M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Nurculukta Fraksiyon Olmaz

Nurculukta Fraksiyon Olmaz

ÜNİVERSİTELİ dindar ve temiz gence sordum, siz hangi cemaate mensupsunuz? Risale-i Nur talebesiyim dedi. Ne güzel… Tekrar sordum: “Nurculuğun hangi fraksiyonuna bağlısınız?” Meşveret fraksiyonundanım cevabını verdi.

İşte bu olmadı dedim. Nurculuk parçalanma, bölünme, fraksiyon kabul etmez. Birlik ve Beraberlik grubundanım demeliydiniz.

Nurculuk fraksiyon mraksiyon kaldırmaz.

Nurculukta bölünme, parçalanma, hizipleşme, gruplaşma, çekişme, rekabet, tartışma olmaz.

Bütün Nurcuların, Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesi içinde tek bir grup/meşreb olması gerekir.

Üstad hazretleri ittihad-ı İslama, uhuvvete, tesanüde çok önem verirlerdi.

Gerçek ve iyi bir Nurcu, bırakın Nurcuların bir kısmını ötekileştirmek, Nurcu olmayan Müslümanları bile ötekileştirmez ve dışlamaz.

***

Başı açık Feministlerden çekinmeyiniz. Siz başı örtülü, sözde tesettürlü Feministlerden korkunuz.

***

Yeni kanunlara göre bir koca, karısını birlikte olmaya zorlayamıyor. Zorlarsa karısına tecavüz etmiş ve ağır suç işlemiş oluyor.

Şunu mu demek istiyorlar?.. Karın seninle yatmak istemiyorsa devletin resmî izin ve ruhsatıyla çalışan yasal genelevler var. Oralarda, üzerinde TC başlığı olan vesikalı seks köleleri var. Bu işten KDV ve gelir vergisi alınıyor ve devlet bütçesine konuluyor. Diyanet Başkan yardımcısı hanım bile maaşını bu bütçeden alıyor. Git oralara, hijyenik, KDV’li seks yap!..

***

Elinde hürriyet, fırsat, imkan olduğu halde, yapması üzerine farz olan nehy-i münkeri yapmayan, kötülükleri kötülemeyen, engellemeye çalışmayan kimseler dilsiz şeytandır. Allah hiçbir din alimini, ziyalı Müslümanı bu rezil duruma düşürmesin.

***

O herifin sıfatlarını ve özelliklerini sayayım: Yalancı, müfteri (iftira eden), fitne ve fesatçı, dinsiz, densiz, haram yiyici, haysiyetsiz, alçak, rezil, fâcir-i mütecâhir (büyük günahları açıkta açıkça küstahça işleyen), kendini beğenmiş, burnu Kaf dağında, mağrur ve mütekebbir, münafık, çok cahil olduğu halde her şeyi bildiğini sanan, leş kargası, sırtlan…

***

O kadın, işine gelmeyen mütevatir, manen mütevatir sahih hadisleri inkar ediyor. Kur’andan sonra kitapların en doğrusu olan Sahih-i Buharî’de mevzu hadis olduğunu iddia ediyor. Böylesine bozuk bir inanca sahip olan o kadına itimat ve hüsn-i zan etmeyiniz.

***

Birine: Bu fakir faziletli, meziyetli, iyi bir Müslüman değilim ama seninle sidik yarışı polemiği yapacak kadar da beyinsiz değilim. Benden uzak ol, ne halin varsa gör.

***

O ünlü anlı şanlı genelevler imparatoriçesi madam, müesseselerinde Hıristiyan fahişe çalıştırmazmış. Bir Hıristiyan sermaye kadın TC’den vesika alıp iş için müracaat edince, önce müftülüğe gönderirmiş, Müslümanlığa geçirtir ve ondan sonra işe alırmış. (Sabah gazetesinde çıkan başlıklı yazıyı mutlaka okuyunuz ve okutunuz. /SABAH BİR GENELEV POLİSİNİN İTİRAFLARI/)

***

Müslüman kodamanların bazısına: Câhil ve ham bıraktığınız, holigan ve militan olarak yetiştirdiğiniz, zombi haline getirdiğiniz, harcadığınız, ayakta uyuttuğunuz zavallı gençlerin vebali sizin üzerinizdedir.

***

Yolda durdurup bu fakiri kucaklayıp “Yazılarınızı yirmi yıldır okuyorum ‘Şevki’ beyciğim… Şimdi hangi gazetede yazıyorsunuz?..” diyen adama acısam mı, kızsam mı, yoksa hiçbir şey yapmasam mı?

***

Para, zenginlik, diğer dünya şehvetleri, ün, alkış, itibar, yedi yıldızlı lüks hayat onu iyice sarhoş etmiştir. Uyanması, ayılması çok zordur. Ancak ölünce uyanacaktır. Tabiî ki, çok geç kalmış olarak…

***

Fâsık bey, adam başına 400 liraya yemek yenilen bir restorana gitmiş. Önüne gelene, şecaatini anlatıp duruyor. Kapıda kuyruk varmış, şef garson onu tanıdığı için arka kapıdan içeriye hemen almış, dekor çok güzelmiş, tabağı yüz elli liraya ana yemek yemiş, yemekten sonra kup griyye almış, Assam Yunnan karışımı çay içmiş… Bu adam hem müsrif, hem sefih, hem de görgüsüzdür. Kibar ve görgülü insanlar, fâsık olsalar bile herkese, yedikleri yemekleri ballandıra ballandıra anlatmaz.

***

Bu soğukta yarı çıplak, memelerinin yarıdan fazlası açıkta dekolte kıyafetle resim çektiren o ünlü zilli kadın için: Zatürre ol da belanı bul emi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi