D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Muzahrafatlar Nereye?

Muzahrafatlar Nereye?

Siyaset çarkına bir şekilde dâhil olmuş, bir zamanlar üst mevkilerde yer tutmuş, fakat sonradan -her ne sebeptense- bahtı kararmış bazı malum isimler...

Şu günlerde kimi etnikçi parti ile anılıyor, kimi eli kanlı zalim Esed’le sarmaş dolaş olan “fabrikatör”ün partisinde boy gösteriyor!

İşte Türkiye’den siyaset manzaraları...

Hani bir zamanlar AK Parti’nin yukarısında çok konuşan, siyasî geçmişi bütün sağ partilerle iltisaklı bir “borazan sesli” vardı ya...

İsminin Türkçe mânası öyle imiş... Şu günlerde etnikçilerin kum havuzunda debeleniyor da yüzdüğünü sanıyor! Bu haliyle belediye reisliğinde karar kılan Ahmet Türk’e rakip olmayı seçtiğini tahmin edebiliriz!

Ya Gaziantep belediye başkanlığından sonra bir türlü siyasette dikiş tutturamayan mahallî siyasetçi? 

Belediyeden sağladığı sermayesini tüketmiş olmalı ki yersizliğini ille de bir yer bularak telafi etmeye çalışıyor. O da etnikçi partiye göz kırpıyormuş. Galiba şunu diyor: “Sizin Antep’te potansiyeliniz var, fakat benim sadık taraftarlarımla birleşirse bir işe yarar...”

Siyaseti kendi göbek çevresinden ibaret gören bir anlayış... Ben ben ben! Yine ben! Benimle olur, ben olmazsam olmaz!

Bir başkası, bir zamanlar Başbuğ’un borazanı da siyasete Vatan Partisi’nden dönüyormuş. Vatan Partisi yani, Beşşar’ın Baas’ının Türkiye şubesi olmayı hedefleyen parti...

Başbuğ’un borazanı 12 Eylül’den sonra Başbuğ’u satarak ANAP’a kapağı atmış, bakanlığa kadar yükselmişti. Sonra? Her kemâlin bir zevâli var. O siyasetin devri bitti, “Yalova siyasetçisi” oldu...

Bellli ki “fabrikatör”den başka “Yalova siyasetçisi”ni takan yok!

Siyasetin kirine bulaşanlar, o kiri şeref cilası olarak taşımaya devam ediyorlar. Cilaları döküldükçe yenilemek için mevcut partilerden gözlerine kestirdiklerine baltayı asıyorlar. 

Bu seçimin reklamasyon partisi entikçi parti... Artisler, aktrisler, defolu siyasetçilerle ne yapıp yapıp haber konusu oluyorlar. Bunlardan güç alarak barajı aşacaklarının propagandasını yapıyorlar. 

2015 seçimlerinin magazini bunun üzerinden yürüyor. CHP’nin yeni bir sözü, taze bir hamlesi yok. MHP’de bildik mevziinden çıkmaya yanaşmıyor. 

AK Parti’de yorgunluk emareleri hissediliyor... 

Belki de gün bu gün... Muzahrafatın burnu iyi koku alır. Piyasaya atılmanın tam zamanı!

Peki bu zevat bugünün siyasetinde aradığını bulabilir mi?

Gürültü patırtı vazifeleri bittikten sonra kendi tantanaları ile başbaşa kalacaklar!

 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
D.Mehmet Doğan Arşivi