Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Bin aydan hayırlı gece Kadir Gecesi

Bin aydan hayırlı gece Kadir Gecesi

Bin aydan daha hayırlı bir geceyi sinesinde bulunduran Ramazan ayının son 3-5 günü içindeyiz. Sayılı günler hızla bitiyor. Takvimlerdeki beyana göre Cuma’yı Cumartesi’ne bağlayan gece Ramazan’ın 27'nci gecesi olup bu gece bir ihtimal Kadir Gecesi'dir. Kadir gecesi öyle bir gecedir ki, içinde Kadir Gacesin bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının hangi gecesine tesadüf ettiği belli değildir. Ancak Ramazan ayının son on günü içinde olması kuvvetli ihtimaldir. Kadir Gecesi'nin tayininde ulema ihtilaf etmiştir. Ramazan ayının (1, 17, 18, 19, 21, 23, 25, 27, 29)'uncu gecelerden her birini iltizam edenler vardır. Tek gecelerden birinde olduğuna hükmedenler de vardır. Ramazan ayının bütün gecelerinde aranmalıdır diyenler de vardır. Peygamber (s.a.s) Efendimiz, Ramazan ayının yirmisinden sonra hiç yatağa yatmaz kendisini hep ibadetlere verirlerdi. Bizler de şu son günlerde dünya işlerini askıya alıp kendimizi ibadetlere hasredelim. Umulur ki, Kadir Gecesi'ni ihya edenlerden oluruz.

Muhterem Mü'minler!..

Bu geceleri nasıl ihya edeceğiz?Şüphesiz ki, ibadetlerimizi artırarak bu geceleri ihya edeceğiz. Dua ederek, tevbe-i istiğfar ederek, kaza namazı kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak. İslâm'ın hakimiyeti için neler yaptık, daha neler yapabiliriz; bunların hesabını yaparak... Bu günlerimizi ve gecelerimizi ihya edelim. Kur'an-ı Kerim, dünya semasından vahyolmaya Kadir Gecesi'nde başlamıştır. Bu gerçek Kadir suresinde şöyle beyan edilir: "Şüphesiz, Kur'an'ı, Kadir Gecesi indirdik. Bildin mi nedenKadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. O gece melekler Allah'ın izniyle her iş için iner de inerler. O gece fecrin doğuşuna kadar selamettir."

Muhterem Cemaat!..

Bu selamete erebilmek için bu geceleri ihya etmeliyiz. Bu geceler ömrümüzün son bir fırsatı olabilir. Böyle bir fırsatı değerlendirelim. Duhan Suresi'nin ilk ayetlerinde de bu gerçeğe dikkatimiz çekiliyor.

Muhterem Mü'minler!..

Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde ibâdetlerimizi artıralım. Hayır hasenatlarda bulunalım, bol bol kaza namazı kılalım. Kur'an okuyalım. Ana-babayı ziyaret edip dualarını alalım. Tevbe-i istiğfar edelim.
İslâm'ın gür sedası için plan ve programlar yapalım. Planlarımızı uygulayacak imkanları tekrar gözden geçirelim. Şimdiye kadar ne yaptık, bundan sonra daha neler yapabiliriz; tekrar gözden geçrelim. Unutmayalım Allah (c.c) dinine hizmet edenleri mükafatlandıracaktır. Bizler bu mükafatı kazanmaya çalışalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi