Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Komutanlarımıza Allah ilham eylesin

Komutanlarımıza Allah ilham eylesin

Allah indinde rütbe yok. Yüzbaşı, Binbaşı, Genelkurmay Başkanı, Başkomutan ile er aynı. Çünkü mesele niyettir, ihlastır. Mesele Allah rızası için, vatan için, din için, iman için, namus için bu vatanı beklemek, serhat boylarına nöbet tutmaktır.

Son dönemde çok şehitlerimiz oldu. Okuyoruz, acıyoruz, üzülüyoruz, uykudan kesiliyoruz, iştahtan kesiliyoruz. Devamlı, peş peşe haberler geliyor. Gün geçmiyor ki bir şehit haberi daha almayalım. Ama Allah-u Teâlâ “Ben sizden şehitler de almak istiyorum” buyuruyor. Tabi ki biz şehit olalım diye tedbiri de elden bırakmayacağız. Mesela polislere niye çelik yelek giydirilmiyor. Biz buna çok üzülüyoruz. Haberlerde devamlı görüyoruz “Göğsünden kurşunlandı” deniliyor. Yahu çelik yeleği niye yok? Bu memlekette bu kadar vergi toplanıyor, bu ne iştir arkadaş? Bunlar bu sahada çalışıyorlar yani. Hele ki Doğu ve Güneydoğu’da çalışanlar. Şimdi İstanbul’da Güneydoğu’ya döndü zaten. Her yer barut olmuş. Adam başı bir çeliwk yelek vereceksiniz kardeşim. Çelik yeleklerinin olmamasına üzülüyoruz. Askerde de işin ehli olmayan, acemi askerlerin gönderilmesine üzülüyoruz.
 

DÜŞMANA KARŞI TEDBİR

Geçen haberlerde bir profesör söylüyordu. Subayın özelde kendini korumak için silah alması paralıymış. Yahu adam çarşıya gidiyor, kafasına sıkıyor kalleş, şerefsiz, namussuzlar, Ermeni dölleri. Ermeniler de kabul etmiyor gerçi bunları. Böyle kalleş adamlar var. Ama askerin kendini korumak için silah alması paralıymış. Koca devletiz yahu. Adam orada subaylık yapıyor, çıkınca çarşıda vuruluyor. 

Bu silaha nereden para bulacak? Adam gelmiş Amasya’dan, Manisa’da şuradan, buradan. Köylünün çocuğu. Bu silaha parayı nereden bulacak? Kendisini korumak için bedavaya silah versene. 

Böyle meseleler var yani. Nereyi deşsek bir sorun. Allah senden “Şehitler almak istiyorum” buyurduğu zaman sen de şehit olayım diye “Vur göğsüme” diye hareket yapmayacaksın ki. O da intihar olur. 

O da haram. Tedbirini alacaksın ama kader neyse tecelli edecek. O ayrı bir şey. “Ey iman edenler! Düşmana karşı her türlü savunma tedbirinizi alınız.” (Nisa-71) buyruluyor. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) niye miğfer giyiyordu? Ölmeyeceğini bildiği halde yani Kur’an tamamlanmadan, din tamamlanmadan Allah garanti verdiği halde miğfer, zırh niye giyiyordu arkadaş?! 
 

ÇAĞIRIN BENİ ANLATAYIM

Sen hangi kafadasın, ne mantıksın? Bunlar yanlış şeyler. Devlet, askere ve polise son sistem silahından, çelik yeleğinin en kalitelisine kadar vermeli. Bir de günü geçmiş çelik yelekler var. 20 sene evvelki ucuz olsun diye. Ama işe yaramıyor. Kurşun deliyor. Kalitesi var bunun. 3-5 sene de bir yenilenen teknolojisi var. Hem ağırlığı azalıyor. Öbür türlü eşkiyayı yakalayacak ama adam koşamıyor. Öyle bir çelik yelek var ki üzerinde adamı 10 kilo ağırlaştırıyor. Şimdi daha pahalısı çıktı ama daha hafif. Daha çok kurşun geçirmiyor mesela. Yahu bunları ben mi anlatacağım arkadaş?! İyi geleyim ben anlatayım, beni çağırın. Onu da ben anlatırım, kusura bakmayın yahu. 
 

YAZIK BU MİLLETİN EVLADINA
 

Bu nasıl haberler?! Bıktık yahu, bir sürü insan ölüyor. Bu devlet bu kadar vergi topluyor. Askeriyeye, Emniyete ayrılmış bütçesi var. Çelik yelek esirgenir mi adamdan! Ben üzülüyorum. Doğru bildiğimi de doğru konuşuyorum. Ben asker, polis şehit olmasın, yaralanmasın diye konuşuyorum. Yoksa ne derdim var, bana ne? Beni Emniyet Müdürü yapsan bana ne yahu! Ben ehli değilim ki o işin. Ama açıklar görüyorum. Ben de bir tahlilci olarak. Bu kadar sene haber takip eden, okuyan biri olarak çok boşluk görüyorum. Bu iyi bir şey değil. Yazıktır bu milletin evladına. Kolay mı yetişiyor bu çoluk çocuk? 
 

ALLAH İNDİNDE RÜTBE YOK

O ağlamalar, sızlamalar, feryatlar bizi perişan etti. Allah-u Teala şehit sayımızın artmasından muhafaza eylesin. Ama bu kardeşlerimizin Allah şehit olmalarını dilemiş. Bu kolay bir makam değildir. Herkese de nasip olmaz. Hakikaten imanı, niyeti halis olması lazım. Salih insan olması lazım yani. Herkese de nasip olacak bir şey değil. Bu kardeşlerimizin mutlaka bir iyilikleri var ki, iyi bir niyetleri var ki Allah bunlara nasip etmiş. Tebrik edilecek makama erdiler. Bunlar kıymetli polisler, erler, subaylar.

Allah indinde rütbe yok. Yüzbaşı, Binbaşı, Genelkurmay Başkanı, Başkomutan ile er aynı. Çünkü mesele niyettir, ihlastır. 
 

ALLAH KUVVET İHSAN EYLESİN

Mesele Allah rızası için, vatan için, din için, iman için, namus için bu vatanı beklemek, serhat boylarına nöbet tutmaktır. Büyük vazifeler tabi bunlar. O noktadalar şimdi. Çünkü içeri doğru geliyorlar adamlar. Askerleri aşıp, basıp vilayetleri işgal edecekler. Bunlar orada durdurmaya çalışıyorlar. Ne yapsınlar?! Allah-u Teâlâ güçlerini artırsın, askerimize, polisimize yardım eylesin. Askeriyemize çok kuvvet ihsan eylesin.  Yeni gelen kadroya, yeni tayin edilen kumandanlarımıza Allah-u Teâlâ çok başarılar, muvaffakiyetler, terörle mücadelede üstün başarılar eylesin. Allah-u Teâlâ bunların zamanında şu PKK’nın sonunu getirsin. Bu kanı durdursun Allah-u Teâlâ. Bu komutanlarımıza Allah ilham eylesin. Neler yapacaklarının feraset ve şuurunu kalplerine ilka eylesin. Büyüktür Allahım. Bir komutan çıkar, Allah ona bir projeler öğretir, aklına bir fikir getirir. Bitirmek istediği zaman da bir sebep yaratır, bu hainlerin döllerini kurutur. Allah Kadir. 
 

EZANI SUSTURMAK İSTİYORLAR

Ya Rabbi bu kadar şehit kanının hürmetine istiyoruz. Bu kadar ağlayan annelerin, babaların acıları hürmetine istiyoruz. Allahım bu vatanda ezan okunuyor, namaz kılınıyor. Bu hain zındıklar, Marksist, Leninist, Komünist zihniyetli dinsiz, kitapsızlar, bunlar oraları ele geçirip işgal etmek istiyorlar. Senin adını söndürmek, ezanlarını durdurmak istiyorlar. Camilerini kapatmak istiyorlar. Ya Rabbi bunlar dinsiz, imansız adamlar. Bunlar senin kitabına inanmıyorlar ya Rabbi. Bizim askerimiz Müslümandır ya Rabbi. Bizim askeriyemiz peygamber ocağıdır. Kurban olduğumuz atalarımız, ecdadımız, Fatihler, Yavuzlar hürmetine sen bu terörü bitir. Kumandanlarımıza, askerimize, polisimize yardım eyle. Onları  muvakkaf eyle, mansur eyle, muzaffer eyle ya Rabbi. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi