Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Allâh-u Teâlâ’ya ve Rasûlüne itaat edin

Allâh-u Teâlâ’ya ve Rasûlüne itaat edin

KULLARIN EN SEVİMLİSİ

Elli dört farzdan yirmi üçüncüsü “Her işte Allâh-u Teâlâ’ya ve Rasûlüne itaat edip boyun eğmek”tir. 

Çünkü Allâh-u Teâlâ şöyle buyurmuştur:  “Allâh’a ve Rasûl’e itaatte bulunun!” (Nisâ Sûresi:59)

TEVBE EDEN GENÇ

Rasûlüllah (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:  “Allâh-u Teâlâ’ya kulların en sevimlisi, o güzel yüzlü tevbe istiğfar eden gençtir ki gençliğini Allâh-u Teâlâ’ya itaatta harcamıştır.” (Salâhî Efendi, Ellidört farz şerhi, sh:26) Denilmiş ki: “Köleler uzun hizmet sebebiyle azatlığı bulurlar. 

ÖLÜM VAKTİNDE AZAT

Artık sen de ömür boyu Allâh-u Teâlâ’ya itaat eyle ki Allâh-u Teâlâ seni ölüm vaktinde azâd eylesin.”

Mâlik ibni Dînâr (Radıyallâhu Anh) şöyle demiştir:  “İlâhî! Senin tâatında yaşlandım. Benim yaşlılığımı, saç ve sakalımın aklığını cehenneme haram eyle.”

BEDİR EHLİ CEHENNEME GİRMEYECEK

Câbir (Radıyallâhu Anh)dan rivayet edilen bir hadîs-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle 

buyurmuştur: 

 “Bedir’de yahut Hudeybiye’de bulunan bir kişi cehenneme asla girmeyecektir.” (Ahmed ibni Hanbel, el-Müsned, no:14837, 3/396; Müslim, no:2495; Tirmizî, no:3864; İbni Abdi’l-Berr, el-İstî‘âb, sh:16) Hafsa (Radıyallâhu Anhâ)dan rivayet edilen 

bir hadîs-i şerîfte 

Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem): 

 “Şüphesiz ben Bedir’de yahut Hudeybiye’de hâzır bulunmuş olan herhangi bir kimsenin inşâallâh cehenneme girmeyeceğini kesinlikle ummaktayım” buyurdu.

ZALİMLER DİZ ÇÖKECEK

Hafsa (Radıyallâhu Anhâ) şöyle anlatmıştır:

O zaman ben: “Allâh-u Azze ve Celle: “(Ey insanlar!) Sizin içinizden ona (cehenneme) uğramayan kimse olmayacaktır!” (Meryem Sûresi:71) buyurmuyor mu?” dedim. 

Râvî demiştir ki: Sonra Hafsa (Radıyallâhu Anhâ) Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)i: “Sonra Biz o (şirkten) sakınmış olan (mümin) kimseleri kurtaracağız! (Şirk suçunu işleyerek en büyük zulmü işlemiş olan) o zâlimleri ise diz üstü çökmüşler olarak orada (ebediyyen) bırakacağız!” buyururken (yani cevaben bu âyet-i kerîmeyi okurken) işitmiştir.” (Ahmed ibni Hanbel, el-Müsned, no:25901, 6/285)

HEM BEDİR’DE HEM HUDEYBİYE’DE

Câbir (Radıyallâhu Anh) şöyle anlatmıştır: 

Hâtıb ibni Ebî Beltea (Radıyallâhu Anh) ın bir kölesi Hâtıb (Radıyallâhu Anh) dan şikayetlenmek üzere Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) e gelerek: “Yâ Rasûlellâh! Elbette Hâtıb cehenneme girecektir” deyince Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem): 

 “Yalan söyledin. O cehenneme girmeyecek. Zira şüphesiz ki o hem Bedir’de hem de Hudeybiye’de bulunmuştur” buyurdu. 

(Müslim, Fazâilü’s-sahâbe:36, no:2495, 4/1942; Tirmizî, Menâkıb: 59, no:3864, 5/697; İbni Abdi’l-Berr, el-İstî‘âb, sh:16)

Şüphesiz ben Bedir’de yahut Hudeybiye’de hâzır bulunmuş olan herhangi bir kimsenin inşâallâh cehenneme girmeyeceğini kesinlikle ummaktayım.

Doğu ve Güneydoğu mübarek topraklardır. Cudi dağı Kur’an’da geçen birkaç dağdan biridir. Nuh (Aleyhisselam) ile birlikte insanlık ikinci defa orada kuruldu. Öyle mübarek yerler oralar. Biz nasıl bırakacağız o kadar peygamberleri, şeyhleri, velileri…

DOGU VE GÜNEYDOGU’DAN ASLA VAZGECEMEYiZ

Bu PKK’nın dinsizliği, kitapsızlığı yüzünden esas Müslüman Kürtler perişanlar. Mahvoldular seydalar, şeyhler oralarda. Çok zor durumdalar. Onun için Türk-Kürt ayrımı yok. Bu vatanda yaşayan Ehl-i Sünnet Müslüman kardeşlerimizi bu PKK belasından bu eşkıya teröristlerden halas eyle ya Rabbi. 

Sen bu milleti bu terör belasından, Yahudi uşaklarından, Ermeni döllerinden halas eyle ya Rabbi. Bütün şerlerini iptal eyle ya Rabbi. 

KUR’AN’A UYACAĞIZ HUZURU BULACAĞIZ

Dualar tutuyor inşallah. Bayağı bir taranıyorlar şimdi. Epey bir gebertiliyorlar elhamdülillah. Allahım askerimize zeval verme, ordumuzu muzaffer eyle ya Rabbi. Şimdi ordu iyi iş yapıyor. Bunlar bağırıp, çağırdıklarına göre bayağı bir belayı görüyorlar. Şart! Başka çare yok, yok, yok…  Kur’an’da “Fesat çıkaranlar katledilecek” buyruluyor. Kur’an’a uyacağız, huzuru bulacağız. Başka çare yok. Biraz yanlışlık ettiler ama şimdi telafi ediyorlar. 

İşi anladılar. Biz dedik onlara gâvurdan dost, domuzdan post olmaz diye. Anlamadılar ki. Şimdi anladılar. Biraz pahalıya mal oldu ama olsun zararın neresinden dönersen kardır. Allahımız bu vatanı temizleyecek. 

SEVAP DİYEN KÂFİR OLUR

Bazı sapık hocalar, hoca geçinenler var. Bir tanesi çıkmış “PKK’nın partisine rey vermek sevaptır, öbürlerine rey vermek günahtır” diyor. Ya git işine ya! Namaz yok, abdest yok, din, iman yok. Ezanı susturuyorlar, camiyi kilitliyorlar, hocaları öldürüyorlar. Bu kadar zulüm yapıyorlar, sen sevaptan bahsediyorsun. Buna sevap diyen kâfir olur yahu! “Dinsizlere, imansızlara destek vermek sevaptır” diyen kâfir olur. 

Sevap, salih amel demek. Sen Allah indinde mükâfat var diyorsun. Sen Allah indindeki mükâfatı dinsiz, kitapsıza destek olana vaat ediyorsun. Sen ha Yahudi’ye, ha Ermeni’ye destek olmak sevaptır demişsin, ha PKK’nın partisine. Çünkü bunlar eşittir. Hiç farkları yok. 

BUNU DİYEN SAPITMIŞTIR

Sen “Ermeni’ye yardım etmek sevaptır” diye nasıl dersin?! Buna diyen hoca falan olamaz, dinsiz, kitapsız, imansız kâfirdir. Çünkü günaha sevap demektir. Yani “İçki içmek sevaptır” demeye benziyor bu. Şarap sevaptır diyen nasıl kafir oluyorsa öyledir. Çünkü bu işin haram olduğu katıksız belli. Bunun şeydası, hocası, şeyhi olmaz. Kim olursa olsun sapıtmıştır. Korkudan diyorsa, takiye yapıyorsa onu bilmem. Allah mazur görürse ben onu bilmem. Ama böle bir şeye nasıl fetva verirsin?! 

PKK’NIN TERTİPLEDİĞİ ŞÖLENLERE GİTMEYİN 

Cudi dağı bunların çok olduğu yer. Bilmiyorum belki de şimdiye temizlenmiştir. En son Cudi hakkında bir haber duymadım ama orada bayağı bir zor durumdalar yani. Milletin koyun kırpma şöleninde, yayla şenliklerinde kızları falan kaçırıyorlarmış. Kadınlar çıkıp “Çocuğumuzu getirsinler. Kandırıp götürdüler” diye yalvarıyor. Ne şölenlerine gideceksin, ne yaylalarına gideceksin, ne şenliklerine gideceksin. PKK’nın tertiplediklerini kastediyorum. Yoksa Doğu, Güneydoğu mübarek topraklar. 

CUDİ’Yİ VERECEĞİNE İSTANBUL’U VER

Kur’an-ı Kerim’de “Vestevet alâl cûdiyyi (Nuh Aleyhisselamın gemisi) Cudi dağına oturdu” (Hud-44) diyor. Kur’an da geçen birkaç dağdan biri. Tur dağı da geçiyor. Ama Hira, Cebelinur, Sevr geçmiyor. 

Mağara falan geçiyor ama Cudi adıyla geçiyor. Böyle mübarek belde oralar. Onun için biz oralardan asla vazgeçemeyiz asla! Cudi’yi vereceğine İstanbul’u ver yani. Kur’an’da geçen mübarek dağ. Adem (Aleyhisselam)dan sonra insanlık orada kuruldu ikinci defa. 80’ler köyü var, Semanin köyü. Gemin ehli 80 kişiydi. Tufandan sonra ilk köy, ilk yerleşim orası. Bütün enbiya, evliya oradan geldi. 

Nuh (Aleyhisselam) Cizre’de yatıyor. Bazı rivayetler var ise de en kuvvetlisi Cizre’dir. Ben gittim ziyaret ettim. Nuh (Aleyhisselam)ın kabri şerifi oradadır yani. Biz nasıl bırakacağız o kadar peygamberleri, şeyhleri, velileri… Bizim derdimiz deniz, yayla, şenlik, yeşillik falan değil ki. Bizim kutsallarımız var. Vatanımız kutsaldır. Her parçası kutsaldır. Her zerresi kutsaldır. Şu PKK belası kalkacak, Müslüman Kürtler rahat edecekler oralarda inşallah. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi