “Ey Al­lâh! Ey acı­yan­la­rın en mer­ha­met­li­si! Mu­ham­med (Aley­his­se­lâm)a ve onun âli­ne sa­lât ve se­lâm ey­le­” di­ye sa­le­vât-ı şe­rî­fe oku­nur.  

 (Mu­ham­med ib­ni Ha­tî­rüd­dîn, el-Ce­vâ­hi­ru­’l-hams, sh:52)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi