Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Kime neyi anlatacağız?

Kime neyi anlatacağız?

Av­ru­pa Par­la­men­to­su­’nun “soy­kı­rı­m” ka­ra­rı kar­şı­sın­da şa­şı­ran­la­ra şa­şı­yo­rum doğ­ru­su.

Baş­ka ne bek­li­yor­du­nuz ki?

“Ha­yal kı­rık­lı­ğı ve üzün­tü bil­di­ri­mi­” ile “ger­çek­le­ri an­lat­ma ça­ba­sı­” dip­lo­ma­tik bir dil ola­rak ka­bul edi­le­bi­lir an­cak, mil­let­çe fii­li du­ru­şu­muz bu ol­ma­ma­lı.

Ki­me, ne­yi an­la­ta­bi­li­riz ki?

Dün biz­de olan “gü­cü­” bu­gün eli­ne al­mış olan em­per­ya­list­ler ka­fa­ya koy­muş, Türk mil­le­ti­ni “Er­me­ni ka­ti­li­” ilan et­mek­te ka­rar­lı­lar.

Bu­ra­da ken­di­mi­zi sa­vun­ma­ya ça­lış­mak bi­le, on­la­rın işi­ne ya­rar.

En onur­lu­su, “Ne yap­ma­ya ça­lış­tı­ğı­nı­zı  gö­rü­yor  ve  si­ze  sa­de­ce  ‘ha­di  or­da­n’ di­yo­ru­z” tav­rı­dır ben­ce.

***

Pe­ki bu­nu ya­pa­bi­li­yor mu­yuz?

Ma­ale­sef ha­yır!

İş­te dün sür­man­şet ha­be­ri­miz­den oku­du­nuz, ön­de ge­len bir dev­let üni­ver­si­te­si “Er­me­ni soy­kı­rı­mı­” kon­fe­ran­sı­na ha­zır­la­nı­yor.

Bu kü­çü­cük bir ör­nek! 

Mem­le­ke­ti­mi­zin “ay­dı­n” çev­re­sin­de  kö­şe baş­la­rı ade­ta “Türk mil­le­ti­ne düş­man ki­şi­ler­ce­” tu­tul­muş.

Ve ya­zar-çi­zer ta­kı­mı­mız, bun­lar­dan ge­çil­mi­yor!

Bu­gün AK Par­ti ik­ti­da­rı­nın en ha­ra­ret­li sa­vu­nu­cu­la­rın­dan olan “ya­zar­la­r” için­de bi­le var­lar ve Sa­yın Er­do­ğa­n’­a yak­tık­la­rı ya­ğa söz­ko­nu­su “Er­me­ni me­se­le­si­” ol­du mu anın­da ara ve­rip, şu şe­kil­de diş gös­te­re­bi­li­yor­lar:  

“100 bin Er­me­ni­’yi ‘ge­re­kir­se ko­va­rı­z’ di­ye­bi­len Baş­ba­kan, 100 yıl ön­ce ata­la­rı­nın ‘ge­re­ke­ni­’ yap­ma­dı­ğı­na ki­mi inan­dı­ra­cak aca­ba­”.

Bun­lar sa­de­ce “Er­me­ni­” me­se­le­sin­de de­ğil, di­ğer tüm mil­li ko­nu­la­ra kar­şı ken­di­le­ri­ne bi­çi­len ro­lü la­yı­kıy­la oy­nu­yor­lar!

İşin ga­ri­bi, dev­le­tin ida­re­ci­le­ri bir ta­kım “a­çı­lı­m” ve “ter­ci­h”­le bi­le­rek ve­ya bil­me­ye­rek bun­la­rın ek­me­ği­ne yağ sü­re­bi­li­yor. 

Son ola­rak ya­şa­nı­lan “Baş­da­nış­man kri­zi­” bu du­ru­ma en gü­zel ör­nek ol­sa ge­rek.

Ve çö­züm sü­re­ci­…

En faz­la HDP’­ye hiz­met et­ti; bu­gün oy­la­rı art­mış du­rum­da.

Po­li­ti­ka­la­rın­da de­ği­şim mi söz­ko­nu­su, ha­yır.

Ak­si­ne, gün­dem­de­ki Er­me­ni me­se­le­sin­de açık­ça “soy­kı­rım­cı­la­rı­n” sa­fın­da yer ala­bi­li­yor­lar;

Yüz­de 6-7’ler­den yüz­de 10’lu ra­kam­lar­la, ya­ni da­ha güç­lü bir şe­kil­de.

Dün kah­val­tı­lı ba­sın top­lan­tı­sın­da bi­ra­ra­ya gel­di­ği­miz TBMM Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek, açık­la­dı.

De­tay­la­rı­nı man­şet ha­be­ri­miz­den oku­ya­ca­ğı­nız üze­re, Mec­li­s’­te gru­bu bu­lu­nan si­ya­si par­ti­ler AP’­ye or­tak bir açık­la­ma ile tep­ki gös­ter­mek is­ti­yor, HDP bu­na ya­naş­mı­yor, bil­di­ri di­ğer üçü­nün im­za­sıy­la ya­yın­la­nı­yor. 

TBMM Baş­kan­lık Di­va­nı da ben­zer bir ta­vır or­ta­ya koy­mak is­ti­yor, üye­ler­den HDP’­li Sır­rı Sü­rey­ya 

Ön­der “ben im­za at­ma­m” di­yor.

Ya­ni, “Türk­ler Er­me­ni­le­re soy­kı­rım uy­gu­la­mış­tı­r” de­miş olu­yor. 

(Bu Sır­rı Sü­rey­ya Ön­de­r’­i HDP’­nin il­gi­si­ni çe­ke­cek ka­dar po­pü­ler ya­pan TV ka­nal­la­rı ve ga­ze­te­ler han­gi­le­ri; bu is­me sa­bah ak­şam “şöy­le sem­pa­tik adam, böy­le vic­dan­lı bir ay­dı­n” di­ye öv­gü­ler dü­zen ya­zar­lar kim­ler? Ba­kın si­zin son de­re­ce vic­dan sa­hi­bi Sır­rı­’nız, “Türk­ler Er­me­ni­le­ri kat­let­miş­ti­r” di­yor.) 

Vah­de­t’­in ha­ber­le­ri üze­ri­ne, Kan­di­l’­de çe­ki­len PKK fil­mi­ne ge­ti­ri­len ya­yın ya­sa­ğı­na tep­ki gös­te­ren Er­me­ni­ci çev­re­ler­le bu şe­kil­de pas­laş­mış olu­yor­lar. 

Al gü­lüm ver gü­lüm du­ru­mu.  

So­nuç: 

Bu ya­pı­lan­la­rın adı evet bel­li de,

Bun­la­rı şı­mar­tıp, mil­le­tin te­pe­si­ne çı­kar­ma­nın adı ne?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi