Kazandı; ama fıtık etti!..

Kazandı; ama fıtık etti!..

Evet, derbiyi kazanan Fenerbahçe oldu..
Haftaya 2. sırada giren Beşiktaş, Trabzonspor’un Kayseri’de berabere kalarak 2 puan kaybetmesinden sonra liderlik için geldiği Kadıköy’de umduğunu bulamadı.. Defans ağırlıklı bir şekilde maça çıkan Denizli’nin talebeleri, Aragones’in tek ön liberolu Fenerbahçe’si karşısında kaybetti.. Son yıllarda izlediğim en heyecanlı derbilerden biriydi Fener-Beşiktaş maçı..
Adeta nefesler tutuldu.. Hele de maçın sonlarına doğru topun bir o kalede, bir öteki kalede olması, heyecanı üst sınırlara taşıdı.. Luis Aragones, bu maçın önemini kavramış olmalı ki, elindeki ürün çerçevesinde ofansif bir takım çıkardı sahaya!.. Buna mukabil Denizli, Holosko gibi sprinter bir forveti yedek kulübesinde oturtarak bana göre maçın kaderini etkiledi..
Holosko’suz Beşiktaş, yanmayan muma benziyordu.. Denizli gibi tecrübeli bir hoca böyle hatayı nasıl yapar?.. Yine temcit pilavı gibi Ertuğrul Sağlam muhabbetine gireceğiz.. Ertuğrul’un ardından tef çalanların, Mustafa Denizli’ye ne demeleri gerekir?.. 0nu da siz bulun artık..
Fenerbahçe derbilerde başarılı.. “Görünen köy kılavuz istemez” misali durum böyle.. Ancak Fenerbahçeli futbolcuların kaçırdığı goller inanılmaz boyutta!.. Güiza, bu maçta nefis bir aşırtma gole imza attı.. Ama en az 3 adet % 100’lük pozisyonu da harcadı.. Hele Carlos’un ortaladığı topu ayaklarına dolaştırıp içeriye itememesi var ki; inanın komedi.. 0 topu, bırakın futbol oynayan idmanlı bir elemanı, yoldan geçen herhangi bir adam bile gol yapabilirdi..
Fenerbahçe çok pozisyon buldu.. Beşiktaş ise müsabakada 55-60 dakika 10 kişi oynamasına rağmen Fenerbahçe kalesinde sıkıntı yarattı.. Attığı tek golün dışında hakemlerce ofsayt sayılan 2 de gol bıraktı Fener kalesine!.. Pozisyonların ofsayt oldukları doğru, ancak Fener defansı o toplara nasıl vurduruyor, o da ayrı hikâye..
Semih’in sakatlığından dolayı oynayamamış olması, Fener’in handikapıydı.. Eğer Semih’li bir Fenerbahçe izleyebilseydik, maç daha da farklı bitebilirdi.. En azından Güiza’nın gevelediği bir iki topu ağlara itebilirdi Semih..
Tabiî Fener göbekten çabuk deliniyor diyoruz ama Beşiktaş’ın da defansının Fenerbahçe gerilerinden çok da iyi olduğunu söyleyemeyiz.. Zapotocny ile Gökhan Zan!.. Bu ikili bir türlü uyum sağlayamıyor.. Hatırlayın Ukrayna’daki Metalist Kharkiv müsabakasını.. Bu ikili o maçta da Beşiktaş’ı yakan isimlerin başında gelmişti.. Demek ki bu futbolcuların kimyaları birbirlerine uymuyor.. Hakem Bünyamin Gezer, genelde iyi bir maç yönetti.. Roberto Carlos’un volesinin direkten dönmesine müdahale etmek isteyen Güiza’nın Gökhan Zan tarafından yaka paça indirilmesi, hakeme göre göğüs göğüse mücadele olarak algılandı.. Penaltıya da hükmedebilirdi hakem!.. Yine Cisse’nin ilk sarı kartının yanlış olduğunu düşünüyorum.. Öteki kararlarında ise pek defosu olmadı.. Neticei kelâm; Fenerbahçe Beşiktaş’ı 2-1 yendi yenmesine de, 10 kişilik kara kartal da postu kolay deldirmedi.. Siyah-Beyazlılar, hovardaca gol kaçıran F.Bahçe’yi eğer 11’e 11 yakalasaydı, Saracoğlu tribünlerinin Sarı-Lacivertli müdavimleri belki de sevinemeden evlerinin yolunu tutarlardı.. Kazanan Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz.. Bir tebrik de 10 kişi kalmasına rağmen ataklarına cesurca hız veren Beşiktaş’a!.. Ama en büyük tebrik ise küfürsüz maç izlemeyi hayata geçiren Fener taraftarlarına..
∞∞∞
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “HAYATIN İÇİNDEN” programının bugünkü misafirleri, otomotiv sanayiinin önde gelen simalarından işadamı Mehmet Küçük ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi 0sman Atalay..
Saat: 17.05-18.30 “www.lalegulfm.com..”
∞∞∞
BİR NOT DAHA: Bugünkü radyo programımdan önce TV 5’te olacağım.. Yıldız Konal Süslü Hanımefendi’nin hazırlayıp sunduğu, saygıyı, sevgiyi ve temel ahlâk dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefleyen “BİZİMHANE” programına katılacağım.. Programın bir diğer misafiri İlahiyatçı Abdülhalik Selman Hoca.. Saat: 15.00 www.tv5.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi