Sığınağımız

Sığınağımız

Uluslar arasında sığınağımız vatanımızdır. Vatanımız içinde şehrimiz, mahallemiz, köyümüz ve en sonunda sığınağımız evimiz ve ailemizdir.

Canlılar arasında sığınağımız insanlardır. İnsanlar arasında Müslümanlardır. Müslümanlar arasında yakınlarımız, yakınlarımız içinde ailemiz bizim sığınağımızdır.

Düşmandan dosta sığınıyoruz. Soğuktan eve, elbiseye sıcağa sığınıyoruz.

Çocuk çevreyi tanımaya başladığında her şeyden ana kucağına sığınıyor.

Deprem gibi felaketlerin hemen ardından baba ocağına veya devlet babaya sığınıyoruz.

Yeraltında meydana gelen çatlaklar sebebiyle depremler olduğunda bazen on, yüz, bin, on bin, yüz bin insanın ölümüne sebep olur.

Din çatlamalarından meydana gelen sarsıntılarda ise Hitler çatlağıyla beş milyon insan öldürülüyor, Siyonizm çatlağıyla milyona yakın Müslüman öldürülüyor.

Amerikan çatlağıyla Irak’ta Afganistan’da, Güney Amerika’da, Vietnam’da, Japonya’da elli yılda elli milyon insan öldürülüveriyor.

İnsanımız sığınacağı yeri biliyor.

Dostumuz ve müttefikimiz diye yanına yaklaşmaya çalıştığımız başımıza çuval ördüğünde bundan keyf alan insancıklarımız da bizim çatlaklarımız.

“Başımıza çuval örüyor ama bize askeri malzeme de veriyor” diyebiliyorlar.

Biz “Hayy” hattında yürüyoruz. Ana rahminde bize can veren “Hayy” olan Allah’tır. Kabre kadar her nefes alışverişimizde, her göz açıp kapamamızda “Hayy” olan Allah’a muhtacız. O “Hayy” olan Allah’ın hayat bulmamız için bize gösterdiği sıratı müstakim=peygamberlerin dosdoğru gittiği “Hayy” hattında bir ömür boyu yolculuk yapacağız.

Ancak selli dereye, yelli bele, fay hattına ev yapmadığımız gibi elli yılda elli milyon insan öldüren çatlaklarla da dost olamayız.

“Hayy” hattında Peygamberler yolunda yürüyen her türlü sarsıntıyıa dayanıklı adam lazım.

Bize depreme dayanıklı evden önce depremlere ve sarsıntılara dayanıklı adam lazım.

Hani imanlı bir doktor hastanın sahibine “Tıbben tedavisi mümkün değil ama Allah’tan ümit kesilmez” diyor.

İnanmayan doktor da: “Tıbben yapacağımız bu kadar ama ümit kesilmez” diyor.

İkisi de ümit kestikleri hastalardan iyi olanları gördüler de onun için “Ümit kesilmez” diyorlar. Ancak Allah’ı işin içine karıştıran gerici oluyor.

Biz, Hayy hattında yürürken sel hattına, yel hattına, fay hattına karşı tedbir alırız. Hayy olan Allah’ın Baki, Firavun, Nemrut, Karun, Haman gibilerin fani olduğunu, bu küfür öncülerinin sahip oldukları gücün, Allahın kudreti karşısında sinek kanadı kadar değeri olmadığına inananlardanız.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi