Fuhuşta yakalanan kadınlara çevreye rahatsızlık vermekten işlem

Fuhuşta yakalanan kadınlara çevreye rahatsızlık vermekten işlem

Zinanın suç olmadığı ülkemizde, fuhuş yaparken yakalanan hayat kadınları hakkında en fazla çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapılabiliyor.

Zinanın suç olmadığı ülkemizde, fuhuş yaparken yakalanan hayat kadınları hakkında en fazla çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapılabiliyor. 

Bunun son örneği, Karadenizde bir ilimizde yaşandı.

Fuhuş operasyonunda yakalanan kadınlar hakkında 'Çevreye rahatsızlık vermek’ten işlem yapıldı.

"Nataşa" olarak adlandırılan yabancı uyruklu hayat kadınlarının yoğunluğu ile bilinen bir ilimizde, polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda, 11 kadın gözaltına alındı.

Kadınlar, haklarında Kabahatler Kanunu kapsamında ’Çevreye rahatsızlık vermek’ten işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, denetimde bulundu. Denetimlerde fuhuş yaptıkları iddiasıyla 11 kadın gözaltına aldı. Kadınlar, haklarında Kabahatler Kanunu kapsamında ’Çevreye rahatsızlık vermek’ten işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü. Kadınların işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

ZİNA DÜZENLEMESİNDE YANLIŞ YAPILDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, zinanın yeniden suç kapsamına alınması gerektiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şubat 2018'de yaptığı bir açıklamada, Avrupa Birliği'nin talepleri doğrultusunda zinanın suç olmaktan çıkarıldığını hatırlatarak, bu adımların yanlış olduğunu söyledi ve konunun yeniden ele alınabileceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı şunları söylemişti: "Hatta hatta bu kapsamın dışında zina konusunun da yeniden ele alınmasının çok çok isabetli olacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu toplumun manevi değerler noktasında farklı bir konum var. Biz AB sürecinde, bu bir özeleştiridir onu söylemek zorundayım, bu konuda bir yanlışımız oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunları belki de aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.