Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Yusuf şov yaptı Skibbe seyretti

Yusuf şov yaptı Skibbe seyretti

Bu sene Anadolu takımları ile şampiyonluğa oynayan 4 büyükler arasındaki oyun kalitesindeki fark, Anadolu takımları lehine kapandı. Makas daraldı. Ben uzun yıllardır büyük takımlarla, Anadolu takımlarının bu kadar eşit olduğu bir lig görmedim. Büyük takımlar oyuncu kalitesi olarak yine iyi ama sahada ortaya konulan oyuna gelince; bu kalite kağıt üzerinde kalıyor... Zaten lig sıralamasına ve alınan sonuçlara bakınca tablo ortada...

Galatasaray’da dört gollü galibiyetler gelince her şey düzelmiş gibi gözüktü. Ama bu maçların Baros, Kewell ve Lincoln’ün bireysel yetenekleriyle kazanıldığını söylemiştik. Tehlike, takım oyununun olmamasıydı. Bir takım çıkar, bu oyuncularını dışarıda tut, bitersin! Bursaspor ilk yarıda alanını iyi savundu ve Galatasaray’a ilk pozisyonunu 45. dakikada verdi. Yani yıldızlar durdu, Galatasaray stop etti. Bursaspor’un attığı golde 7 Galatasaraylı oyuncu rakip yarı alanda kalıyor, Bursa çabuk atak yapıyor ve enteresandır, bu Galatasaraylı 7 oyuncudan birisi dönene kadar bu oyuncuların arkasından 60 metre depar atıp gelen Mustafa Sarp golü atıyor. Tabi Yusuf’un muhteşem pasını da unutmayalım. Yusuf bu asistin haricinde iki tane nefis gol pası, çok iyi paslar vererek yıldızlaştı. Bana, ‘Yusuf mu? Lincoln mü?’ derseniz düşünmeden ‘Yusuf’ derim. Biri oynuyor, oynatıyor ve attırıyor, diğeri seyrediyor. Seyreden sadece Lincoln de değil. Kenarda Skibbe de seyrediyor. Yusuf sahada şov yapıyor. Skibbe de bizim gibi hayran hayran seyredip, önlem almıyor!

Samet hoca doğru zamanda doğru değişikliklerle takıma çok şey kazandırırken Skibbe baktı sadece... 70’ten sonra aklı başına geldi ve 4 hücumcuya döndü ama iş işten geçmişti.

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonlardaki en önemli ve etkili yerleri kenarlarıyken, şimdi kenardan ne bir bindirme, ne bir orta, ne de bir organizasyon var. Yine sakat ve iğneyle oynayan Arda iş yapan ve sorumluluk alan adam oldu. Yarım haliyle bile Galatasaray’ın en iyisiydi. Galatasaray’ın defansı Bursa karşısında şimdiye kadarki en aciz duruma düştü. Yusuf önde şov yaparken, Ömer de defansta çok iyi mücadele etti. Bursa iyi oynayarak, haklı bir galibiyet alarak rakibe ilk yenilgisini tattırdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi