Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Müslümanların vebali Osmanlı’yı yıkanların boynunda

Müslümanların vebali Osmanlı’yı yıkanların boynunda

Bu­gün Or­ta­do­ğu, Bal­kan­lar ve dün­ya­nın her­han­gi bir ye­rin­de Müs­lü­man­la­ra bir zu­lüm var­sa hep­si­nin ve­ba­li Ko­ca Os­man­lı­’yı yı­kan­la­rın boy­nun­da­dır.

Şu­ an­da 50-60 ta­ne dev­let var. Bun­la­rın  hep­si Os­man­lı yö­ne­ti­min­de süt­li­man va­zi­yet­te ya­şı­yor­lar­dı. 

Bal­kan­la­rın­dan tut bü­tün Or­ta­do­ğu hu­zur için­dey­di. Bu­gün Or­ta­do­ğu, Bal­kan­lar ve dün­ya­nın her­han­gi bir ye­rin­de Müs­lü­man­la­ra bir zu­lüm var­sa hep­si­nin ve­ba­li Ko­ca Os­man­lı­’yı yı­kan­la­rın boy­nun­da­dır. 

Çün­kü nor­mal kâ­fir de­ğil­dir on­lar. 3 ta­ne im­kâ­nı boz­du­lar. Ha­li­fe­lik, tem­kin ve ik­ti­dar, kor­ku­la­rın em­ni­ye­te teb­di­li ters dön­dü. Şu an­da 1,5 Mil­yar Müs­lü­man ne hal­de. 

Os­man­lı ol­sa Bang­la­de­ş’­te ho­ca­yı asa­bi­lir­ler miy­di? Fran­sa­’da dans ede­mi­yor­du adam­lar. 

Ka­nu­ni bu­ra­dan Fran­sa Kra­lı'na mek­tup ya­zı­yor “Si­zin mem­le­ket­te ka­dın­lı-er­kek­li so­kak or­ta­sın­dan ya­pı­lan dans di­ye bir şey çık­mış. Bi­zim mem­le­ke­te de bu­laş­ma teh­li­ke­si var. Ora­da o dan­sa son ve­rin yok­sa ge­li­rim ora­ya­” di­yor.  

Fran­sa­’da­ki gâ­vur kral Ka­nu­ni­’nin teb­li­ğa­tın­dan ra­hat dans ede­mi­yor. Şim­di Fran­sı­z’­ı bı­rak bü­tün gâ­vur­lar ev­le­ri­miz­de, te­le­viz­yon­lar­da dans edi­yor. Adam ken­di evin­de dans ede­mi­yor­du. Onun için çok bü­yük ve­bal al­tı­na gir­di­ler. Os­man­lı­’nın sa­de­ce ai­le­vi sü­la­le­si­ni kas­tet­mi­yo­ruz. Ama son dö­nem­de 600-700 se­ne­den be­ri ge­len hiz­me­ti mah­vet­ti­ler. 

NE BÜ­YÜK EV­Lİ­YA

Şim­di ba­şı­nı-so­nu­nu gel top­la ba­ka­lım. Her­ke­sin be­la­sı o se­bep olan­la­ra gi­de­cek. Bü­tün Müs­lü­man­lar ezik du­rum­da.  Sul­tan Ab­dül­ha­mid bü­yük ev­li­ya­ul­lah. 30 kü­sur se­ne o ka­dar zor du­rum­da iken gi­di­yor­sun Fi­lis­ti­n’­e ca­mi­yi o yap­tır­mış. Baş­ka bir ye­re gi­di­yor­sun tür­be­yi o yap­tır­mış. Ja­pon­ya­’ya gi­di­yor­sun bil­mem ne yap­tır­mış. En zor za­man­da dün­ya­nın her ye­ri­ne hiz­met gö­tür­müş. Ne bü­yük ev­li­yay­mış ya­hu! Ha­dis ol­ma­sa 2. Ab­dül­ha­mi­d’­in Fa­tih Sul­ta­n’­dan da bü­yük ol­ma ih­ti­ma­li var. Ama Ka­nu­ni ve Ya­vu­z’­dan bi­le bü­yük di­ye­bi­li­riz. Çün­kü en zor za­man­da yap­mış. Mü­him olan en zor za­man­da zın­dık­lar­la uğ­raş­mak­tır.  Her yer­de hiz­me­ti var ada­mın. 

KILICIN HAKKINI VERELİM

İs­la­m’­ın ci­ha­dı var.  Müş­rik­ler Mek­ke­’den kal­kıp Uhu­d’­a,  Me­di­ne­’ye ka­dar gel­miş­ler.  Se­nin va­ta­nı­nı iş­gal ede­cek.  Sen bu­ra­da kı­lıç kul­lan­ma­ya­cak mı­sın?,

Ah­met Tu­ran Al­kan ge­çen­ler­de bir prog­ram­da “Bal­kan­lar'da Os­man­lı hiç sa­vaş­ma­dı. Hep tah­ta kı­lıç­lar­la git­ti­ler. Bü­tün mil­let on­la­rın ah­la­kın­dan Müs­lü­man ol­du­” di­yor. Be­yaz sa­kal­lı nur­lu tip­li de bir adam. Öbü­rü de “O ka­dar da de­ğil ya­hu. Bir­kaç ev­li­ya te­ber­rü­ken bel­ki tah­ta kı­lıç kul­lan­mış ola­bi­li­r” de­di. Ta­rih­le de hiç ala­ka­sı yok. Çık­mış­sın bu ka­dar mil­le­tin önü­ne, te­le­viz­yon­da ko­nu­şu­yor­sun, “Bal­kan­la­ra kı­lıç git­me­di­” di­yor­sun. Ya­hu kı­lıç ol­ma­dan olur mu?! Kı­lıç­sız na­sıl ola­cak?! 

ÇA­DIR­LAR EV­Lİ­YA DO­LU

İs­tan­bu­l’­un fet­hin­den son­ra ule­ma, ev­li­ya, şeyh­ler hep­si Fa­tih Sul­tan Meh­me­t’­i zi­ya­ret et­miş­ler. Bi­ri “Sul­ta­nım biz şöy­le ha­vas çek­ti­k”, öbü­rü “Sa­ba­ha ka­dar kah­ha­ri­ye çek­ti­k” de­miş. Her­kes virt­le­ri yap­mış. Ça­dır­lar ev­li­ya do­lu ta­bi. Bü­tün tek­ke­ler, der­viş­ler ora­da. Haz­re­ti Fa­tih ev­li­ya­la­rı din­le­dik­ten son­ra kı­lı­cı­nı bir çek­miş! “Kı­lı­cın da hak­kı­nı ve­re­lim ar­ka­daş­la­r” de­miş. Ya­ni “Sen du­a et­tin ama ben de bu kı­lı­cı sal­la­dı­m” di­yor. Ilım­lı, ılım­lı, ılım­lı­… Ne ola­ca­ğız ar­ka­daş­lar! 

“GEL DOĞ­RA BE­Nİ­”

İs­la­m’­ın ci­ha­dı var. Müş­rik­ler Mek­ke­’den kal­kıp Uhu­d’­a, Me­di­ne­’ye ka­dar gel­miş­ler. Se­nin va­ta­nı­nı iş­gal ede­cek. Sen bu­ra­da kı­lıç kul­lan­ma­ya­cak mı­sın ya­hu?! Na­sıl bir iş­tir bu? “Gel ne ya­par­san yap. Doğ­ra be­ni­” di­ye bir şey yok. Bi­zim ec­da­dı­mız böy­le bir şey yap­ma­dı. Ci­ha­dı hak­kıy­la iş­le­di­ler. 

Haz­re­ti Fa­tih “İm­ti­sâl-i ‘câ­hi­dû fi­’l­lâ­h’ olup­tur niy­ye­tim /Dîn-i İs­lâ­m’­ın mü­cer­red gay­re­ti­dir gay­re­ti­m”  di­yor. Bu­gün­kü Türk­çe ile “Ni­ye­tim, Al­lah yo­lun­da ci­hâd eden­le­re ör­nek ol­mak­tır. Gay­re­tim İs­lâm Di­ni­ni yü­celt­me gay­re­ti­di­r” di­yor. 

Abdestsizliğin necaset sayılması

Ab­dest­siz ve­ya cü­nüp kim­se, ken­di­si­ne de­ğe­ni pis­le­te­cek şe­kil­de ne­cis de­ğil­dir. Ni­te­kim Âlu­sî tef­si­rin­de zik­re­dil­di­ği­ne gö­re, ayet-i ce­li­le­de ge­çen: "Ve­lâ­kin Al­lah si­zi iyi­ce te­miz­le­mek is­ti­yor" kavl-i şe­ri­fin­de­ki te­miz­le­me, be­de­nin tan­zî­fi (pak­lan­ma­sı) ma­na­sın­da ka­bul edil­me­si­ne gö­re, ta­ha­ret lu­ğa­vî­dir (te­miz­lik­ten lü­gat ma­na­sı kas­te­dil­miş­tir). Ya­hut ayet-i ce­li­le­den mak­sat: "Al­lah siz­den gü­nah kir­le­ri­ni gi­der­mek is­ti­yor." de­mek­tir. Ni­te­kim ab­des­tin gü­nah­la­rı na­sıl dök­tü­ğü ge­ri­de zik­re­di­len ha­dis-i şe­rif­ler­de gö­rül­mek­te­dir. 

Do­la­yı­sıy­la bu ma­na­ya gö­re ta­ha­ret ma­ne­vî olup, gü­nah­la­rın gi­de­ril­me­si ma­na­sın­da­dır, pis­li­ğin iza­le­si ma­na­sın­da de­ğil­dir.

İT­Tİ­FAK KO­NU­SU­DUR

Zi­ra ha­des (ab­dest­siz­lik)in ne­ca­set ol­ma­dı­ğı ule­ma ara­sın­da ih­ti­laf­sız bir me­se­le­dir. Ab­dest­siz­lik hâ­li­ne ne­ca­set den­me­si, na­ma­za en­gel ol­du­ğu ma­na­sın­da hük­mî bir ne­ca­set ol­ma­sı iti­ba­rıy­la­dır, yok­sa ab­dest­si­ze de­ğen yi­ye­cek ve içe­ce­ğin pis sa­yıl­ma­sı ma­na­sın­da de­ğil­dir. 

Ni­te­kim ab­dest­siz kim­se­nin be­de­ni ıs­lak olup, el­bi­se­si­nin vü­cu­du­na ya­pış­ma­sı hâ­lin­de, o el­bi­se­nin pis ol­ma­ya­ca­ğı âlim­ler ara­sın­da it­ti­fak ko­nu­su­dur. 

Hat­ta bi­ri­si o ıs­lak el­bi­se­yi gi­ye­rek onun­la na­maz kıl­sa bi­le na­ma­zı bo­zul­maz. 

Ayet-i Kerime

Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar. [Bekara 217]

Hadis-i  Şerif

Cihadın en kıymetlisi, zalim sultan yanında, doğru yolu gösteren bir söz söylemektir. [Tirmizi]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi