Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Muhalefete koz verilmiyor mu?

Muhalefete koz verilmiyor mu?

İKTİDAR 2019 seçimlerini “garantiye almak” için parti içinde “temizliğe” giderken kimi icraatları ile de “muhalefetin özellikle de ana muhalefetin” eline bir hayli koz vermiyor mu?

Mesela otomobillerin “cam filmiyle” ilgili olarak peş peşe alınan kararlar şimdiden ana muhalefetin elinde “önemli bir koz” halini almış bulunuyor.

Ana muhalefetin lideri iktidarın bir süre önce “serbest” bıraktığı cam filmini bir yıl sonra “yasaklamak” suretiyle vatandaşı sıkıntı içine soktuğunu öne sürüyor.

“Güvenlik gerekçesi” ile cam filminin yasaklandığını iddia eden iktidar sözcülerine, “Bir yıl önce güvenlik sorunu yok muydu?” sorusunu yöneltirken, vatandaşlara da, “Sandıkta bunun hesabını sormalısınız” diyor.

Diğer konularda seçmenlerle “iletişim kurmakta” hayli zorlanan ana muhalefet “cam filmi” konusunda başarılı olabilir.

Çünkü cam filmi yüzünden canı yanmış bir hayli seçmen var.

Yani bu konudan bizar olan çok kişi bulunuyor. Hele yasağın konulduğu günün sabahına hemen “ ceza kesilmesine” başlanmasının “ana muhalefet ile seçmeni” birbirine bir hayli yaklaştıracak bir adım olduğu inkâr edilebilir mi?

Kuşkusuz ana muhalefet “cam filmi” konusunu sahiplendiği gibi TEOG ’un kaldırılması konusunu da sahiplenirse “canı yanan seçmen” kitlesi ile daha sıcak bir iletişim kurabilir.

15 yıldır Milli Eğitim ’de “sürekli arayış” içinde olan iktidar, seçmeni “canından bezdirmiş” durumda.

Çocuğunun “nitelikli bir lisede” okuması için bir sürü hazırlık yapan vatandaş son anda alınan kararlar ile “ortada kalıyor” ve adeta ne yapacağını “kestiremez” hale geliyor. Evet, iktidar attığı adımlar ile muhalefetin eline bol bol koz veriyor.

Kimi iktidar yandaşları bunu “gizli bir el” olarak tanımlamaya çalışsa da bu tür “yamuk icraatların” ardında doğrudan doğruya iktidarın kendisi bulunuyor.

Bize kalırsa hiç “gizli bir el” diye topu başka yerlere atmaya çalışmamalılar.

Bu tezi çok sahiplenirlerse bu defa ortaya, “Gizli bir el ile başa çıkamayanlar ülkenin öteki sorunlarının altından nasıl kalkarlar?” sorusuna cevap aramak zorunda kalabilirler.

Ana muhalefet bir de bu konuyu “diline dolarsa” iktidarın çekeceği var demektir.

Sahi durduk yerde 2019 öncesinde “cam filmi gibi bir sorun” üretmeye ne gerek vardı? İddia ettikleri gibi mesele “güvenlik” idiyse bir yıl önce “akılları” neredeydi? Muhalefetin eline çok koz veriyorlar çok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi