Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

İlaç bağımlısı “modern toplumlar” II...

İlaç bağımlısı “modern toplumlar” II...

İlk yazımda konuya girmiş ve özellikle anti-depresanları ele almıştım. Bugün detaylara biraz daha girelim ve başlarken size kolesterol hapları ile ilgili birkaç AB-ABD kaynaklı haberi paylaşayım; 

“...1 - ABD’li bilim adamları, beyin kanaması sonucu inme geçirmiş hastaların, kısaca statinler adı verilen kolesterol düşürücü ilaçları almamaları gerektiği uyarısında bulundu. Tam teşekküllü Massachusetts Hastanesi ve Harvard Tıp Okulu doktorlarından Brandon Westover başkanlığındaki bir grup Amerikalı bilim adamı tarafından yapılan ve Archives of Neurology adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma, statinlerin inme geçirmiş hastalarda ikinci kez inme geçirme riskini artırdığını gösterdi.

2- Statinlerin, kalp damar hastalığı hikâyesi olmayan fakat orta veya yüksek risk grubunda bulunanlardaki etkinliğini belirlemek amacıyla toplam 65.229 kişiyi kapsayan 11 klinik çalışmanın değerlendirildiği meta-analizde ortaya çıkan gerçek şudur: Ortalama olarak 3.7 senelik statin tedavisi tüm sebeplere bağlı ölümlerde bir azalma sağlamamıştır. Statinlerin kalp yetersizliği olanlardaki etkinliğini belirlemek için İtalya’da 357 kalp ve iç hastalıkları merkezinde yapılan araştırmada günde 10 miligram rosuvastatin alanlarda klinik gidişin değişmediği ortaya çıktı. Statinlerin yüksek kalp-damar hastalığı riskine sahip olan ve diyalize giren hastalardaki etkinliğini belirlemek için düzenlenen ve kan diyalizi yapılan 2.776 hasta üzerindeki milletlerarası bir çalışmada günde 10 miligram rosuvastatinin etkinliği araştırıldı. Ortalama olarak 3.8 sene takip edilen hastalarda ilacın LDL-kolesterolü azaltmasına rağmen ne kalp krizi ve felçlerde ve ne de kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerde bir azalma olduğu ortaya çıktı...”

Bunlar AB ve ABD’de ciddi sağlık yayınlarında çıkmış haber ve araştırmalardan çok küçük bir örnek...

Bu noktada soralım; “ayda 10-30 dolar ödeyerek” aldığınız kolesterol ve anti-depresan hapları için düşünün. “Bir ilaç karteli dünya genelinde kaç milyon kişiyi çıkardığı kolesterol ve/veya anti-depresan” ilaçlarına abone edebilir?

Sevgili dostlar, yeni küresel sağlık düzeni korkunç detaylardan oluşuyor ve bu düzenin ana bileşenleri olan küresel ilaç kartelleri tek bir amaç uğrunda ilerliyorlar; çıkardıkları her ürüne dünya genelinde kaç milyon bağımlı yani zorunlu abone yapabilirler...

Bu ilaçların hesapları bu şekilde yönetiliyor ve o ilacı pazarlayan “account manager” için “kullanıcılar” sadece aylık ödemeleri ifade ediyor! Ya o insanların hayatları, aileleri, sağlık durumları ve etkilenen ikincil-üçüncül şahıslar?..

Bu noktada ne olduğu tam olarak bilinmeyen, tartışması hiç bitmeyen, iyisi-kötüsü olan ve ana tezlerin sürekli değiştiği kolesterol konusuna gelelim...

Şimdi sıkı durun ve kendinize sorun; siz de bu küresel sisteme “bağımlı” hale getirildiniz mi yoksa hâlâ “sizi de kafesleyecekleri sınıf” içinde analiz edip, tuzağa düşmeniz için gerekli adımları atıyorlar mı?

Sonuç: Başta kolesterol hapları olmak üzere anti-depresanlar ve daha birçok alt başlıkta bağımlı hale getirildiğimiz küresel bir tuzaklar zinciriyle karşı karşıyayız...

Son söz: Kolesterol veya antidepresan bağımlısı haline geldiyseniz yani o ilacı üreten şirketin aylık ödemeler yapan abonesi iseniz; durumunuzu ve kendinizi çok ama çok dikkatli bir şekilde bir daha sorgulayın! Yeni küresel sağlık düzeni çok korkunç detaylardan oluşuyor ve hepimizi bir yerden kendine bağımlı hale getirmeye yemin etmiş kartellerin sırtında yükseliyor...Yoksa sizi hala BAĞIMLI yapamadılar mı ? 

Bir sonraki konu hakkındaki yazıda “kadınlara pazarlanan hormonlar ve bazı aşıları” inceleyeceğiz...

İLAÇ BAĞIMLISI “MODERN TOPLUMLAR” ! YENİ DÜZEN NE HEDEFLİYOR ! İYİ DÜŞÜNELİM!

Son soru : SİZ HANGİ İLAÇ ŞİRKETLERİNİN TÜRKİYE’DEKİ ABONESİ OLDUNUZ ! BİR BAKIN KENDİNİZE! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Bulut Arşivi