Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Ailemizin ferdi Milli Gazete

Ailemizin ferdi Milli Gazete

On yıl önce Bursalı Hanımlarla bir eğitim çalışması yapmıştım. Seminer çıkışı, elli yaşlarında bir hanım kardeşimiz bana şunları söylemişti: “Beş yıl önce ağır bir hastalığa yakalandım. Haftanın üç günü tedaviye gidiyorum, hastalık insanın yaşamını baştan aşağı değiştiriyor. Hayatta değer verdiğiniz birçok şeyin aslında hiç önemli olmadığını anlıyorsunuz. Yaşama tutunabilmeniz için size umut verecek dostlara ihtiyaç duyuyorsunuz. İnanır mısınız en yakın arkadaşlarımdan biridir Milli Gazete. Kendim evde el işi yapıyorum, bir de çalışan oğlum var. Maddi gücümüz o kadar iyi değil. Ama ben gazeteden hiç vazgeçmedim. Bana bir dost gibi geliyor. Sabah kahvaltıdan sonra baştan aşağı okurum, bazı yazıları ayırır çocuklarıma da okurum. Geçen yıl adresimiz değişmişti gazete bir hafta gelmedi. Bir yakınımdan uzaklaşmış gibiydim. Ben insanın hayatına katkı yapacak kitapların da gazete ve mecmuaların da birer muallim olduğuna inanıyorum. O yüzden sizinle karşılaşınca ailemizin bir ferdini görmüş gibi oldum…”

Gazetemizin güzide yazarları, insanlarımızın doğru bilgiye ulaşabilmeleri için çaba göstermekle kalmamış, onlara bir eğitimci gibi yön göstermişlerdir. Onlar en zor şartlarda dahi ilkelerinden vazgeçmemiş, ticari bir kaygı taşımadan doğruları halka ulaştırmaya çalışmışlardır. Gazetemize emek veren yazarlarımızın hizmetleri toplumun hemen her kesiminde etkili olmuş, insanlara temel bir bakış açısı kazandırmıştır. Rahmetli Erbakan hocamız, Milli Gazeteye hassaten önem vermiş ve buradan halkımıza ahlak ve maneviyat eksenli bir bakış açısının aktarılabileceğine inanmıştır.

Milli Gazeteyi bu kadar uzun ömürlü kılan etken elbette hak ve adaletin yanında yer almasıdır. Nitekim günümüzde görmekteyiz ki, kalemini konuşturan birçok kişi, küçük vaatlere aldanıp, ortama ayak uydurmakta ve gerçeğin üzerini örtmekten kaçınmamaktadır. Çıkarlarını ve popülerliği merkeze alan bu kimseler kalemlerini bir imkân olarak görüp, insanlara yön gösterecekleri yerde yönü şaşırmakta ve görme duyularını kaybetmektedirler.

Adalet İslam’ın olmazsa olmazlarındandır. Kalemleri ile hak ve adaleti savunma gayreti içinde olan ağabeylerimiz ve ablalarımız hiç çıkar gözetmeksizin doğrunun yanında olmaya ve halka yön göstermeye devam etmektedirler. Milli Gazeteyi diğerlerinden ayıran fark da işte budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi