Bayraktutar: Devlet, Milli Piyango günahına son versin

Bayraktutar: Devlet, Milli Piyango günahına son versin

Gazetemize konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Milli Piyango’nun devlet eliyle insanları günaha teşvik ettiğini belirterek, ‘‘Devlet kumar gibi sömürü sistemleri içinde yer almamalı. Bu günaha son verilsin’’ dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Milli Piyango’nun devlet eliyle insanları günaha teşvik ettiğini belirterek, ‘‘Devlet kumar gibi sömürü sistemleri içinde yer almamalı. Bu günaha son verilsin’’ dedi.

Yılbaşı için geri sayım sürerken bu yıl da Milli Piyango çılgınlığı son sürat devam ediyor.

Peki bu yıl Milli Piyango ikramiyesi ne kadar? 2019 Milli Piyango ikramiyesi...

Milli Piyango’nun dağıtacağı 70 milyon TL’lik ikramiyeyi kazanmak isteyenler, biletlerin satıldığı noktalara adeta akın ediyor.

Milli piyango çılgınlığı sürerken Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yılbaşı bileti alacaklara uyarılarda bulunuyor. 

Diyanet'in Milli Piyangoı fetvası... Milli Piyango haram mıdır?

DİYANET: “PİYANGO HARAMDIR…”

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda geçmişte vermiş olduğu 'Milli Piyango haram' fetvası var.

Diyanet’in ilgili açıklamasında “Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır” ifadelerine yer verildi.  

“HELAL AŞINIZA HARAM KATMAYIN”

Gazetemize konuşan Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, Milli Piyango’ya tepki göstererek, “Yeni yıl adı altında insanımızı israfa teşvik eden bu sistem, aynı zamanda bütün haramlara da davetiye çıkarmaktadır. Kumar haramdır, helal aşına haram katmaktır. Geçmiş yıllarda helal aşına haram katanların akıbeti sürekli hatırlatılmış olmasına rağmen, büyük bir cesaretle, özveriyle bu günahı işlemeye devam ediliyor. Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında haram kılınmıştır” dedi. 

“YANLIŞA İŞTİRAK ETMEYİN”

İnsanların her yıl olduğu gibi kuyruklara girerek piyango bileti almak için akın ettiğini hatırlatan Bayraktutar, “Kolay kazanç noktasındaki bu yanlışa iştirak etmeyin. Haram lokma evlâtlarınıza yedirmeyin” diye konuştu. 

“DEVLET ELİYLE GÜNAHA SON VERİLSİN”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Milli Piyango’nun devlet eliyle insanları günaha teşvik ettiğini de belirterek, ‘milli’ ifadelerle devletin kumar gibi sömürü sistemlerinin içinde yer almaması gerektiğini kaydetti.

Bayraktutar, “Bizler her yıl bıkmadan bu işin yanlış olduğunu hatırlattığımız halde hala bu tarz bir sömürü sisteminin devam ediyor olması bizleri derinden üzmektedir. Müslümanın helal aşına haram katıldığı gibi isminin içinde milli geçen bu durumun artık sonlandırılması gerekmektedir. Milli Piyango’nun özelleştirilmesi değil, ülke gündeminden çıkarılması gerekmektedir. Dünyanın birçok yerinde bu tarz şans oyunları var diye bizde de olacağı anlamına gelmez. Biz inançları olan bir milletiz ki bizim inancımızda emek verilmeden kazanma gibi bir olgu hiçbir surette kabul edilemez. Bu bir sömürüdür ve yapılması son derece yanlıştır” şeklinde konuştu.  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum