D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Sahte Resim ve Gerçek Görüntü!

Sahte Resim ve Gerçek Görüntü!

Si­ya­set mey­da­nın­da sa­hi, sa­hih ve sa­hi­ci olan­la­ra nâ­dir rast­la­nır. En faz­la rol ke­si­len sah­ne­ler­den bi­ri si­ya­set sah­ne­si­dir...

Rek­lam ve pa­zar­la­ma tek­nik­le­ri­nin her tür­lü­sü kul­la­nı­lır...Ka­li­te­siz mal, en “mü­kem­mel”; çü­rük me­ta “sağ­lam”, mia­dı dol­muş “yep­ye­ni” ola­rak         yut­tu­ru­lur. 

Son ör­nek: Sah­te Se­la­hat­tin!

O pi­ya­sa yap­tık­ça, Şa­m’­da ya­tan Ku­düs fa­ti­hi ger­çek Se­la­had­di­n’­in ke­mik­le­ri erim erim eri­yor! Çün­kü bu sah­te­si Se­la­had­di­n’­in ya­nın­da saf         tu­ta­ca­ğı­na onun düş­ma­nı Beş­şa­r’­ın şak­şak­cı­sı!

Bir kaç gün ön­ce­ki re­sim ney­di öy­le? Sah­te Se­la­hat­tin, maz­but bir Ana­do­lu ev­la­dı gö­rün­tü­sü ve­ri­yor. Ön­ce an­ne­si­nin, son­ra ba­ba­sı­nın eli­ni öpü­yor; ai­le fert­le­riy­le re­sim çek­ti­ri­yor. Ka­re­ye gi­ren ha­nım­lar­dan bi­ri ör­tü­lü; kı­sa­ca­sı or­ta­la­ma Türk ai­le­si...Son­ra gi­dip ba­ba­sı­nın te­si­sat­çı dük­kâ­nın­da poz ve­ri­yor...Bu re­sim Trab­zo­n’­da, Yoz­ga­t’­ta, Af­yo­n’­da ve­ya Ba­lı­ke­si­r’­de çe­kil­miş ola­bi­lir­di.

Kim bu res­mi evi­nin bir kö­şe­si­ne as­mak is­te­mez? 

Böy­le bir res­mi me­se­la, Kı­lıç­da­roğ­lu çek­ti­re­bi­lir mi? Fa­kat re­sim­le ha­ki­kat ne ka­dar uyu­şur ki? 

İs­ter­se­niz ye­min ka­sem edin, “ob­jek­tif ya­lan söy­le­mez” ve­ci­ze­si­ni şa­hit tu­tun, “ai­le fo­toğ­ra­fı­nı gör­düm, maz­but, biz­den bi­ri” di­ye...

Bu adam Ana­do­lu­mu­z’un maz­but ai­le fert­le­rin­den bi­ri ol­du­ğu­na ne ka­dar da inan­mak is­te­riz. Ağ­rı olay­la­rın­dan son­ra söy­le­di­ği söz­le­re ba­kın: “Ge­nel­kur­may AK­P’­ye ça­lış­mak­tan vaz geç­se iyi olur ar­tık. Bu ül­ke­nin or­du­su­dur, bir par­ti­nin or­du­su de­ğil. Ken­di­le­ri de se­çi­me gi­ren bir par­ti de­ğil­ler.”

Ona an­la­dı­ğı dil­den ör­nek ve­re­ce­ğim: Me­se­la bir baş­ka par­ti­nin ar­ka­sın­da si­lah­lı bir güç ol­sa, o si­lah­lı güç men­sup­la­rı Di­yar­ba­kı­r’­da par­ti­le­ri le­hi­ne pro­pa­gan­da yap­mak için si­lah­la­rıy­la sa­ha­ya in­se...

Akıl, man­tık, iz’­an, fe­ra­set...Bun­lar­dan eser yok, edeb­den de! 

Bir grup te­rö­rist bir ili­miz­de va­tan­daş­la­ra oy­la­rı­nı HDP'ye ver­me­le­ri için pro­pa­gan­da ya­pı­yo­r… Böl­ge­ye gön­de­ri­len gü­ven­lik güç­le­ri sal­dı­rı­ya uğ­ru­yo­r… ­Dört as­ker ya­ra­la­nı­yo­r…

Ola­yı se­rin­kan­lı­lık­la de­ğer­len­di­re­lim: Böl­ge­de si­lah­lı PKK un­sur­la­rı var. Bun­lar za­man za­man sa­ha­ya inip va­tan­da­şı yön­len­dir­mek için ça­lı­şı­yor. Bu bi­li­ni­yor, fa­kat sa­ha­da ha­di­se çık­ma­dan mü­da­ha­le edil­mi­yo­r…­Eğer se­çim gü­ven­li­ği söz­ko­nu­su ise, ül­ke­nin bü­tü­nün­de si­lah­lı un­sur­la­rın hal­kı bas­kı al­tın­da tu­ta­cak fa­ali­yet­ler­den uzak dur­ma­sı lâ­zım. Bu­nu sağ­la­ya­ma­yan hü­kü­met, hü­kü­met de­ğil­dir. 

Ma­dem Se­la­hat­tin bü­tün Tür­ki­ye­’nin oy­la­rı­nı al­mak is­ti­yor, ba­ra­jı aş­mak için gü­ney­do­ğu­nun ta­ma­mı­nın oy­la­rı yet­mez çün­kü, PKK’­nın si­lah­lı un­sur­la­rı­nın par­ti­si için ça­lış­ma­sı­nı da ola­ğan kar­şı­lı­yor, on­la­rı tıp­kı Ağ­rı­’da ve­ya Hak­ka­ri­’de ol­du­ğu gi­bi, ül­ke­nin ba­tı, gü­ney ve­ya ku­zey şe­hir­le­rin­de de ak­tif ha­le ge­tir­sin.

Ma­dem bun­la­rın hal­kı bas­kı al­tın­da tu­ta­rak oy dev­şir­me­si meş­ru, gel­sin­ler Tür­ki­ye­’nin di­ğer böl­ge­le­rin­de de hal­kı ik­na et­sin­ler! Ba­raj öy­le aşıl­maz böy­le aşı­lır!

İş­te asıl re­sim bu: Se­la­hat­tin te­rör ör­gü­tü­nün si­lah­lı un­sur­la­rı­nın kı­ya­fet­le­ri için­de, sa­ğın­da so­lun­da si­lah­lı Pe­Ke­Ke­’li­ler, iç­le­rin­de kav­ruk bir­kaç ka­dın da va­r…

Re­sim­ler­den re­sim be­ğen!

Bu re­sim­de­ki eş baş­ka­nın pa­ra­le­li­nin açık­la­ma­sı on­la­rın pa­çav­ra­sın­da ya­yın­lan­dı: “KCK Yü­rüt­me Kon­se­yi Eş­baş­kan­lı­ğı, Türk or­du­su­nun Ten­dü-    ­re­k’­te baş­lat­tı­ğı ope­ras­yo­na iliş­kin ya­zı­lı bir açık­la­ma yap­tı. KCK açık­la­ma­sın­da, “sö­mür­ge­ci Türk or­du­su­nun Ten­dü­re­k’­te baş­lat­tı­ğı ope­ras­yon kar­şı­sın­da be­de­ni­ni or­ta­ya ko­ya­rak di­re­nen hal­kı­mı­zın üze­ri­ne ateş açıl­ma­sı so­nu­cun­da Di­ya­din HDP es­ki il baş­ka­nı­…ya­şa­mı­nı yi­ti­re­rek şe­hit düş­müş, bir­çok ki­şi de ya­ra­lan­mış­tır.”

As­lın­da Se­la­hat­ti­n’­in üç de­fa yut­ku­na­rak söy­le­ye­me­di­ği de bu­dur!

De­ğil­se ıs­bat et­sin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi