Cemal Nar

Cemal Nar

Lozan Tartışması Ve FETÖ

Lozan Tartışması Ve FETÖ

Yine başladı aynı tartışma: Lozan zafer mi hezimet mi?

Ne kadar gereksiz bir tartışma!

İşin doğrusu şu: Lozan hem zafer, hem hezimettir.

Bir başka deyişle adamına göre zafer veya hezimettir.

Açıklayayım:

Türkiye Lozan ile İslam ülkesi olmaktan çıkartılarak batı ülkesi oldu. Bir başka ifade ile yönetim açısından düşünülürse “Daru’l İslam” olmaktan çıkarılarak, “Daru’l Mechul” oldu. Mechul, yani Daru’l Harp mi, Daru’l İrtidat mi, Daru’l Küfr vel şirk mi ne olduğu bellisiz oldu. Hangisi olursa olsun, önemli değil, Müslümanlara düşen vazife aynıdır; onu yeniden Daru’l İslam yapmak, o kadar.

Kavram kargaşası yüzünden kavga etmeye gerek yoktur. Yapılacak iş belli.

Öyleyse Lozan İslam Medeniyetinden çıkarak batı medeniyetini kabul etmişler için, yani batıcı ve laikler için açık ve tartışmasız bir zaferdir.

Başta İslam devlet ve medeniyeti olmak üzere ülke üzerindeki bütün hak ve hakimiyetlerini yitiren Müslümanlar içinse, tartışmasız açık bir hezimettir.

Mesele bu kadar basit!

Kimin nerde durduğu da kendisinin dünya görüşünü ifade eder, o kadar.

Batı medeniyetini kabul etmiş bir laikçiye “Lozan hezimettir” dedirtemezsiniz. Çünkü adam kendince haklıdır. Vatan gitmiş, hak edilmiş zafer mağlubiyete dönüşmüş, adamın umurunda mı? Onun için önemli olan, bu ülkede İslam’ın, devlet ve toplum üstündeki hâkimiyetini kaybetmesidir, o kadar!

Bir şuurlu Müslümana da ““Lozan zaferdir” dedirtemezsiniz. Adamın dini gitmiş, hilafeti gitmiş, İslam devleti gitmiş, ümmeti parçalanmış, İslam medeniyetinin bütün kurumları yıkılmış, zorla, hatta cebir ve şiddetle kafir bir medeniyeti kabule mecbur bırakılmış, öz yurdunda garip, öz vatanında parya olmuş. Bunun ilk adımı Lozan’ı kabul ile atılmış. Şimdi bir Müslüman buna nasıl “zafer” diyebilir?

Müslümanlar o günden bugüne kaybettiklerini yeniden kazanmak için çalışmakta, uğraşıp didinmektedir.

FETÖ’nün zamanında Müslümanlar arasında sevilmesinin ve desteklenmesinin tek sebebi, o hainin bu Lozan ile başlayan hezimetin bir yerde durdurulup yok edilerek yeniden İslam medeniyetine döndürülmesi sözünü vermesidir.

Münafık adam meğer bize o sözleri verirken aynı zamanda ABD, İsrail ve AB’ye de söz vermiş. Zavallı Müslümanlar bunu nereden bileceklerdi ki?

Şimdi MİT tırları veya 17-25 Aralık için milattır deniliyor. Evet, bu tarihten önce FETÖ’yü sevip destekleyenler ayıplanamaz. Çünkü neydi o çılgının bağrı yanık bir Müslüman gibi feryad-ı figan ederek konuşmaları? Müslüman bir kalp taşıyıp da onlara aldanmamak mümkün mü?

Bu kadar insan durup dururken aldanmadı herhalde. Bir derdi, davası vardı ve birisi ondan bahsediyordu. Sevgilisinin adı geçer de hangi aşık o sohbete kulak verip dinlemez?

Mevlana’ya birisi gelerek:

- Efendim, Şems-i Tebrizî geldi, demiş.

Mevlana da ayağa kalkarak cübbesini çıkarıp adama müjdelik vermiş. Oradakiler demişler ki:

- Efendim, bu adam yalancının tekidir. Bu sözünde de yalandır. Cübbenizi boşuna verdiniz.

Mevlana demiş ki:

- Onun yalan olduğunu ben de biliyorum. Yoksa cübbe yerine canımızı verirdik.

Ne diyelim, adam bizi aldattı…

Sevgili Peygamberimiz Efendimiz (sav) “Bizi aldatan bizden değildir” demişler.

Artık bizden olmadığına göre o “söz verip de sözünde durmayan, yalan konuşan ve emanete hıyanet eden”, böylece münafıklığın bütün vasıflarını kendinde taşıyan serseri kimin olursa olsun.

Korkarım hain adamın verdiği zarar, ölümünden sonra da devam edecektir. Çünkü hala ona “Hoca Efendi” diyen beyinsizler var. Bu kadar cahil olursa bir insan, onu herkes kullanır tabi.

Eee, eşek olanın üstüne bedava binmek için beleş semer veren çok olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi