Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

'Rahatsız olsanız da olmasanız da yapacağız!'

'Rahatsız olsanız da olmasanız da yapacağız!'

Sayın Cumhurbaşkanımız çok net söyledi ve son noktayı koydu; "Nükleer birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi de yapacağız. Derdimiz, bu enerjiyi kilowatt/saatte ne kadar ucuza ulaştırırız... Elektrik santrallerinin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum... İnşallah yıl sonuna kadar 1191 adet toplam 2132 megawatt'lık elektrik üretim tesisini daha devreye alacağız. Böylece sadece 2017 yılı için 8222 megawatt'lık tesisi ülkemize kazandırmış olacağız. Böylece yeni bir rekora daha imza atmış oluyoruz"...

Sevgili dostlar, “kullanım ömrü” dolduğu için 2022’de devre dışı kalacak santrallerini “nükleerden çıkıyorum, siz de yapmayın” diye bize pazarlayan başta Almanya gibi ülkeler cevaplarını çok net aldılar! DURMAK YOK, YOLA DEVAM! TÜRKİYE, NÜKLEER ENERJİYİ GEREKTİĞİ GİBİ KULLANACAK!

Bu noktada sürekli karamsarlık pompalayan “yabancıların” aslında raporlarında ne yazdıklarına gelelim... Önümde çok ciddi bir uluslararası kuruluşun 2030 projeksiyonu duruyor. Rasyonel, objektif ve “siyasetten arındırılarak” yazılmış bir rapor. Türkiye için tahmin çok net; 2.9 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklük ile Türkiye dünyanın 9 ila 12. büyük ekonomisi arasında yer alacak... Bu raporlardan sadece biri, Türkiye hakkında “olumsuz” konuşanların dahi yazdığı birçok olumlu rapor var! Yorumu size bırakıyorum!

Sevgili dostlar, Sayın Erdoğan’ın iktidara geldiği ilk günden bugüne verdiği mücadele sonucu bu topraklara yaptığı en büyük katkılardan biri de ekonomi alanında gerçekleşti... Kapana kısılan “ekonomik dinamikleri” kırdığı kapandan kurtulma yoluna soktu ve 2008 döneminde “IMF ile anlaşmayarak 1839’da giydirilen dar elbiseyi yırttı... 2008’den beri bu toprakların gerçek sahipleri kendilerine YENİ BİR ELBİSE dikiyorlar ve 2023 hedefleri yolunda ilerliyorlar... Cumhuriyet tarihinin ve hatta son 200 yılın atılan en önemli adımıydı 2008’den sonra YOLA KENDİ bildiğimiz gibi devam etmek... Sonuç ortada; o günlerde 22-25 bandında olan faiz 4.61’e kadar gerilerken tarihimizin “en noktalarını” test ettik... SONRASINDA EN BÜYÜK SALDIRIYA UĞRADIK AMA AYNI “EN NOKTALARINI” HER ALANDA YENİDEN TEST EDECEĞİZ HATTA YENİLERİNİ YAKALAYACAĞIZ!

Sevgili dostlar, bir ülkede ekonomik istikrar iki önemli unsura dayanır; LİDERLİK ve SİSTEM... Türkiye’de de aynen böyle oldu, LİDERLİK toprağın gerçek sahipleri ile SİSTEM’i kurdu ve güven, istikrar, üretim ortaya çıktı... Artık yeni bir Türkiye var ve atılan adımların arkasındaki LİDER, 2023’e kadar atılacak adımların da garantisi, itici gücü...

Sonuç:Piyasalardaki dalgalanmaları “algılamanızın odağı” yaparak moralinizi bozmalarına izin vermeyin. 2023, “YENİ BİR EKONOMİK PARADİGMA” aslında YENİ EKONOMİK AKLIN gelişimi ile hayata geçiyor geçecek... Bu akıl ve ortaya konan LİDERLİK, “kalıpların içine hapsedilen Türkiye’yi” yeni bir noktaya taşıyor ve “yeni paradigma” şekilleniyor… HEDEF ÇOK AÇIK; 2.2-2.9 TRİLYON DOLARLIK BİR EKONOMİK BÜYÜKLÜĞE ULAŞMAK VE GERİDE KALAN 13 YILDA YAKALANAN 3 KATTAN FAZLA BÜYÜMEYİ TEKRAR ETMEK! Yeni bir yol açıldı ve inanın bu yolda 2.9-3 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşmak zor değil!

Son söz:Anlık dalgalanmalara değil, uzun vadeli trendlere bakarak analiz-sentez döngüsü kurmak daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Bulut Arşivi