M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Kısaca

Kısaca

* Müslümanlar tek bir Ümmet olmazsa, bu Ümmetin başında, kendisine biat ve itaat edilen râşid bir İmam bulunmazsa ne olur?.. İşte bugün olduğu gibi olur.
* Fakirin maddî gücü ve imkânı yok. Yine de Kudüs için bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bu konuda ileride tafsilatlı (ayrıntılı) bilgi vereceğim.
* İsrail’e yatırım yapanlar çok zarar edecektir. Bu zarar edeceklerin içinde öncelikle birtakım Arap devletleri vardır.
* 2022’ye kadar Ortadoğu’nun ve dünyanın allak bullak olacağını tahmin ediyorum.
* Müslüman gençler, askerlik konusunda hazırlıklı olsunlar, alabilecekleri kadar tedbir alsınlar.
* Her Müslüman, sabahleyin üç kere, akşam üç kere Besmele Duasını okusun. BismillahirRahmanirRahim… Bismillahillezi lâ yadurru…. (Devamını ciddî ve mufassal dua kitaplarında bulup ezberleyiniz.)
* Üç yüz kelimelik Türkçe bir metni okuyup anlayamayanlara laf anlatmak mümkün değildir. 
* Hastahaneye yürüyerek, bilinci açık olarak gitmiş. MR’lar, tahliller, tedaviler, biopsiler vs sonunda yoğun bakıma düşmüş, bilinci kapanmış.
* Son gittiğim börekçiye 10 üzerinden 5,5 not verdim. Un var, yağ var, peynir kıyma ıspanak var, fırın var… Peki, bu adamlar niçin, en azından 7-8 not alacak lezzetli börekler pişiremiyor?
* Bundan sonra ABD’ye dış düşman gerekmez. İçindeki ahmakların ve dengesizlerin vereceği zarar onu yıkmaya yeter.
* Rivayete göre Arabistan medyasına talimat verilmiş, Kudüs konusunda İsrailin ve ABD’nin aleyhinde yayın yapmayınız denmiş.
* Kaza-i mübrem gelince gözler görmez olurmuş.
* Şeriat, din, iman elden gidiyor, o kadıncağız Feminizm yapıyor; işine gelmeyen sahih hadisleri inkar ediyor.
* Hastalandığınız zaman, mümkünse tenha bir yerde ihlasla üç, yedi, on bir defa Fâtiha okuyunuz, âmin dedikten sonra her defasında nefesinizi içinize çekiniz. Kur’an şifadır, faydasını görürsünüz.
* Üstteki paragrafta yazdığıma itiraz edecek ateist, pozitivist, materyalist kişiye: Japon Doktoru Emeto’nun “Suyun Kristalleri” kitabını oku, ondan sonra konuş.
* Onu epeydir görmemiştim. Geçen gün gördüm, üç sene önce gördüğüm yerde otlamaya devam ediyordu. 
* Sefalet içinde yaşayan aç adam, iki bin liralık cep telefonuna kontör alacakmış, yardım istedi, vermedim.
* Arap turistler uçağa binmeden önce apronda namaz kılmışlar, birkaç dakikalık gecikme olmuş. Bizim militan ve müseccel ateistler ateş püskürüyor. Laikliğe aykırı imiş? Şapka yüzünden nice mâsum vatandaşı idam etmek laikliğe uygun muydu? Ezan-ı Muhammediyi yasaklamak, Ayasofyayı kapatmak laiklik miydi?
* Bir lise müdürü öğrencilerin namaz kılması için baskı yapıyormuş. Bu zatı tebrik ediyorum. Büyük Britanya kolejlerinde, 1944’ten bu yana, derslere başlamadan önce okulun kilisesinde toplanıp ayin ve ibadet yapmak mecburîdir. Sultan Abdülhamid zamanında, Galatasaray Sultanîsinde (lisesinde) bütün Müslüman öğrencilerin vakit namazlarını, okulun büyük camiinde cemaatle kılmaları zorunlu idi.
* İğrenç müstehcen yayın yaparak halkın ahlakını bozan kaltabanlara: Allah belanızı versin!
* Dinimizin kötü gördüğü münker işleri yapanları, yasal sınırlar içinde tenkit etmeyen, önlemeye ve engellemeye çalışmayan sahte dindarlara: Size yazıklar olsun!.. Yapmanız gerektiği, yapabileceğiniz halde emr-i mâruf ve nehy-i münker vazifenizi ihmal ettiğiniz, savsakladığınız için siz de o ahlaksızlar kadar, belki onlardan fazla ahlaksızsınız. 
* Resulullah Efendimiz, emr-i mâruf ve nehy-i münker farzını tâtil ve terk eden Müslüman bir toplumun başına azab ineceğini haber vermiştir. (İhyâu Ulûmi’d-Din’in Emr-i Mâruf bölümünü dikkatle okuyunuz.)
* Bir Atatürkçüye: Gevezeliği ve zevzekliği bırak da 1938’de, M. Kemal Paşa, Dolmabahçe Sarayına çağırdığı ve baş başa görüştüğü İngiltere büyükelçisi Sir Percy Loraine’den ne istemişti, bu sualin cevabını ver. (Elçinin hatıralarında yazılıdır.) Bu konuda susmaya hakkın yoktur.
KONFERANS: Bu akşam saat 19’da Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde (Semiha Şakir c. 15 Temmuz meydanı) bir sohbet yapacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi