Kemal Belgin

Kemal Belgin

Vaziyetin önemi!

Vaziyetin önemi!

Efendim; bizim Futbol Federasyonu Birinci Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, ikinci kez girdiği UEFA yönetim kurulu seçimini kazandı. 55 ülkeden 34’ünün oyunu alarak... Bendeniz aynı kişi için geçtiğimiz seçimde girip kaybettiğinde şöyle iki satır karalamıştım; “Birader, biraz erken olmuş. Oralarda ön çalışmalar yapılmadan iş yürümez...” Bunları yazdığım için de bizim mahallenin her şeyi olan Ethem’e başvurarak, “Bak sevgili ağabeyin benim için neler yazmış” diye yakınmış. Meğerse Servet Bey, Ethem’in özbeöz dayısı imiş. Neyse, şimdi kendisini kutluyorum... Yapacağı ilk iş için de öneride bulunuyorum; “Hemen gidip Şenes Erzik’in karşısına oturun ve feyiz alın... Çünkü karşınızda 35 yılını orada, başkanlık hariç, her kademede yaşamış bir zat olacak...”
***
 
Kadınlar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası voleybol yarı finalinde iki Türk takımı olacak. Yani bu branşta kadınlar arası turnuvaların en büyüğünde... Ve ne yazık ki ikisi yarı finalde kapışacak. Neyse nereden bakarsanız bakınız finalde bir takımı izleyeceğiz en sonunda... Gururluyuz... Eczacıbaşı bu işe benim bildiğim 40 seneden beri dört elle sarılıyor. Vakıfbank da son on-onbeş yılın diyelim, bir numaralı firması... Ve de en önemlisi bu firmalar gerek yerli, gerekse de yabancı olarak transferde hemen hemen hiç yanlış yapmıyorlar... İşte başarının bir numaralı sırrı.
***
 
Efendim; İngiliz ligini dostumuz Sadettin Saran’ın Digitürk’teki 87.kanalı yayınlamaya başladı. Önce hayırlı olsun diyelim. Diyelim de yorumcuların kulaklarının da çekilmesi gerektiğine de değinelim... Arkadaş diyor ki, son Arsenal maçında; “Bu Mesut Özil ile Alexis Sanchez, Arsen Wenger’i falan takmazlar... Zaten adam yolcu da...” Yahu birader; adam 22 yıldır o takımın patronu... Yani Alex Ferguson’dan sonraki en büyük hoca diyelim... Ne olur biraz alçaktan uçunuz!
***
 
İstanbul Valisi Sayın Hasip Şahin beyefendi, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret etmişler. Ve de anı defterine birkaç satır karalamışlar. Güzel! Keşke her vali sırayla başta Üç Büyükler olmak üzere İstanbul kulüplerini ziyaret etse... Ancak ben ziyaretin sebebini çok merak ediyorum doğrusu... Bakacağım, bu ziyaretin peşinden başta Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere diğerlerinin de kapısı çalınacak mı? Şayet bu olmazsa, iki satırım daha olacak yazacak... Ne mi? Bekleyiniz sevgili okurlar ve Sayın Vali...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi