Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İlkbahar ekinoksu

İlkbahar ekinoksu

21 Mart’a kaç gün kaldı. 11 gün sonra gece ile gündüz eşitlenecek. Buna ekinoks deniyor. O gün Nevruz. Yeni gün yani.. Bahar bayramı mı dersiniz, yoksa başka bir isimle mi anarsınız bilmem. O günün Türkler, Kürtler, Farisiler, Mecusiler, Sabiiler, Nuseyriler için de özel bir anlamı var..

Bu arada ilk cemre 19-20 Şubat’ta havaya düştü. 2. cemre suya düştü 26-27 Şubat’ta. Birkaç gün önce de, 5-6 Mart’ta toprağa düştü 3. ve son cemre.. Ve şimdi sırada Newruz var.

O gün tarihte de birçok önemli olay olmuş. Mesela 1590’da Osmanlı - İran arasındaki Ferhatbey anlaşması o gün imzalanmış. 1779’daki Osmanlı - Rus Aynalıkavak anlaşması da aynı gün imzalanmış.

1992 Nevruz kutlamalarında 38 kişi hayatını kaybetmiş. Bugün Öcalan’ın silahlı mücadeleye son verecek barış deklerasyonunun yayınlanması bekleniyor..

O gün dünya şiir günü.. Erdoğan’dan o gün Beştepe’de şaiirleri toplayıp, özgürlük, barış temalı bir şiir okumasını bekliyorum. O gün Aşık Veysel’in ölüm günü.. bu şekilde o da anılmış olur.

O gün “dünya ırk ayırımcılığı ile mücadele günü”.. Irkçılık ilk haram, ilk günah, ilk laneti hakeden işin adıdır. Doğduğumuz ana babayı, doğduğumuz toprağı, doğduğumuz zamanı, derimizin rengini, cinsiyetimizi biz mi seçtik.. Bundan dolayı insanlar ileri veya geri olamazlar.. “Fikri kavmiyyeti tel’in ediyor peygamber”.. Peygamber ocağında büyüyüp inkara sapanlar da var, Firavununun sarayında büyüyüp, Musa olanlar da.

Birileri aynı toprağın çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerinde kendilerine iktidar ve servet üretmek istiyor.. Oysa Türklerin, Kürtlerin, Arapların birbirine karşı kazanacak bir zaferleri yok. Kazanabilecekleri tek bir zaferleri var, onu da ancak birlikte kazanabilirler..

O gün Öcalan bir mesaj yayınlayarak dağdakileri silah bırakmaya çağıracak.. Bu sonuç bölgedeki ve dünyadaki birçok krizin çözümünde örnek olacak..

Kürt halkı, İrlanda ya da Bask halkına benzemez. Aramızda din farkı yok.. Kürtler Türkiye’nin her yerinde var. Türkler de öyle. Bunlar birbiri ile ortak, aralarında evlilikler var. Etle tırnak gibiler..

Allahuekber dağlarında şehid olanların kimliklerine bakın. Irak’tan gelenler Kut’ül Ammare kahramanı Arap gençleri idi.. Kardeşlerine yardıma geliyorlardı. Önlerinde Kürt aşiret reisleri, mollalar.. Onlara yiyecek, giyecek, yorgan yatak yetiştirmeye çalışanlar ise, Karadeniz’den yola çıkan Laz uşakları, Gürcüler, Çerkezlerdi. Şimdi orada Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı birlikte yatıyorlar. Onlar kardeştiler..

21 Mart adalet, barış ve özgürlük arayışı için yeni bir milad olacak, birileri istemese de.. Bu barışı istemeyen Şeytanın askerleri de boş durmayacaklar elbette.. Onun için dikkatli olmak gerek.. İsrail, Esed, Sisi bizim barışmamızı istemiyorlar. Bunların yerli ve yabancı müttefikleri de. Ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar. Süreci sabote etmek için her yolu deneyecekler.. Herkesin dikkatli olması gerek.. 17 Mart’ta İsrail’de seçim var.. 21 Mart’ta ise Nevruz.. 21 Mart Cumartesi’nden sonra öyle görülüyor ki, seçim süreci fiilen başlayacak.. Seçime kadar 77 gün var. Bu teyakkuz hali devam edecek.

Bu arada oy vereceğiniz partilerin aday adayları ile ilgili olarak, def-i mazarrat kabilinden, önce aday olmasında sakınca gördüklerinizi gerekçeleri ile, belgeleri ile, tanıkları ile genel merkezlerinize bildirin. Seçimden hemen sonra yeni bir dönem başlıyor. O zaman da, iddiayı iyice araştırdıktan ve büyük ölçüde emin olduktan sonra kamudaki rüşvetçi, torpilci, tetikçi, vatandaşı adam yerine koymayan, tehdit eden, aşağılayan, horlayan adamları valiliklere, savcılıklara, ilgili bakanlıklara, TBMM dilekçe karma komisyonuna, Başbakanlığa ihbar edin.. Bu işler, tek başına Ankaradakilere bırakılamayacak kadar ciddi işlerdir..

Şairin dediği gibi; “Bekleyin inananlar, bahar gelecek bahar”.. Allah (cc) servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir çevirir. Görelim Mevlam neyler. İnşallah gelecek günler geçen günleri aratmayacaktır. Güzel günler görecek çocuklarımız. 

Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi