Güle güle Mehmet Atalay...

Güle güle Mehmet Atalay...

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 5 yıl 9.5 ay süren görevinden istifa etti.. Üstad Necip Fazıl Kısakürek şiirlerinden birinde ne de güzel söylemiş; “Sonunda ne rütbe var, ne de mal..” Öyle ya!.. Koltuk kime baki kalmış?.. Hele de devlet görevi.. Bugün varsın, yarın yoksun.. Tabiri amiyaneyle, işin raconu böyle..
Mehmet Atalay’ı oldukça eski tanırım.. Gazetecilik yıllarından!.. Daha sonra Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a Belediye Başkanı olmasıyla Atalay’ı SPOR A.Ş. Genel Müdürlüğü koltuğunda gördük.. Derken, Ali Müfit Gürtuna zamanında Mehmet Atalay görevinden ayrıldı ve o zaman kendisine Yeni Şafak gazetesi sahip çıktı.. Atalay gazetenin Genel Müdürlüğü görevinde bulundu..
Ve Tayyip Beyin Başbakan olmasıyla da Atalay’ı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü makamında gördük.. Bu görevde de yazının girişinde belirttiğimiz gibi 6 yıla yakın bir sürede kaldı Atalay!..
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile uzun süredir anlaşmazlık içinde olduğunu medyaya yansıyan haberlerde zaman zaman görüyorduk.. Zaten Mehmet Atalay da, istifasına gerekçe olarak şöyle diyor: “Sayın Bakanım Murat Başesgioğlu ile geçinemiyorduk.. Çok şeylerde hep ters düştük.. Çevresindeki insanlar kendilerini çok yanlış yönlendirdiler.. Daha önce istifa edecektim.. Ancak Türk sporu için yapılacak çok şeyler vardı.. Aksamaması için Spor Şûrası’nı bekledim.. Bir başka ifadeyle, Spor Şûrası jübilem oldu..”
Başka bir iddia da, Atalay’ın memleketi Trabzon’a Belediye Başkanı olmak istemesi..
Bu iddiayı kendisi de doğruluyor Atalay ve şöyle konuşuyor: “Genel Müdürlüğüm döneminde Trabzon’a yapılan tesis ve dev organizasyonların yapılmasında etkin rol oynamam Trabzonlu hemşehrilerimi fazlası ile mutlu etmiş olmalı ki beni bu göreve layık görüyorlar.. Ancak bu konuda son söz Sayın Başbakanım’ındır!..”
Evet değerli okuyucularım; ülkemizde maalesef garip şeyler oluyor.. Bakan Genel Müdürle anlaşamıyor.. Veyahut Genel Müdür Bakanla.. Ardından istifalar geliyor.. Kişi eğer vurdumduymaz ise bu sefer görevden alınıyor, vs.. Gerekçe de çoğu zaman “görev gereği” oluyor..
Netice-i kelam; SPOR A.Ş Genel Müdürüyken de, GSGM’nin başındayken de, Atalay’la ilişkilerimiz daima sevgi eksenli ve samimi olmuştur.. Kibar insandı Mehmet Atalay.. Saygılıydı..
Yaşamında ve bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum..
Yolu açık olsun..

HOŞ GELDİN MUSTAFA ÖZCAN..
Hayat böyle değerli okuyucularım.. Biri gider, diğeri gelir.. Çark da devam eder gider.
Ülkemizin önde gelen dış politika yazarlarından Mustafa Özcan bundan böyle gazetemiz VAKİT’te yazacak.. Ne kadar mutlu olduğumu inanın ki tarif edemem.. Zira Mustafa, benim çok kıymetli bir kardeşim.. Mustafa’yla gazetemizin daha da yükselişe geçeceğine inanıyorum.. Sağ olsun ilk yazısında bizden de sitayişle bahsetmiş.. VAKİT gazetesiyle şu anki birlikteliğinin, benim kendisini MÜSİAD Fuarı’ndaki standımıza bir çay içmek için davet etmem neticesinde geliştiğini belirtmiş.. Peki benim VAKİT camiasıyla tanışmama kim vesile olmuştu, biliyor musunuz?.. Mustafa Özcan!..
Evet evet, aynı Mustafa Özcan..
Bendeniz o yıllar başka bir gazetede yazıyorken ve aynı zamanda o günkü ismiyle AKİT’e aboneyken ve de o ana kadar hiçbir VAKİT idarecisini ya da yazarını yüz yüze tanımıyorken, bir vesile beni VAKİT gazetesine Mustafa Özcan götürmüştü ve Mustafa Karahasanoğlu Bey’le tanıştırmıştı.. Vakit camiasına giriş o giriş.. 10 sene olmuş..
Mustafa Özcan’ın gazetemize başlaması, ya da bizim onu fuarda çay içmeye davet edişimiz veya bizi kendisinin on yıl önce VAKİT’e götürmesi, Halik-i Zülcelal tarafından planlanmış olaylar...
Başka bir deyişle;
Takdir-i İlahi..
Söylenecek başka ne olabilir ki..

DR. ÖMER BOLAT AK AKÇE’DE..
88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “AK AKÇE” programı, dinleyicilerimden edindiğim intibalara göre ekonomi dünyasına ışık tutuyor.. Bugünkü misafirimiz MÜSİAD 3. dönem Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat.. Ekonominin yanı sıra siyasi meselelerin de masaya yatırıldığı “AK AKÇE” her Çarşamba günü saat 17.05-18.30 arasında yayınlanıyor.. www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi