Kemal Belgin

Kemal Belgin

Aslanlar gibi...

Aslanlar gibi...

YUKARIDAKİ başlık hem maçı büyük farkla kazanan Beşiktaş için, hem de düşmesi neredeyse kesinleşmiş gibi görünen ve de buna rağmen ciddi bir mücadele veren Karabükspor içindir.

Açalım... Beşiktaş için artık ülke sınırları içinde iki kupa ve de önündeki Bayern maçı vardır. Yol kısalmış, dolayısıyla da ciddiyet bütün haşmeti ile karşısında durmaktadır. Baktım sahaya tandemi yine değişik bir Beşiktaş çıktı. Atiba yine tek başına savunmacı gibi idi, Oğuzhan ve Talisca ki, hep eleştiriyorum, sahadaydılar. Ön tarafta ise Love hâlâ yedek kulübesinde oturuyordu. Bu kadroya karşı çok elemanını kaybetmiş Karabükspor tam bir takım gibi mücadele veriyordu. Sadece hücum bloğunda çok etkisizdiler. Oralara kadar Beşiktaş’ın orta alan direnci zafiyeti sebebiyle taşıdıkları topları bir türlü net pozisyona sokamadılar.

Bir korner atışından ki, Gökhan Gönül bunu bu ülkede en iyi yaban oyuncudur, ön direkten arkaya kafayı bıraktı ve Pepe tabelayı değiştirdi. Sonra Talisca’nın üç postada ama attığı nefis golü gördük. Bütün bunlara rağmen Karabükspor’da maçı bırakmak gibi bir gevşeme görülmedi.

Ve de baktık ki Şenol hoca rakibin ciddiyetini gördüğünden Oğuzhan’ı kenara alıp Medel’inAtiba’nın yanına, Medel’in yerine de Vida’yı sahaya sürdü. Ve de Negredo kenara gelerek yerini Love’e bıraktı. Bu iki değişiklik çarpıcı idi. Ve goller peş peşe gelirken bunların içinde Love’e ait iki golün bulunması da Beşiktaş’ın yarınlardaki başarı sinyali olarak kabullenilmelidir. Bu arada Love ve Talisca’nın aynı anda oyunda olmaları acaba rakibin hem enine, hem de dikine açılmasında rol oynadı mı? Bence Beşiktaş için bu çok önemlidir ve devamı olup olmayacağına bakacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi