Turgay Yener

Turgay Yener

Koru’ya gösterilen tolerans Taşgetiren’den neden esirgendi?

Koru’ya gösterilen tolerans Taşgetiren’den neden esirgendi?

Gazetenin özgürlük anlayışı mı değişti yoksa gazete yönetiminde “Fehmi Koru ile baş edemeyiz” korkusu mu var?

Bilemiyoruz.

O dönemde Ahmet Taşgetiren, toplumun geneli tarafından fazla da yadırganmayan ölçülü bir eleştiri getirmişti Başbakan’ın politikalarına karşı…

Konuyla ilgili şu an yaygın olan genel kanaat “Köprünün altından çok sular aktı ve Başbakan, bugün tekrar Ahmet Taşgetiren’le paralellik arz eden bir noktaya geldi bile.”

Burada benim vicdanımı rahatsız eden esas mesele; şu ya da bu şekilde gazete yönetiminin Koru’ya gösterdiği toleransın binde birini, taa kuruluşundan beri gazetenin başyazarlığını yapan Taşgetiren’e göstermemesi.

Bunun nedenini sorguladığımızda karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor:

Efendim gazete yönetimi şöyle düşünmüştür. “Ahmet Taşgetiren garibandır. Ölçülüdür, sesini fazla yükseltemez. Köşesine çekilir. Çirkeflik yapmaz. Onu pek savunan da çıkmaz. Savunsa savunsa sadece Vakit gazetesi savunur. Bir de Ahmet Taşgetiren mütevekkil bir adamdır, kaderine razı olur, sineye çeker.

Oysa Fehmi Koru öyle mi?

Elinden gelen her şeyi yapar, gürültü çıkartır. Ahmet Taşgetiren gibi tevekkül etmez. Özel ilişkilerini devreye sokar. Bilderbergciler’le bile aralarına katılana kadar mücadele etmişti. Onun için Koru’yla uğraşmaya gelmez!”

Tablo bu.

Şimdi dönelim Koru’nun mukayesesine:

Koru’nun eleştirisi, Taşgetiren’in eleştirisine göre orantısız, çok daha ağır ve çok çirkindi. Yenilir yutulur tarafı yoktu.

Koru, Başbakan’a, “Obama gibi geldiler Bush gibi oldular” ithamında bulundu.

Obama daha başa gelmemişken, Fehmi Koru nasıl böyle bir yargıda bulunabilir, anlamak mümkün değil.

Neyse, kronolojik hatayı görmezden gelelim.

Ağzından çıkanı kulağı duymazcasına insafsız izansız bir eleştiri yaptı…

Nasıl mı?

O Bush ki;

Afganistan’da kadın, çocuk, yaşlı, erkek demeden binlerce Müslüman’ı katlettirdi, namusları kirlettirdi ve zulme hâlâ devam ediyor.

Irak’ta 1 milyondan fazla insan öldürttü, 3 milyon insanı da göç ettirdi. Ölen ve göç eden sayısı da her geçen gün artıyor.

Somali’de istikrarlı bir düzen kuran Müslümanların üzerine Etiyopya’yı saldı ve asker göndererek, oradaki masum halkı ve haneyi tarumar etti.

İsrail’e sınırsız destek vererek, daha çok Filistinli katlettirdi, hâlen de katlettiriyor.

Komutanları, Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirdi.

Her gün ‘İran’a vuracağım’ tehditleriyle, dünyanın psikolojisini bozdu.

Türkiye’nin baş belası olan PKK’nın askerlerimize ve vatandaşlarımıza kurşun sıkmasına örtülü destek verdi...

Ha bu arada Koru, Obama’yı ne kadar tanıyor ki!

Daha bugün Habervaktim Dış Haberler Müdürü Nedim Aslan, Prof. Noam Chomsky’e Obama’nın ne olduğunu sormuş, ki Chomsky Bush’u da Obama’yı da çok daha iyi tanıyor.

Obama’nın, Koru’nun pek de öyle algıladığı gibi bir isim olmadığını söylüyor Chomsky. Ne diyor peki: “Obama’yı destekleyenler, bugünkü finans krizinin sorumlularıdır.

Obama’nın Beyaz Saray Sekreteri Yahudi Rahm Emanuel İsrail ve savaş yanlısıdır ama Obama da en az onun kadar İsrail yanlısıdır. Obama’nın etrafındakiler Demokrat Parti’nin sağ kanadını temsil ediyor.”

Fehmi Koru’nun Başbakan’a getirdiği eleştiriyi şimdi nasıl okumalı? Elbette, bir yazarın, düşüncesini gazete yönetiminden bağımsız bir şekilde ifade etmesinde hiçbir sakınca yoktur. Ancak, Başbakan’a bu eleştiriyi başka bir Yeni Şafak yazarı yapsaydı, acaba gazete yönetimi nasıl davranırdı? Ahmet Taşgetiren’in akıbetine uğrar mıydı?

Varın bunun hesabını siz yapın!

Adaletin bu mu medya!

DÜŞÜNCENİZİ HABERVAKTİM TARTIŞMA PLATFORMUNDA BELİRTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Yener Arşivi