Turgay Şeren

Turgay Şeren

Youla’yı tutamadılar

Youla’yı tutamadılar

Galatasaray’ın yediği bir ilk gol var. Futbol tarihinde ben böyle rakibi serbest bırakıp, ona hiç müdahale etmeyip kalesinde golü gören takıma rastlamadım.. Youla topla geldi, Emre ve Meira, Youla’nın etrafında sanki afyon yutmuş gibi dönmeye başladılar. Arkadan onlara kaleci Sanctis de katıldı. Oldu mu üç kişi, yani üç Galatasaraylı, bir tanesi kalecisi, iki tanesi defans oyuncusu Youla’yı durduramadılar. Ve top tıngır mıngır kaleye gidip Eskişehir’in golü olarak Galatasaray kalesine girdi.

Golden sonra ne beklenir? Sarı-kırmızılı takım toparlanacak, ayağa pas oynayacak, oyunu kanatlara yayacak ve rakip kalede gol arayacak. Ama o Galatasaray’ı bulmak dün akşam çok zordu. Rakip defans aynı Galatasaray’ın yaptığı hatayı tekrarladı. O ana kadar da Eskişehirspor defansı Serdar’la, Luce’yle ve Tayfun’la çok iyi oynuyorlardı. Kaleci de uzun boyuna rağmen Ayhan’ın vurduğu topu üstünden sektirince Galatasaray çok kötü, hatta berbat oynadığı ilk yarıda beraberliği kurtardı.

Gelelim ikinci yarıya; bir sürü olayların yaşandığı ikinci yarıya... Kewell, rakip defansın arkasına Baros’a uzun bir pas verdi. Baros, herhalde futbol değil de voleybol oynadığını hatırladı. Binlerce kişinin önünde topu sol eliyle düzeltti ve Galatasaray’ın ikinci golünü attı. O yardımcı hakem niçin oradadır. Bu tip olayları görmek için değil mi? Fırat Aydınus, “ben çok iyi hakemim” diyor herhalde. Dün akşam gözlerinden rahatsız mıydı ki o pozisyonları göremedi. Ve Eskişehirspor bu golle yenilmiş olsaydı yazık kere yazık olurdu.

Zaten dün akşam Galatasaray’ın kazanacak hali de yoktu. Ümit Karan’ın ayağına çarpan frikik topu Sanctis’in kalesine girince ortalık karıştı. Galatasaraylılar ofsayt diye ayağa kalktı. Ama şimdi sormak lazım o ayağa kalkanlara. Top Ümit Karan’ın ayağına çarpıp Galatasaray kalesine girdiyse bu pozisyon ofsayt mı olur diye. Zira kendi oyuncusu golü atmıştır. Bunu kiminle isterse tartışırız...

Gelelim maç 2-2 olduktan sonra sarı-kırmızılıların maça asılışına... Hakem, Arda’ya yanıma gel diyor, Arda eliyle hayır sen gel diyor. Bakın Galatasaray’da disiplin nerelere gelmiş. Saymaktan ben sıkıldım hakem beş mi altı mı ne sarı kart gösterdi. En sonunda takım kaptanı olacak Ayhan, ters bir hareket yapınca ikinci sarıdan kırmızı kart görüp gelecek hafta takımını yanlız bıraktı. İşin doğrusu şu; Galatasaray defansı bir tek oyuncuyla baş edemedi. Kim mi Youlayla.. Hiç kimse bahane aramasın, Eskişehirspor bu yıl birinci lige çıktı ve Rıza ile birlikte tutunmaya çalışan bir takım. Dünkü maçta Galatasaray’dan ne eksiği vardı: Bana göre fazlası vardı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi