Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Akdeniz ısınıyor!

Akdeniz ısınıyor!

ABD’NİN Suriye operasyonundan sonra gazetelerin “haber başlıkları” içinden en çok hoşumuza giden “Akdeniz ısınıyor” başlığı oldu! ABD Suriye’de operasyonu sonrasında Rus savaş gemileri de boğazlardan Akdeniz’e doğru açılınca gazetemiz haberin başlığını “Akdeniz ısınıyor” diye verdi.
 
Evet, Akdeniz ısınıyor! Ve kimi dostlarımız ABD operasyonuna “mazlumların yanında yer alma” adına destek veriyorlar. ABD’nin insanlık vicdanına tercüman olduğu söyleniyor.
 
Suudi Arabistan, Mısır, Türkiye ve İsrail operasyona destek veren ülkeler arasında yer alırken Rusya ve İran ise karşı çıkıyor ve operasyon yüzünden “savaşın eşiğine gelindiğini” öne sürüyorlar.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahale öncesinde yaptığı, “Müdahale lafta kalmamalı” şeklindeki sözleri ile çıkış yaparken müdahale sonrasında “olumlu ama yeterli değil” diyerek Trump’a destek verenler arasındaki yerini aldı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da operasyonu olumlu bulduğunu ifade ettikten sonra, “Barışa katkısı olacağını umuyorum” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da operasyona destek verenler arasında yerini aldı.
 
Bütün bu destekler hiç şüphesiz ABD kimyasal silah kullanan Suriye’yi cezalandırdığı için veriliyordu.
Bölgede çıbanbaşı haline gelen Esad rejiminin ancak bu tür operasyonlar ile frenlenebileceği varsayılıyor olmalıydı.
 
Sahi, Amerika’nın derdi kimyasal silah kullanan Esad rejiminin cezalandırılması mıydı? Zahirdeki sebeplerden biri bu olabilir ama Amerika’nın gerçek derdini Başkan Trump şu sözleri ile dile getiriyor: “Bu operasyon güvenliğimiz için elzemdi!” Yani ne Esad rejiminin kimyasal silahlar kullanması ne de çoluk çocuğun bu silahlar yüzünden ölmesi Amerika’nın iplediği bir olay değil!
 
Onların derdi kendi güvenlikleri! Sanırız “bu sebep” operasyona destek verenler açısından büyük bir hayal kırıklığından başka bir şey değildir!
Unutulmamalıdır ısınan Akdeniz sadece Suriye’nin değil bölgedeki öteki ülkelerin özellikle de Türkiye’nin sorunu olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi