M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Sünnîler kıyım tehdidi altında!

Sünnîler kıyım tehdidi altında!

Musul halkının yüzde doksanı Sünnîdir… Şu anda bu Sünnî halk büyük bir kıyım ve imha tehdidi altındadır… Saddam Hüseyin kanlı ve acımasız bir diktatördü ama onun devrilmesinden sonra Irak’a daha kötü bir rejim gelmiştir… Kuzey Irak’ta, Sünnî düşmanları intikam almaya hazırlanıyor… Bazı bölgelerde Ebubekir, Ömer, Osman ismini taşıyan Müslümanlar güvende değildir… Kuzey Iraktaki durumu anlamak için bitaraf ve objektif uzmanlardan bilgi almak gerekir… Ben şimdilik, Kuzey Irak Sünnîleri tehlikededir diye feryat etmekle yetiniyorum… Gözü dönmüş acımasız holigan ve militan milisler her kötülüğü yapabilir… Fırka-i Nâciye mensubu her Müslüman Kuzey Irak’taki kötü durumu bilmeli ve iman kardeşleri için dua etmelidir… Emperyalist güçler Irak’ın tamamında ve bilhassa kuzey bölgesinde mezhep savaşlarını kışkırtıyor… Keşke hangi mezhepten olursa olsun bütün Müslüman temsilciler bir araya gelseler ve bu faciayı önleseler… Sünnîlik ve ile Şiîlik bağdaşmaz ve uyuşmaz ama iki tarafın savaşmaları pekâlâ önlenebilir… İki taraf birleşemese bile, ateşkes imzalanabilir… Türkiye’nin Sünnî çoğunluğuna sesleniyorum: Irak Sünnîlerine acıyınız, onların kıyıma uğramaması için dua ediniz, bu konu ile ilgileniniz…
***
(İkinci yazı)
Emperyalistlerin Planları ve Protokolları
ABD, AB, İsrail, siyonistler, global derin güçler, emperyalistler, sömürgeciler, Evangelistler, diğer Haçlılar ve bütün İslam karşıtı güçler şunları istiyor:
1. Ehli Sünnet Müslümanlığı kalksın, yerine kendi işlerine gelen light ve ılımlı bir İslam gelsin.
2. Ümmet birliği gitsin, yerine birbirinden kopuk bin parçalı bir İslam Protestanlığı mozaiği gelsin.
3. İslam, ilahî münzel (indirilmiş) bir din olmaktan çıkartılsın, bir tür uydurulmuş beşerî ideoloji ve hümanizma haline döndürülsün.
4. Müslüman halk seküler hale getirilsin, din ile hayat birbirinden kopartılsın. 
5. İslam’ın Şeriatı ve fıkhı olmasın.
6. Müslümanlar yarı câhil bırakılsın.
7. İslam ülkelerinde, emperyalistlere hizmet edecek satılık veya kiralık vicdanlar bulunsun, yetiştirilsin ve bunlar kullanılsın.
8. Divide et imperia (böl parçala ve hükmet) prensibi uyarınca Müslümanlar parçalansın ve birbirleriyle devamlı olarak çekişip tepiştirilsin.
9. Bütün Müslümanların başında râşid, âdil, dindar, ahlaklı, faziletli bir İmam bulunmasın, birbirlerinin rakibi binlerce lidercik yetiştirilsin.
10. Dinde reform, yenilik ve değişim olsun.
11. Müslümanlar her vasıta kullanılarak İslam ahlakından ve islamî faziletlerden uzaklaştırılsın.
12. İslam ülkelerinde kokuşma yaygın ve hâkim hale getirilsin.
13. Gerçek İslam ile Müslümanlar arasında derin bir uçurum olsun.
14. Gerçek Müslümanlar karalansın, kenara itilsin.
15. Laiklik bâtıl bir din, olmazsa olmaz bir tabu haline getirilsin ve gerçek din ve inanç hürriyeti engellensin, Müslüman halkın, dinine uygun bir hayat sürmesine imkân ve fırsat verilmesin.
16. ABD ve İngiltere’deki geniş din hürriyeti, Müslüman ülkeler halklarına tanınmasın.
17. Kur’andaki 300 küsur kesin hükümlü ayetin bugün geçerli olmadığını savunan Tarihsellik mezhebi desteklensin, yayılsın, hâkim hale getirilsin.
18. Kur’anın “Allah katında tek hak, makbul, geçerli din İslam’dır” prensibi kaldırılsın, onun yerine, zamanımızda üç hak ibrahimî din vardır, bunların bağlıları ehl-i necat ve ehl-i Cennettir bozuk inancı getirilsin.
19. Müslümanların başına, dıştan Müslüman görünen, asıl kimlikleri ise başka olan Kriptolar getirilsin. 
20. İslam dünyasının, Müslümanların enerjileri, paraları, hizmetleri verimsiz sahalara akıtılsın, ziyan ve heba edilsin.
21. İslam dünyasında bir sürü arivist, din sömürücüsü, geri zekalı, bedevî kültürlü, münafık, yarı mühtedi, maceraperest, kapasitesiz, hain sahtekar yetiştirilsin ve bunlar İslam dinini ve dîâvetini mıncıklayıp dursunlar.
22. Amerikalılar, Avrupalılar birleşebilir ama Müslümanların birleşmeye, İslam ülkelerinin bir konfederasyon veya federasyon çatısı altında toplanmaya asla hakkı yoktur. Böyle bir şey, gerekirse savaşla önlenmelidir.
23. Müslümanlar Halifesiz, İmam-ı Kebir’siz, Emîrü’l-mü’minîn’siz bırakılmalıdır. Katoliklerin Papası olabilir ama Müslümanların Halifesi olamaz.
***
İslam düşmanlarının bu planlarına ve stratejilerine karşı Müslümanlar neler yapmalıdır:
A. Ehl-i Sünnet ve Cemaat İslamlığı etrafında toplanmalıdır.
B. Ümmet birliği şuuruna sahip olmalı ve birlik için çalışmalıdır.
C. Ümmet’in başına râşid bir İmam seçilmesi ve halkın ona biat ve itaat etmesi için çalışmalıdır.
Ç. Ehliyetsiz, liyakatsiz, cahil, bedevî, ahlaksız, faziletsiz, arivist, satılmış, dini imanı para ve benlik olan adamların ve grupların din sömürüsü yapmalarına engel olunmalıdır.
D. Bütün İslam dünyasını, bütün Ümmeti kapsayan mükemmel bir Islah Projesi yapılmalı ve ona göre çalışılmalıdır.
E. İslama, Ümmete, insanlığa hizmet edecek çok vasıflı ve güçlü elemanlar yetiştirecek İslam mektepleri açılmalıdır. Bu mektepler, İngiltere’deki Eton Kolejinden üstün olmalıdır.
F. Geri zekalıların, yetersizlerin, ehliyetsiz ve liyakatsizlerin, münafıkların, ahlaksızların, dini imanı benlik ve para olanların, başarısızların, giriştikleri her işte nal toplayanların islamî hizmet ve vazifeleri mıncıklamalarının mutlaka önüne geçilmelidir.
G. İman, İslam, Kur’an hizmetleri ehliyetli ve vasıflı kimseler tarafından ihlasla yapılmalı ve bunlar zengin olmaya, ün kazanmaya, şahsî nüfuz ve prestije kesinlikle alet edilmemelidir.
Ğ. İmanî, İslamî, Kur’anî hizmetler Kur’an, Sünnet, İslam ahlakı ve İslam hikmeti prensiplerine uygun olarak yapılmalı, bunlara bid’at karıştırılmamalıdır.
H. Birtakım geri zekalı, manyak, seviyesiz, dengesiz; holiganların, militanların, fanatiklerin islamî hizmetleri dejenere etmelerine fırsat verilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi