Saadet yönetiminde en ilginç isim

Saadet yönetiminde en ilginç isim

Saadet Partisi'nin yeni GİK listesinde en büyük sürpriz Oğuzhan Asiltürk..Zira, Asiltürk, başından bu yana Numan Kurtulmuş'a karşı duran bir isim.

Eski Başbakan'lardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Dr. Fatih Erbakan ve küçük kızı Elif Erbakan Altınöz'ün Saadet Partisi'nin yeni yönetimine girmeleri 'Kurtulmuş'tan sonra sıra Fatih Erbakan'da' kulislerine yolaçtı, siyasi kulislerde.

Saadet Partisi'nin yeni GİK listesinde en büyük sürpriz kuşkusuz Oğuzhan Asiltürk..

Zira, Asiltürk, başından bu yana Numan Kurtulmuş'a karşı duran bir isim. Kurtulmuş'un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına muhalefet eden Asiltürk, son kongre sürecinde de Kurtulmuş'un karşısında durdu. Hatta Kurtulmuş Genel Başkan seçildiği takdirde partiden ayrılacağı kulisleri bile yapıldı. Oğuzhan beyle birlikte Celal Asiltürk de yine GİK'e girmeyi başaranlardan..

Ancak öyle anlaşılıyor ki, Kurtulmuş ve Asiltürk istemeye istemeye de olsa bir masaya oturtuldular..

Listede eski genel başkan Recai Kutan da unutulmamış, vefanın sadece İstanbul'da bir semt adı olmadığı Saadet'in yeni yönetimince de benimsenmiş..12 Eylül sonrasında siyasi yasaklar bitene kadar Milli Görüş çizgisinin yükünü sırtlayan Ahmet Tekdal da es geçilmemiş, Ayşenur Tekdal'la birlikte...

Eski Bakanlardan Ahmet Cemil Tunç, Cevat Ayhan, Fehim Adak, Lütfi Esengün, Musa Demirci, Sacit Günbey, Şevket Kazan, Teoman Rıza Güneri, Dr. Ahmet Demircan listedeki yerlerini almışlar...

Eski milletvekilleri Dr. Ertan Yülek, halen İstanbul'da noterlik yapan Fethullah Erbaş, Fikret Karabekmez, Hayrettin Dilekcan, Hüsamettin Korkutata, Lütfi Yalman, Mustafa Kamalak, Necmettin Aydın, Osman Yumakoğlulları, Prof. Dr. Oya Akgönenç, Suat Pamukçu, Şeref Malkoç, Temel Karamollaoğlu, Turhan Alçelik, Veysel Candan, Yakup Budak, Yasin Hatiboğlu, Zülfikar Gazi yeni dönemde GİK'te görev alacak isimlerden..

Listeye genel olarak bakıldığında, Saadet Partisi'ne bugüne kadar getirilen eleştirilere fazlaca da itibar edilmediği görülüyor.

Örneğin, listenin farklı yerlerine serpiştirilen isimlerin dışındaki büyük çoğunluk yine 'Ak saçlılar' diye tabir edilen isimlerden oluşuyor..Bu isimlerden faydalanılamaz mı? Elbette her zaman yararlanılır, tecrübeli ve duayen politikacılardan...Ama sanki Numan Kurtulmuş'un genel başkan seçilmesiyle birlikte yönetimin de buna paralel olarak daha çok gençlerden kurulu olacağı gibi bir hakim beklenti vardı...

Bu olmadı..

Saadet bu noktadan sonra ne yapar, peki?

Bu da tamamen Numan Kurtulmuş'a bağlı..

Kurtulmuş, Başkanlık Divanı'nı istediği gibi oluşturabilirse, yönetime yeni bir dinamizm kazandırabilir..

Peki ya sizce?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi