Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Yine ilahi değişiklik!

Yine ilahi değişiklik!

Puan kaybettiğimiz zaman ikincilik şansımızın da büyük ölçüde tehlikeye gireceği bir maç oynadık. Oyuna başlangıcımız, kazanmak istediğimizi belli eder nitelikteydi. Bosna özellikle Dzeko ile etkili olmaya çalıştı ve ilk yarıda da bunu başardılar. Çünkü yanlış eşleşme yüzünden İbrahim Kaş, Dzeko’nun fiziği karşısında ezildi ve hatalar yaptı. Dzeko ilk yarı boyunca kendisine atılan her topu tuttu, aldı, döndü ve takımını taşıdı.

Atılan golden sonra istediğini alan Bosna geri çekildi ve biz daha önde oynamaya başladık. Rakipler önce bizden istediğini alıp golü atıyor; sonra geri çekiliyor ve biz de galip duruma geçmek için çok fazla efor sarfedip, uğraşıyoruz.

Batuhan’ın sakatlığı oyunun değiştiği an oldu. Gerçi orada yapılan değişiklikte Nuri Şahin’in yerine Yusuf’un girmesi daha doğru olurdu.

Bosna ilk yarı boyunca bizi uzun oynamaya mecbur etti. İkinci yarının hemen başında serbest vuruştan attığımız gol, oyuna tekrar dönmemiz açısından zamanlama olarak süperdi. Daha sonraki 15 dakika boyunca Milliler çok etkili ve baskılı oynadı. Öne geçtikten sonraki dakikalarda dahi 6-7 oyuncuyla hep gol aradık. Fakat bu arada kendi kalemizde bireysel hatalardan ciddi tehlike gördük ya da son pası Bosnalı oyuncular atamadı. Fatih hoca oyuna başlangıç açısından düşünürsek Batuhan ile başlaması tabiki bir hataydı. Çünkü Avrupa Şampiyonası boyunca hiç uzun boylu forvetle oynamadık ve Fatih hoca buna takımı da mecbur etti. Bu maça rakibin stoperlerinin uzun olduğunu düşünerek maça başlamak bize bir artı getirmedi, kaldı ki sakatlanması ne kadar üzücü olsa da takımın lehine oldu. Yani Avrupa Şampiyonası’ndaki gibi bu maçta da ilahi bir değişiklik oldu.

Milli Takımımız ilk yarıda çok zorlandı. Rakibin oyunu geride kabul etmesiyle pozisyonlar buldu, çok zor bir maçı kazandı. İkincilik şansımız fazlasıyla sürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi